Filozof píše:http://www.annonce.cz/detail/Zimni-pneu-znackove-205-55-13203529-WFSD1Z.html
nevím co řešíš ... na annonci jich máš mraky zánovních za pár korun.
stačí hledat. Na nové kašli to je zbytečně předražené o DPH a cenu pro obchodníky. 6-7mm je v pohodě na dvě zimy a vyjedeš co potřebuješ.
PS: nejsem obchodník ani to neinzeruji.
Pravda.
moja skusenost je ta ze clovek strati docela dost casu:-) vacsinou maju pneu v inzeratoch najazdne par km a dezen aspon 6mm. relita je vsak taka ze su to vacsinou stare stvrdnute gumy a z dezenu si mozes odratat tak 1-2mm. Pneu starsiu ako 4roky nekupovat aj ked ma 8mm - bude tak tvrda ze bude lepsi aj ten novy Barum Polaris. Vek pneu je zapisany cislom vedla znaku DOT (napr 0406 znamena 4.tyzden roku 2006). plus treba uvazovat ze aby boli na par rokov a uz dnes maju 4 roky tak buduci rok to bude este horsia tvrda pneu
Don píše:ted jsem na zimu koupil 3D tak pak muzu poreferovat jinak michelinky byly vzdycky nejlepsi. vynikajici vlastnosti a hlavne vydrzi o hodne vic
toto nemozes mysliet vazne - pre kazdeho "najlepsi" znamena nieco ine. Michalin HP Premacy som minuly rok vyhodil pri dezen 4-5mm (mali vtedy cca 2roky) tie pneu sice fakt vydrzia (lebo maju tvrdu zmes) ale co na tom ked mali suvernne najhorsie spravanie na vode ako som zazil - minule leto na dialnici v Rakusku som s nimi stravil najhorsiu cestu v zivote ked som musel postupne v lejaku spomalit az na 60km/hod hod a aj tak som stale auto kormidloval ako plachetnicu a len cakal na dalsi a dalsi smyk. Viezol som spiacu rodinu a take nieco je pre mna hrubo neeakceptovatelne. Odvtedy si osobne odmietam kupit uz akekolvek Michelin kedze ich zakladnou filozofiou je dlho vydrzat, plus razia pneu s malym valivym odporom co je v prikrom rozpore s prilnavostou - len je to dnes moderne a ludia su jak barani... Tento rok som zazil opat pri ceste z Chorvatska lejak ale uz na Dunlop Fast Response a bolo to neporovnatelne lepsie. Pritom som bol velmi spokojny s Pilot Exalto 2 ktore povazujem za jedny z top UHP pneu. Preto s ana mna nehnevaj ze som alergicky na hodnotenie "Michelin boli vzdy najlepsie..." ano mozno niektore a podla toho ake volis kriteria (kludna jazda na suchu velky najazd) tam maju vela co ludom ukazovat ale najlepsie - urcite nie
kdysi jsem koupil nový nokiany na jeepa a najel jsem na ně 40tis a ještě tam bylo 5mm ,nechápal jsem na to jak těžké to bylo auto. Ted je mám na autě taky a řekl bych že nokian je průměrná guma.Břečka ji nedělá dobře na čistém sněhu je to mnohem lepší.Nejlepší na zimu podle mě michelin a Good year.
mal som na mysli Nokian WR1 G2. pneu treba vzdy brat typ nie vyrobcu kedze jeden vyrobca robi (robil) hnoje aj spickove pneu. (niektori robia zas len priemerne a hnoje:-)
mam na tretim aute continental wintwrcontact 810 a stoji za prd. S goodyearama jsem si v takovych kalamitach liboval, a ted s petkou kdyz sjedu do hlubokeho snehu se musim rozjizdet navickrat.... nebo cekat az mi nekdo projede stopu.... a to jsem mel na predchozi e39 sirku 225 a ted jsem koupil petku se s krasnyma skoro nejetyma 205.... i 810 se umistovali dobre a na predokolce a ctyrkolce moc nefungovaly, tak tem 830tkam moc neverim.... letos to snad nejak dohrkam a pristi rok goodyear
Teď sem 5tku obul na Dunlopy WinterSport tak uvidim... zatím to vypada celkem dobře.
Na E36 tam sou ty Conti 830 a jak sem si zezacatku myslel jak sou fajn tak po ceste s 5tkou s Dunlopama začínám měnit názor.
Treba sou ty Conto 830P lepsi ale kdoví....
Lucas87 píše:Teď sem 5tku obul na Dunlopy WinterSport tak uvidim... zatím to vypada celkem dobře.
Na E36 tam sou ty Conti 830 a jak sem si zezacatku myslel jak sou fajn tak po ceste s 5tkou s Dunlopama začínám měnit názor. Treba sou ty Conto 830P lepsi ale kdoví....
ja o tom silne pochybuju..... spis uplaci testy... jezdit se s tim da, ale v kalamite a na hory hruza..... na 528i jsem mel chvili asi model 790 a s tim se na snehu nedalo vubec.... tak jsem je v pulce zimy vymenil za goodyear ultra grip gw3 a jelo to pak jako tank
Je potřeba rozlišovat TS810 a TS810S nebo TS830 a TS830P. Já mám třetí zimu TS810S 245/40R18 a jsem s nima max. spokojenej. Na hory bych s nima ale nejel, Dunlop 3D má lepší záběrový vlastnosti na sněhu.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Vlasta píše:Je potřeba rozlišovat TS810 a TS810S nebo TS830 a TS830P. Já mám třetí zimu TS810S 245/40R18 a jsem s nima max. spokojenej. Na hory bych s nima ale nejel, Dunlop 3D má lepší záběrový vlastnosti na sněhu.