Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 Angel eyes

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
avana

#1 Příspěvek od avana »

Diody za žárovky v kroužcích už jsem vyměnil, ale dá se víc "rozsvítit" oranžová trubička nad světlometem?
avana

#2 Příspěvek od avana »

Pánové, potřebuju radu - kdo z vás měnil halogenové origo žárovky v kroužcích za diody? Koupil jsem na netu, vyměnil a zjistil, že svítivost je sotva poloviční, oproti originálu a teď nevím, jestli sem blbej já nebo to fakt tak málo svítí :(
pavelk

#3 Příspěvek od pavelk »

avana píše:Pánové, potřebuju radu - kdo z vás měnil halogenové origo žárovky v kroužcích za diody? Koupil jsem na netu, vyměnil a zjistil, že svítivost je sotva poloviční, oproti originálu a teď nevím, jestli sem blbej já nebo to fakt tak málo svítí :(
já jsem na tom stejně i když mám faceliftové světla tak to není nic moc
selkie
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od selkie »

kdyz jsem to zjistoval, tak mi bylo receno, ze problem je v tom, ze dioda sviti "jednosmerne", kdezto klasicka zarovka rozptyluje...takze i kdyz das diodovy svetlo, ktery sviti vic, tak diky konstrukci je tomu naopak
avana

#5 Příspěvek od avana »

Přemýšlel jsem o tom a možná to vyřeším jinak - buď koupím místo 10W žárovky 35W nebo zkusím LED žárovku, každopádně použiju origo "odražeč" pro původní žárovku a třeba to bude lepší, každopádně sem zjistil to, že na výměnu nepotřebuju vytahovat celé světlo, sundal jsem plechový kryt chladiče, krytku dálkače, pak žárovku dálkače a vpoho to vyměním..... :roll:
selkie
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od selkie »

silnejsi zarovky me taky napadly...ale co udela ta tenka, plastova parabola, muzu jenom hadat... :?
avana

#7 Příspěvek od avana »

Nepasovala patice? Plast to vydrží, ten musí vydržet daleko víc, kdysi jsem dělal ve fabrice, co vyráběla světlomety, tak doufám, že to pořád dělaj stejně, uvidíme.....
selkie
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od selkie »

nene, o patici nejde...ale co teplota? neposkodi tu parabolu?
avana

#9 Příspěvek od avana »

Neměla by, teplo musí i tak ze světla vem přes ventily, hold to prubnu a dám vědět.
selkie
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od selkie »

a nebo sehnat ty specialni ledky, ktery maj svetelnej zdroj i na bocich...prsote postupovat stylem pokus - omyl :?

radeji bych, aby mi to svitilo bile, kvuli xenonum...sem divnej :lol:
avana

#11 Příspěvek od avana »

nejsi divnej, já taky radši to bílý.-) I ty se dají koupit, jen si nejsem jistý tou paticí, uvidíme.... něco zkusím a dám echo.
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od jiriik »

Ahoj. kdo něcé ví o tady tomto ?Bude to svítit tak jak na obrázku má někdo zkušenosti ?
http://www.bmw-doplnky.cz/produkt/bile-angel-eyes-led/
radekresl

#13 Příspěvek od radekresl »

[quote="jiriik"]Ahoj. kdo něcé ví o tady tomto ?Bude to svítit tak jak na obrázku má někdo zkušenosti ?
http://www.bmw-doplnky.cz/produkt/bile-angel-eyes-led/[/quote

taky o tom uvažuju na youtube je video jak to borec mění uakzuje tam před a po a rozdíl je znatelný i za světla tak asi to funguje svítí víc :)

chtěl bych aby ta trubice svítila bíle a i ty diody ale to se mě nepadořilo zjistit jak to dělají ale vypadá to brutálně je to taky na youtube
avana

#14 Příspěvek od avana »

Kupoval jsem ty náhrady za origo žárovky, ale musím vás zklamat - ve dne si toho ani nevšimnete, za šera dobrý. Prodejci ví, proč to fotí za tmy, přesně tak to vypadá jako na obrázku, ale osobně si myslím, ža za dva litry to nestojí. Spíš teď řeším se stejnou paticí, jako má ta malá halogenka, LED žárovku. Koupil jsem si dvě za stopade, ale nevím proč, po namontování to nechce svítit. Nejsem elektrikář, takže možná je problém v tom, že Halogen je 12V 10W a Led je 12V 4W - náhrada za obrysovku. Každopádně, kdyby se mi to podařilo vyřešit, místo dvou litrů by to fungovalo podle mně stejně za stopade.
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jiriik »

radekresl píše:
jiriik píše:Ahoj. kdo něcé ví o tady tomto ?Bude to svítit tak jak na obrázku má někdo zkušenosti ?

taky o tom uvažuju na youtube je video jak to borec mění uakzuje tam před a po a rozdíl je znatelný i za světla tak asi to funguje svítí víc :)

chtěl bych aby ta trubice svítila bíle a i ty diody ale to se mě nepadořilo zjistit jak to dělají ale vypadá to brutálně je to taky na youtube

Nemáš ten odkaz na youtube?
Marda

#16 Příspěvek od Marda »

Mám to dané na E60 a je to oproti 10W halogenu sakra rozdíl!!!!! Auto s halogenem vypadá otřesně zastarale (žlutohnědý kroužky). S LED je to absolutně jiné kafé!!! Samozřejmě, že je to hodně dobře vidět i ve dne, řek bych že by to šlo používat i pro denní svícení, má to cca 5W!
Elektronika nehlásí žádný problém, dal jsem za to cca 1000,- Kč.
Budu si to dávat i do E63, je to bez LED nesrovnatelně škaredé :wink:
Výměna tak 10min. na jedno světlo - musí částečně ven, ale akrobat s děckou rukou to udělá i na autě - takže 3min. :lol:
avana

#17 Příspěvek od avana »

A kupoval jsi ty samý, co byly v odkazu? Pošli foto, jak to vypadá rozsvícený, prosím.
Marda

#18 Příspěvek od Marda »

Jo vypadali úplně stejně, koupil jsem ty nejlevnější. Je to všechno z jedné fabriky v číně....
Jestli bude odpoledne čas, postavím vedle sebe E60 s LED a E63 s halogenem a nafotím.
radekresl

#19 Příspěvek od radekresl »

jiriik píše:
radekresl píše:
jiriik píše:Ahoj. kdo něcé ví o tady tomto ?Bude to svítit tak jak na obrázku má někdo zkušenosti ?

Nemáš ten odkaz na youtube?

je tam toho moc tak třeba tady jeden http://www.youtube.com/watch?v=u9JuMoxo ... re=related
avana

#20 Příspěvek od avana »

Pokud jsou stejný, tak to nechápu... Škoda, že jsem to nevyfotil, na jednom jsem měl LED, na druhým halogen. Intenzita byla stejná, rozdíl byl jen v barvě světla. Každopádně tvoje varianta je o polovinu levnější. 8O
Odpovědět