Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Kmitání volantu na E39 525
Může mi někdo poradit mám 525tds E39 touring a při rychlosti 90-110km/h celkem dost kmitá volant a auto se lechce třese.Mám nová všechna ramena na přední nápravě,tičky stabilizátoru,gumy stab.přední kotouče.Mám origo alu kola 7" a na vyvažovačce jsou dobrá nehází.Nechal jsem vyvážit všechna kola a výsledek je že to kmitá ještě víc něž před tím.Mám tak obuté čínské zimní pneu Wanli 225/55R16 tak nevím jestli nebude problém tam.Jinak mi občas při rozjezdu cinkne kříž na kardana ale nevím jestli to muže souviset že mi kmitá volant.Dík všem za radu.
-
A vyvažoval si to pokaždý ve stejnym servise nebo v různých servisech. Když jsme dávali na E60 fungl nový 19¨ kola včetně novejch gum tak to kolem stovky neskutečně kopalo do volantu a házelo s autem. 3 krát jsme převažovali ve stejnym servisu až jsme se nasrali a šli jinam. Po převážení na jiný vyvažovačce bylo najednou po problému. Takže bacha na to, dost servisu má dojebaný vyvažovačky dotažený za 500 euro z Německa a pak to podle toho taky vypadá. Většinou jsou problémy u větších kol 17 a vejš.
zimní 15ky, letní 17ky. u mě to kolama na 99% nebude. vyvážený je mam v pneuservise kam jezdíme celá rodina už pár let a absolutní spokojenost. Příští týden se domluvim s technikem na stk aby mi to vzal na tu jejich hybnou plošinu a omrknul to. ono to auto se mi zdá takový nejaký celý rozplavaný. typuju to nekde na to uložení. i se mi stává že při akceleraci auto jakoby táhne k jedný straně. při ubrání plynu zase k druhý. nebo to dám rovnou příští týden do servisu.
-
- Kontaktovat uživatele:
BMW mají super podvozky ,ale sebemenší změna a už to kmitá.Já vše odstranil značkovými pneu a novými disky ,která jsou napsaná v TP. Pokusy s levnějšími dělaly to co popisuješ. Mám třeba zimní pneu a pokud je + 10 nad nulou je problém,, ale teď bylo - 10 a vše přestalo. Je to v pneu ,ale nevím co to způsobuje. A právě ty zimní jsem koupil nové ve výprodeji v německu.Třeba nové letní pneu mám origo. Dunlop a to prostě nedělá nic. Zrovna teď jsem udělal v Renokaru kontrolu podvozku a je OK i když točím už 226 500 km. U mého syna ,který měl E 39 540iA byl problém v svislých kostich na předku a po výměně bylo vše OK. Problém bych řešil prvně podvozek a pak disk a potom pneu. Vyvážení bylo obvykle celkem dobré ,ale některé pneu prostě mění vlastnosti. .Také zde hraje roli ,zda nemáš skrácené pružiny ,protože víc jak 2 cm a musí být jiné tlumiče.Jinak auto skáče jak kamzík. Zaza 8let BMW 540iA.Třeba ti to pomůže. Zaza.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě dodatek, nech si prověřit uložení zadníc kol.U mého auta je tam nějaký gumový silenblok a ten je třeba měnit po 70 000km. JInak to chvěje s celým autem. Když to dáš na měřák tlumičů,tak na grafu to kmitá současně u obou kol stejně ,ale mechanici nic neví.Já jsem na to přišel díky panu Luňáčkovi z Brna ,který tuto závadu znal a odstranil.. Bohužel jsem koupil mezitím nové tlumiče a nebylo to tím. Zaza.
Dík za radu a nevíš kde ten gumový silenblok najdu?
Já tam našel na zadní nápravě silenblok číslo 2
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... e_carrier/
tak nevím jestli je to on.
Já tam našel na zadní nápravě silenblok číslo 2
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... e_carrier/
tak nevím jestli je to on.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,já to z toho nákresu také nepoznám,ale on zdvihnul auto a silně zadními koly hýbal pod všemi směry a měl jsem tam vůli.Během chvilky to vyměnil a jel jsem na geometrii. Pak už ty drobné vibrace nebyly. Je však pravda,že do toho gumového bloku jde podobný šroub jak máš na nákresu zobrazeno.Ale nevím,díval jsem se na své auto a mám ze zadu tak těsný výjezd ,že nic není vidět.Zdravím .Zaza.
- soukupadam