Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ŘJ webasta nekomunikuje s diagnostikou E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Coulan

#1 Příspěvek od Coulan »

Snažím se už dlouho rozchodit WEBASTO na E39 :!: .Vůbec se nespustí a diagnostika na nic nepřišla.ŘJ vůbec nekomunikuje.Setkal se někdo se stejným problémem ?? :!:
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Jo, občas se mi Webasto (příhřev) spustilo, ale ne hned po startu, ale třeba po 5min, někdy vůbec, i když by podle teploty mělo. Byl jsem s tím u autorizovaného servisu v Plzni, taky se s tím neuměli spojit, říkali poslat celé do Prahy. Takže jsem to odvezl do Weidenu v Německu, je to blíž. ŘJ Webasta byla vadná a dělala si co chtěla, například elektrické oběhové čerpadlo běželo už po zapnutí klíčku ( i v létě - nevšimnul jsem si), takže to čerpadlo mi znova shořelo, i když jsem už na jaře dával nové. V podstatě mi udělali tzv. jednotnou opravu = vyměnili tu ŘJ, svíčku, něco na větráku, něco na spalovací komoře, dohromady 477 Euro včetně daně. Je to sice moje původní, ale má to štítek s datumem výroby 12/2010 + plná záruka. Ale demontáž a zpětnou montáž jsem si dělal sám.

Takže pokud Ti tam po drátech jdou příslušná napětí, pojistky jsou OK a v klima není zapsána žádná chyba, tak to vypadá tady na tu ŘJ. Ale do BMW s tím nechoď, jednak je to drahé a když nebudeš chtít celé nové topení, tak to vyndají a stejně pošlou do Webasta, jako mém případě.
HonzaK

#3 Příspěvek od HonzaK »

na té diagnostice jsem to auto měl já. Jednotka se nehlásí, pojistky obě ok, v IHKA jsou chyby 2 a to právě ten příhřev a oběhové vodní čerpadlo.
Přesně jak píšeš. Pokud jde napětí a kostra až k Webastu, což teda jsem nezkoušel, tak vadná jednotka. Tento měsíc jsem ji měnil na svojem autě. No naštěstí se mi podařilo sehnat starší.
Nicméně to musím stejně rozdělat znova. A to prozměnu kvůli ventilátoru. Nedojede mi to celý cyklus a vždycky napíše jeho chybu a vypne se s pěkným Avia efektem. Spalovací komoru jsem čistil a byla totál jetá, tak jsem zvědavý jak bude vypadat znova po pár týdnech provozu tímhle stylem.
Jo a v BMW do toho nejde objednat dovnitř nic. Jenom věci zvenku a pak nějaká opravná sada za 8300. Těžko říct co obsahuje, protože zrovna u ní nejde v ETK vypsat z čeho se skládá.
jaradaf

#4 Příspěvek od jaradaf »

Coulan píše:Snažím se už dlouho rozchodit WEBASTO na E39 :!: .Vůbec se nespustí a diagnostika na nic nepřišla.ŘJ vůbec nekomunikuje.Setkal se někdo se stejným problémem ?? :!:

Zkus nekoho kdo opravuje nezavisle toteni na kamiony webasto jak webasto :D beztak se nekdo v ostrave najde.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Souhlasím, na opravné sady, kde není jasné složení se radši vykašlat. Jde o to sehnat opravce, pokud možno v regionu. Já prostě měl smůlu, v K. Varech u autorizovaného servisu se o BMW ani nechtěli bavit, v Plzni u Toyota-Jeep měli alespoň snahu.

Jde o to, že radši topení sami opraví (prodají svoji práci=logické), než aby jen prodávali náhradní díly. Ale zkus se zeptat tady http://www.autosip.cz/ , je to v Zábřehu.
marcocz78

#6 Příspěvek od marcocz78 »

také přidám jeden poznatek, mě se zapne webasto automaticky jak má když spadne teplota pod určitý stupen x, ale když se voda ohřeje na provozní teplotu tak webasto stále pracuje,takže i když jedu 100km,teplota je dobrá,zastavím,vylezu z auta tak slyším jak hučí webasto,a po chvilce se vypne,jede NONSTOP !tudíž mne napadá spotřeba...,joo a všiml jsem si jak jsem měnil pomocné čerpadlo pod řidičem,tak webasto má i svůj palivový FILTŘÍK.hned mě napadlo kdy ho měnit???
rajker

#7 Příspěvek od rajker »

Webasto ma svoj snimac teploty vody. Ja som ho mal ko, ukazoval stale 100stupnov, takze webasto nemalo potrebu nastartovat. Chyba v jednotke zapisana ale nebola. Treba asi mrknut cez diagnostiku ci dava tento snimac spravne hodnoty.
Kortys
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kortys »

Mám možná podobný problém s Webastem na X5 E53. Nechal jsem si ho překodovat na nezávislé a doplnil Telestartem. Jde mi spustit pouze při venkovní teplotě okolo 0 a nižší. Pak mi běží dost krátkou dobu od 1 do 9 min. to bylo nejdéle při venkovní teplotě -15st. Také mi jde kouř až do interieru. Při napojení na Webasto test mi to píše chybu combustion air fan. Tuto chybu mi to napíše í při testu samotné turbíny a také se začně po cca 1-3min zastavovat, zpomalovat až se vypne. Při napojení motoru turbíny přímo na 12v běží normálně nehlučně s odběrem cca 3,5A. I při samotném příhřevu mi běží dost krátkou dobu a spíná při venk. teplotě také okolo 0 a nižší.
Děkuji za případné rady a zkušenosti.
Kortys.
Odpovědět