Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Vymena radia v 530D, nebo jiny zpusob prehravani mp3jek
Zdravim,
chtel bys se zeptat na nazory, rady ohledne prehravani mp3 v 530D. Mam tam radio vestavene v panelu pouze na obyc CD (viz. obrazek - odkaz nize).
Zajima me jaky jsou moznosti na jeho vymenu - zda se da vymenit kus za stejny kus, ktery umi mp3, nebo tam jde nejak ,,vsadit,, jine i s tim panelem, aby nebylo odkryte to okoli, ci to vyresit uplne jinym zpusobem (nejakej prehravac do zapalovace atd.)... I kdyz radci bych to radio...
Diky za odpovedi
http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... =94&ty=413
chtel bys se zeptat na nazory, rady ohledne prehravani mp3 v 530D. Mam tam radio vestavene v panelu pouze na obyc CD (viz. obrazek - odkaz nize).
Zajima me jaky jsou moznosti na jeho vymenu - zda se da vymenit kus za stejny kus, ktery umi mp3, nebo tam jde nejak ,,vsadit,, jine i s tim panelem, aby nebylo odkryte to okoli, ci to vyresit uplne jinym zpusobem (nejakej prehravac do zapalovace atd.)... I kdyz radci bych to radio...
Diky za odpovedi
http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... =94&ty=413
- Přílohy
-
- bmw-5-e60-530d-160kw-7817.jpg (153.91 KiB) Zobrazeno 487 x
Ahoj zrovna tento stejný problém jsem řešil v E61. Pokud nechceš investovat 14 tis. do takové krabičky která umí dostat externí zvuk do origo rádia tak je tu možnost o hodně levnější. Do těchto aut s IDrivem u BMW jde na nahrát AUX vstup, ze zadní strany rádia se vytáhne kabelový vstup zapojíš MP3 a hraješ. Nevíhoda je že nejde ovládat přes iDrive ta MP3 ale nastavíš třeba náhodné přehrávání na MP3 a je to super a hlavně za málo peněz mě to stálo i se zepnutím subwoferu 2500kč
Cus, di za odpoved
. 14 tisic se mi opravdu investovat nechce (predpokladam, ze vymena toho radia kus za kus co umi mp3 asi mozna neni?).
Jakej je presne teda postup s tim AUX vstupem (sem opravdu tele na tohle)
. Predpokladam, ze mp3 myslis, nejakej klasickej mp3 prehravac s USB vstupem?
Jojo, ze to nepude pichnout na iDrive to mi je jasny, ale to preziju... A ten subwofer se musi zapnout nejak extra, nehraje automaticky?
Diky moc

Jakej je presne teda postup s tim AUX vstupem (sem opravdu tele na tohle)

Jojo, ze to nepude pichnout na iDrive to mi je jasny, ale to preziju... A ten subwofer se musi zapnout nejak extra, nehraje automaticky?
Diky moc
macomen píše:Cus, di za odpoved. 14 tisic se mi opravdu investovat nechce (predpokladam, ze vymena toho radia kus za kus co umi mp3 asi mozna neni?).
Jakej je presne teda postup s tim AUX vstupem (sem opravdu tele na tohle). Predpokladam, ze mp3 myslis, nejakej klasickej mp3 prehravac s USB vstupem?
Diky moc
subwofer mám extra aktivní ten se musí zapojit
jasne MP3 přehrávač na 3,5 jack, postup je že nahraje se přes servis zásuvku AUX do iDrivu a pak z rádia se vytáhne kabel na jack výměna rádia je jednoduchá ale rádio s MP3 docela dost drahý a moc jich není jinak kdyby byl zájem borec z Brna to dělá za rozumný peníze jak jsem již psal
radekresl píše:macomen píše:Cus, di za odpoved. 14 tisic se mi opravdu investovat nechce (predpokladam, ze vymena toho radia kus za kus co umi mp3 asi mozna neni?).
Jakej je presne teda postup s tim AUX vstupem (sem opravdu tele na tohle). Predpokladam, ze mp3 myslis, nejakej klasickej mp3 prehravac s USB vstupem?
Diky moc
subwofer mám extra aktivní ten se musí zapojit
jasne MP3 přehrávač na 3,5 jack, postup je že nahraje se přes servis zásuvku AUX do iDrivu a pak z rádia se vytáhne kabel na jack výměna rádia je jednoduchá ale rádio s MP3 docela dost drahý a moc jich není jinak kdyby byl zájem borec z Brna to dělá za rozumný peníze jak jsem již psal
Tak zajem by asi byl

z toho povídání tady jsem pochopil že se jedná o E60. Tam pokud netrváš na tom vstupu pro MP3 přehrávač tak si to nech v BMW přeprogramovat aktuální verzí softu a bude ti to přehrávat MP3 i bez toho auxu. Akorát pouze z CD v MASK nebo CCC, ne z changeru. Ten bys musel vyměnit za novější co bere MP3. Cenově to vyjde lépe než těch 2500 a budeš mít zaktualizovaný i soft v navigaci apod.
-
- Kontaktovat uživatele:
HonzaK píše:z toho povídání tady jsem pochopil že se jedná o E60. Tam pokud netrváš na tom vstupu pro MP3 přehrávač tak si to nech v BMW přeprogramovat aktuální verzí softu a bude ti to přehrávat MP3 i bez toho auxu. Akorát pouze z CD v MASK nebo CCC, ne z changeru. Ten bys musel vyměnit za novější co bere MP3. Cenově to vyjde lépe než těch 2500 a budeš mít zaktualizovaný i soft v navigaci apod.
Pozor, ale CCC moduly umí přehrávat MP3 až od roku 2005.
Nad 2005 se ani nemusí aktualizovat, stačí pouze aktivovat tuto funkci.
- cmelak
Nebo ještě levnější možnost je koupit si kvalitní FM modulator, kterej píchneš do 12V zásuvky do něj píchneš flashku nebo paměťovou kartu, nastavíš na něm na jaký frekvenci to má vysílat a pak jenom rádiem v autě chytneš tu frekvenci, kterou sis tam nastavil a je to stejná kvalita jak když máš 100% příjem rádia, nepatrně to v pozadí šumí, záleží však co koupíš za FM modulátor 

Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD