Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
POMOC se skrytou vadou..
Ahojte klubáci,
předem se omlouvám, za nevhodný příspěvek, ale sám v zoufalství nevím, kam tento dotaz zařadit..
Začátkem září jsem koupil e39 530d automat a znenadání se mi minulý týden totálně odrovnala převodovka..po dvou měsících ježdění..už když jsem auto koupil, kopalo to na 5-tý stupeň..na diagnostice jsme zjistili chybu 5-tého stupně, ale šlo to vymazat (provedeno v Renocaru Brno).. A tak jsem dal auto známému a ten má někoho, kdo dělá pouze a výhradně tyto převodovky..teď mi volal a sdělil mi, že komplet převodovka je neoriginál, všechno je tam špatně a lamely, škoda mluvit..prostě všechno na nic a i čerpadlo je totálka..prostě nic neoriginál! A to mám to auto pouze 2 měsíce! Vše je podloženo fotkama..oprava 45.000,- s tím, že jsem známý.. Když jsem to od prodávajícího kluka kupoval, jen mi sdělil, že byl měněn olej v převodovce, ale jinak že žádnou vadu, skrytou vadu netají.. Takže můj skromný a zároveň pomocný dotaz zní, jestli mohu odstoupit od kupní smlouvy, nebo požadovat nějakou částku na uhrazení opravy převodovky..??! Prosím a děkuji za každou radu!!!
předem se omlouvám, za nevhodný příspěvek, ale sám v zoufalství nevím, kam tento dotaz zařadit..
Začátkem září jsem koupil e39 530d automat a znenadání se mi minulý týden totálně odrovnala převodovka..po dvou měsících ježdění..už když jsem auto koupil, kopalo to na 5-tý stupeň..na diagnostice jsme zjistili chybu 5-tého stupně, ale šlo to vymazat (provedeno v Renocaru Brno).. A tak jsem dal auto známému a ten má někoho, kdo dělá pouze a výhradně tyto převodovky..teď mi volal a sdělil mi, že komplet převodovka je neoriginál, všechno je tam špatně a lamely, škoda mluvit..prostě všechno na nic a i čerpadlo je totálka..prostě nic neoriginál! A to mám to auto pouze 2 měsíce! Vše je podloženo fotkama..oprava 45.000,- s tím, že jsem známý.. Když jsem to od prodávajícího kluka kupoval, jen mi sdělil, že byl měněn olej v převodovce, ale jinak že žádnou vadu, skrytou vadu netají.. Takže můj skromný a zároveň pomocný dotaz zní, jestli mohu odstoupit od kupní smlouvy, nebo požadovat nějakou částku na uhrazení opravy převodovky..??! Prosím a děkuji za každou radu!!!
-
- cmelak
No záleží podle mne na tom jak máš napsanou smlouvu.
Jestli tam máš zmíněno něco v tom smyslu, že prodávající nezatajil hrubé nedostatky tak nevim jestli máš šanci.
On se zase může odvolávat na to, že když ti to předával bylo všechno funkční ale nevim jestli na to není nějaká lhůta (jako na zkoušku).
Jen odhaduju..
Jinak OT - do automatu v E39 bych snad nikdy nešel.
Jestli tam máš zmíněno něco v tom smyslu, že prodávající nezatajil hrubé nedostatky tak nevim jestli máš šanci.
On se zase může odvolávat na to, že když ti to předával bylo všechno funkční ale nevim jestli na to není nějaká lhůta (jako na zkoušku).
Jen odhaduju..
Jinak OT - do automatu v E39 bych snad nikdy nešel.
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
milo píše:hm kupujes auto s kopajicim automatem, 2 mesice to neresis a jezdis (krome diagnostiky) a chces to prodavajicimu omlatit o hlavu?
přesně tak ... těžko budeš prokazovat prodávajícímu že něco zanedbal. Osobně nevím co by mohlo být na steptroniku neoriginál (téměř žádné díly nelze sehnat neoriginá) tak aby to jelo a kumunikovalo se softwarem (kdyby to bylo spatné tak tu chybu nevymažeš).
Další věc je že prodávající se může bránit že jsi převodovku zničil svým stylem ježdění (jde zničit za jednu jízdu !! ) - jak to dokážeš že to tak není?
Pokud nemáš ve smlouvě přesně uvedeno, že pokud cena opravy převodovky přesáhne XY Kč že doplatí prodávající myslím, že nemáš šanci soudní cestou vyhrát. Proto to zkus po dobrém se dohodnout.

Standartní postup českých opravářů....vše je totálně v pí.. nic v tom není originál ( všechno je auto kelly
) a že jseš to ty tak máš super cenu 45.000
když koupíš 10 let staré auto (orientačně) musíš počítat, že se může kdykoliv něco posrat... pokud jsi už při zkušební jízdě poznal , že automat kopě a špatně řadí neměl jsi ho kupovat. Nebo koupit ze slevou na tuto vadu. Jak zde již někdo napsal, nešetrným zacházením lze automat zničit velmi rychle...hlavně piloti typu brzda plyn,kick down a režim sport a máme tady sekvenční řazení a co to ještě vlastně umí? Tak zkusíme plnej plyn a bum tam D
toho všeho jsou někteří lidé schopni...tím netvrdím, že ty jsi jeden z nich, ale tobě nezbývá než to řešit soudní cestou pokud se k tomu nemá. Ono jde taky o to jestli jsi koupil auto s 300tkm za super cenu nebo voňavku s 80tkm za kterou sis připlatil. Tak snad Ti to dopadně dobře.

45tkc je hodne .. relativne - porad jsi nenapsal, kolik ma auto najeto ..
kdyby se to stalo za dalsiho pul roku, bral bys to jinak?
takhle to opravis a budes mit prevodovku ok, ne? a pokud si chces auto nechat, je fajn mit prevodovku, na kterou je spoleh ..
na druhou stranu, taky by me stvalo,z e se mi podela prevodovka
to se to keca ... kdyz mi to radi ...
kdyby se to stalo za dalsiho pul roku, bral bys to jinak?
takhle to opravis a budes mit prevodovku ok, ne? a pokud si chces auto nechat, je fajn mit prevodovku, na kterou je spoleh ..
na druhou stranu, taky by me stvalo,z e se mi podela prevodovka

to se to keca ... kdyz mi to radi ...
Oki, diky vsem za nazory..cenim si toho..no, auto ma poctive najetych 205t km..zjistovalo se to podle ridicich jednotek.. No, nevim, jestli by me kamarad natahl, dela v tomto uz dlouho a tak vi co a jak..mam doma fotky a tak to snad nejak mohu zjistit a poslat, co na tom bylo neorigo.. Auto je prave ze luxusne zachovale, nechci o nej prijit a i kdyz cena je vazne vysoka, radeji si zaplatim at mohu spokojene jezdit..s tim ze jsem to nemel brat, kdyz to kopalo, jsem vul..ale stalo se..dekuju! 

Hele,pokud je auto jinak mimořádně zachovalé jak píšeš tak budeš mit automat po GO předpokládám se zárukou a tím pádem budeš spokojeně jezdit. Problém je , že většina lidi si myslí, že si koupí auto které stálo 1,5 mega za desetinu ceny a čekají vlastnosti nového a nepoužitého. To bohužel nelze,protože jsi neutratil jedna a půl mega nýbrž 150tisíc a proto je třeba počítat s tím že se může něco posrat. Ty čísla neber vážně ,nevím jaký máš rok a kolik jsi za ni dal
Takže ti přeju at vše dobře dopadne a dělá ti už jen radost.

Určitě sem nahoď fotky, co jde zbastlit na automatu (pokud to je pravda)... Bude to zajímat hodně lidí... Taky se mi zdá ta cena za repas adekvátní... (teda jestli byl proveden pořádně).
A pokud je auto zachovalé jak píšeš, přesně jak psal René, ber to jako investici navíc za dobrý stav. Mimochodem, u automatu je stejně šance 50:50, že ten repas budeš muset udělat, tuplem nafta... Ale stejně už bych do manuálu nešel...
Osobně si myslím, že automat dokáže odrovnat jen totální imbecil... Na hovno je, když dostaneš auto po takovém blbovi...
Jo a ještě detail, mám pocit, že reklamaci na skrytou vadu vysoudíš jen u prodávajícího na IČO...
A pokud je auto zachovalé jak píšeš, přesně jak psal René, ber to jako investici navíc za dobrý stav. Mimochodem, u automatu je stejně šance 50:50, že ten repas budeš muset udělat, tuplem nafta... Ale stejně už bych do manuálu nešel...

Jo a ještě detail, mám pocit, že reklamaci na skrytou vadu vysoudíš jen u prodávajícího na IČO...

.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Tak zaprvé, kupoval jsi, jak píšeš, auto kde kopal automat, co jsi čekal, že po vymazání chyby se to samo opraví? Známý tvého kamaráda, nejhorší kombinace jakou znám. Věřím, že kamarád by ti pomohl, ale ten známý a to jistě všichni známe, ten tě natáhne, co to jde, protože jsi ten známý. M3maniac ti to popsal přesně a pod to se podepíšu. Podle mě, pokud jste tu převodovku rozebrali, a neměli jste u toho soudního znalce, tak jste ztratili veškerou záruku. Zapomeň na to, že bys u soudu vyhrál. A cena, u té se hřeší na to, že je to složité a od toho se začíná. Pokud jsi neměl nic vylámaného a byly spálené jen lamely, nikdy neodejdou všechny, většinou tak jen dva koše, jak zjistil vadnou olejovou pumpu, změřil kolik dává tlaku, byla vydřená, nebo se jen tak podíval. Mě když se porouchal automat na Chrysleru, tak chtěli za opravu 45000Kč. Opravárenská sada mě vyšla na 6500Kč a nový měnič 10 000Kč.(kontrola a repase měniče je za 1/2).
Oprava automatu není nic složitého, pokud máš manuál k opravě a jsi znalý v technickém oboru. Co musíš dodržovat je, ale pečlivost a důslednost. Neoriginální díly, co to je? Koupíš opravárenskou sadu, od různých výrobců. Jsou různé verze, malá, velká, například komplet lamel, plechů a všech gumových manžet, O kroužků a kluzných ložisek, to je myslím pod označením Master. Zbastlit to můžeš jen tím, pokud to nedělá "pako", že nedodržíš předepsaný manuál, například axiální vůle jednotlivých spojkových košů, nebo a nebo. Je tam toho hodně. Chce to pečlivost a měřit a měřit, zkoušet funkce tlakovým vzduchem kde poznáš, jestli ti někde něco nepodfukuje, protože tam by se ztrácel tlak oleje a mohlo by docházet k postupnému prokluzu a následnému spálení lamel. Pečlivost a zase pečlivost.
Bohužel ty už nemáš na výběr. Známý tvého kamaráda ti jí rád opraví, protože neznám nikoho kdo by chtěl opravovat převodovku kterou rozebral někdo jiný.
Promiň možná jsem dost kritický, ale do této šlamastiky ses dostal svojí nedůsledností při koupi. Přitom předkupní prohlídka v BMW by tě vyšla do 2000Kč.
Hlavě to dobře opravte.
Zdeněk
Oprava automatu není nic složitého, pokud máš manuál k opravě a jsi znalý v technickém oboru. Co musíš dodržovat je, ale pečlivost a důslednost. Neoriginální díly, co to je? Koupíš opravárenskou sadu, od různých výrobců. Jsou různé verze, malá, velká, například komplet lamel, plechů a všech gumových manžet, O kroužků a kluzných ložisek, to je myslím pod označením Master. Zbastlit to můžeš jen tím, pokud to nedělá "pako", že nedodržíš předepsaný manuál, například axiální vůle jednotlivých spojkových košů, nebo a nebo. Je tam toho hodně. Chce to pečlivost a měřit a měřit, zkoušet funkce tlakovým vzduchem kde poznáš, jestli ti někde něco nepodfukuje, protože tam by se ztrácel tlak oleje a mohlo by docházet k postupnému prokluzu a následnému spálení lamel. Pečlivost a zase pečlivost.
Bohužel ty už nemáš na výběr. Známý tvého kamaráda ti jí rád opraví, protože neznám nikoho kdo by chtěl opravovat převodovku kterou rozebral někdo jiný.
Promiň možná jsem dost kritický, ale do této šlamastiky ses dostal svojí nedůsledností při koupi. Přitom předkupní prohlídka v BMW by tě vyšla do 2000Kč.
Hlavě to dobře opravte.
Zdeněk