Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nezávislé topení E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
hajdulak

#21 Příspěvek od hajdulak »

Velvetek píše:Ještě k dané problematice:
a) jak hodně vám to auto vyhřeje?

b) Z čeho bere hodnotu teplotu, dle které se řídí - z hodnoty, jaká se mi ukazuje na displeji (btw: kde je ukryté čidlo/snímač teploty okolí)?

c) A na teplotu, jenž mám nastavenou na topení?
To je ale otázek :)

A)Auto to vyhreje podle toho jake jsou mrazy,ale hlavne to rozmrazi okna,predehreje vodu v motoru a vnitrek auta je prijemne zavlazen (pri velkych mrazech)
B)Z displejem to nema nic spolecneho,proste to hreje a hreje,NT bezi priblizne 30min. Cidlo teploty je u E38 vepredu na prave strane na spodku auta zasazene v plastu..Da se rict,ze mezi mlhovkou a motorem.
C) S topenim na disp. to nema nic spolecneho,stejne to bude topit,kdyz tedy bude venkovni teplota,myslim,ze pod +15 stupnu...nebo +10...
hajdulak

#22 Příspěvek od hajdulak »

Kubatt píše:prosím prosím, je někdo kdo by napsal, jak to nastavit na tom displeji 16:9?

Zalezi na tom na co se presne ptas??? Jestli uz mas Funkci NT a nebo jen prihrev???? A to je jen Nezavisle Vetrani....

Jestli uz mas naprogramovane NT tak to jen nacasujes pres disp.

Jestli mas v menu Stand luftung -NV
haizung-NT
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Velvetek »

hajdulak píše:
Velvetek píše:Ještě k dané problematice:
a) jak hodně vám to auto vyhřeje?

b) Z čeho bere hodnotu teplotu, dle které se řídí - z hodnoty, jaká se mi ukazuje na displeji (btw: kde je ukryté čidlo/snímač teploty okolí)?

c) A na teplotu, jenž mám nastavenou na topení?
To je ale otázek :)

A)Auto to vyhreje podle toho jake jsou mrazy,ale hlavne to rozmrazi okna,predehreje vodu v motoru a vnitrek auta je prijemne zavlazen (pri velkych mrazech)
B)Z displejem to nema nic spolecneho,proste to hreje a hreje,NT bezi priblizne 30min. Cidlo teploty je u E38 vepredu na prave strane na spodku auta zasazene v plastu..Da se rict,ze mezi mlhovkou a motorem.
C) S topenim na disp. to nema nic spolecneho,stejne to bude topit,kdyz tedy bude venkovni teplota,myslim,ze pod +15 stupnu...nebo +10...

Díky moc, akorat k tomu -A-:
Když to zapneš, topí to cca 30min, jakou teplotu vidíš na teplotě vody? Zajímalo mě, jestli to ohřeje opravdu tak, že se rafička pohne nebo zůstane v modrém poli a za jízdy se zahřeje rychleji, jelikož ta teplota není úplně na nule?
hajdulak

#24 Příspěvek od hajdulak »

Zustane v modrem ,ale u konce....Take zalezi jake jsou mrazy,ale pres modre jsem to jeste nedostal pres NT...Ale nastartujes a hned to topi...Chce to hlidat tech 30min,protoze to rychle chladne v mrazech..
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Velvetek »

hajdulak píše:Zustane v modrem ,ale u konce....Take zalezi jake jsou mrazy,ale pres modre jsem to jeste nedostal pres NT...Ale nastartujes a hned to topi...Chce to hlidat tech 30min,protoze to rychle chladne v mrazech..

díky moc za všechny odpovězené otázky :)
hajdulak

#26 Příspěvek od hajdulak »

Velvetek píše:
hajdulak píše:Zustane v modrem ,ale u konce....Take zalezi jake jsou mrazy,ale pres modre jsem to jeste nedostal pres NT...Ale nastartujes a hned to topi...Chce to hlidat tech 30min,protoze to rychle chladne v mrazech..

díky moc za všechny odpovězené otázky :)

OD TOHO TADY JSME :wink: :wink: :wink: :D :D
Kubatt

#27 Příspěvek od Kubatt »

hajdulak píše:
Kubatt píše:prosím prosím, je někdo kdo by napsal, jak to nastavit na tom displeji 16:9?

Zalezi na tom na co se presne ptas??? Jestli uz mas Funkci NT a nebo jen prihrev???? A to je jen Nezavisle Vetrani....

Jestli uz mas naprogramovane NT tak to jen nacasujes pres disp.

Jestli mas v menu Stand luftung -NV
haizung-NT

takže je to standluftung, tudíž větrání. nechápu, ale na co tam jsou ty dva časy. mám to v němčině a té vůbec nehovím. pokud dokážeš poradit co zmáčknout a jak co funguje, byl bych rád za radu. nebo jestli někde je nějaký návod. co jsem se díval do manuálu, tak jsem nic nenašel
hajdulak

#28 Příspěvek od hajdulak »

Ty casy jsou tam vzdy dva.... Ale Ty mas jen Nezavisle Vetrani....
Mas tam vubec Webasto????? Je kdyztak v podbehu za levym prednim kolem,kdyz odkrejes ten plastovej podbeh... A nebo v motorovym prostoru na mise co v ni drzi tlumic bejva stitek od Webasta. A jestli mas tak musis nechat nakodovat... :wink: :wink:
hajdulak

#29 Příspěvek od hajdulak »

Tady jsem to nasel,je to muj prispevek,tak si to procti.....
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=
Kubatt

#30 Příspěvek od Kubatt »

hajdulak píše:Ty casy jsou tam vzdy dva.... Ale Ty mas jen Nezavisle Vetrani....
Mas tam vubec Webasto????? Je kdyztak v podbehu za levym prednim kolem,kdyz odkrejes ten plastovej podbeh... A nebo v motorovym prostoru na mise co v ni drzi tlumic bejva stitek od Webasta. A jestli mas tak musis nechat nakodovat... :wink: :wink:

díky pane. jo štítek od webasta tam mám. jako já jsem v autech docela lama. trvalo mi měsíc než jsem došel jak se topí na čelní ofuk. pročtu to a uvidím
hajdulak

#31 Příspěvek od hajdulak »

:wink: :wink: :wink: :D :D Nemas zac...
cabatomas

#32 Příspěvek od cabatomas »

Mam 530d e39 a nemam originální rádio,dá se to nějak nastavit nebo udělat?
MUF_IV

#33 Příspěvek od MUF_IV »

Ahoj, mám takový dotaz, taky vám dělá NT že při ranním příhřevu v něm jakoby "klepe", proste zvuk ktery nejde z motoru ale z podbehu. Vse funguje naprosto normalne ale je slyset unitr klepani, venku ne. casem. to ztichne, nebo kdyz motor vypnu a nastartuju podruhe tak uz to nedela :idea:

Jinak jsem narazil na to že má BMW udělaný náfuk na kliky, to je taky normální? docela mě to překvapilo na 9let starý auto, samozřejmě příjemně.-) jedná se o 530D 2001
pindour
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od pindour »

to klepání je čerpadlo webasta....čerpadlo je elektromagnet.
kukmak

#35 Příspěvek od kukmak »

ano.to klepani je cerpadlo webasta
MUF_IV

#36 Příspěvek od MUF_IV »

Fajn už jsem se lekl že klepe do důchodu :)
roske-e36

#37 Příspěvek od roske-e36 »

Zdar hoši, dnes mi bylo receno to, ze jesli to budu chtit naprogramovat tak musim jeste nejak predelat nejaky hadice nebo co?je to pravda?dik
LuweR

#38 Příspěvek od LuweR »

Zdravím, mám dotaz. Rozblikala se mi kontrolka nezávislého topení. Nevíte někdo jak to vypnout? Zkoušel jsem to podle manuálu přes rádio a nejde to.
mr_nick
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od mr_nick »

chci se zeptat, E39 525TDS r.97, mám radio 4:3, jde tam nastavit 2 časy foukání(ale valí to jen studené) ..

- jde to teda nějak naprogramovat v Brně (+okolí) abych v zimě nemrzl když z rána nasedl? :D
díky :)
mr_nick
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od mr_nick »

nikdo nic?
Odpovědět