Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

olej převodovka

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Smet

#1 Příspěvek od Smet »

Ahoj slyšel jsem určité názory a možná i fámy tak se zeptám...myslíte že je lepší vyměnit celou náplň nebo jen doplnit?někde jsem četl že po výměně oleje začla převodovka hučet,možná na tom něco je vyleje se z ní ten olej s různými usazeniny a můžou vzniknou vůle....nevím,váš nazor?díky
Birkoff

#2 Příspěvek od Birkoff »

A na čem jako? Na traktoru? Jasně že je lepší vyměnit celou náplň, do motoru taky nedolejváš, nebo jo. Dolití má smysl pokud jsi ji měnil před pár km jinak vylejt. Když tam dáš co tam má být, tak nevidím problém. Jiná věc je, jak je na tom ta almara a jak s ní kdo zacházel před tebou a taky jestli se o ní staral.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fatal Design »

Já měnil komplet olej ATF Dextron III v srpnu a všechno je jak má být a to se jedná snad o tu nejcitlivější převodovku co BMW vyrobilo (6q v M3 E36 3.2) ...
Nepanikař a vyměň celou náplň ...
Smet

#4 Příspěvek od Smet »

dobře udělam to jen odpověd-motor v sobě nema olej 300tis.km a na víc jak píšeš jak se k ni kdo choval to je taky otázka tak snad nebude hučet:-)
ROBi
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ROBi »

Spousta lidí tě od toho bude asi odrazovat, ale já olej v převodovce teď měnil a zatím vše funguje.
Birkoff

#6 Příspěvek od Birkoff »

Já jen chtěl vědět jestli manuál nebo automat. Ale to je jedno. Když jsem loni vylil tu jejich LifeTime "tekutinu" z 6q manuálu po 300tis, tak jsem se nestačil divit. Takže komplet výměna.
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jiriik »

Ahoj, chci si nechat vyměnit oléj v převodovce a chtěl jsem se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s touto firmou http://www.kaps.cz/ ?
Beefeater-64

#8 Příspěvek od Beefeater-64 »

jiriik píše:Ahoj, chci si nechat vyměnit oléj v převodovce a chtěl jsem se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s touto firmou http://www.kaps.cz/ ?

Na tuhle firmu se vykasli, namachrovani, vsechno znaj vsechno umej, zvlaste jednani p.Marvana (reznickej pes hadr). No a co znam urco 5 lidi s prevodovkou po repasi u nich tak vsichni hodne nadavali.
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jiriik »

Beefeater-64 píše:
jiriik píše:Ahoj, chci si nechat vyměnit oléj v převodovce a chtěl jsem se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s touto firmou http://www.kaps.cz/ ?

Na tuhle firmu se vykasli, namachrovani, vsechno znaj vsechno umej, zvlaste jednani p.Marvana (reznickej pes hadr). No a co znam urco 5 lidi s prevodovkou po repasi u nich tak vsichni hodne nadavali.

A veděl bys o něčem kde to provádí dobře, nebo co bys mi doporučil? Předem díky
Varan

#10 Příspěvek od Varan »

jiriik píše:
Beefeater-64 píše:

A veděl bys o něčem kde to provádí dobře, nebo co bys mi doporučil? Předem díky

Zdravim panove ,tez by me zajimalo kdyby nekdo tady dal nejaky odkaz ci stranky na nejakou firmu ci cloveka ktery umi a udela dobre manulni i automatickou prevodovky ,(vymena oleje ci repas ) jde tu jen o kvalitu a jednani k zakaznikovi ,do budoucna premyslim o e65 mata ,diki
Odpovědět