Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zjištění servisních ukonů dle VIN

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Jendix »

Ahoj, měl bych jednu prosbu, mám následující VINko:

WBADS61070GV41533

A potřeboval bych k němu zjistit nějaký servisní informace, problém je trochu v tom, že jsem teď v Německu a tady mi řekli, že informace ukládaji jenom pro auto do tří let stáří, což je kec. Asi se jim nechce mi to říct, proto jsem se chtěl zeptat, zda někdo zklubu kdo pracuje u BMW, případně má přístup do BMW sítě, by neměl možnost se podívat. V podstatě by mi stačil poslední servisní zásah, stav km a datum. Jde o to že auto by mělo mít podle tacha 130tiskm, což je slušný, je i v celku pěkném stavu, akorát se mi tomu nechce moc věřit. Navíc ho má čtvrtý majitel, jinak auto je v Německu, v čechách bych nad tím ani asi neuvažoval. Díky, Jendix.
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Brátn Moderátor »

servisní úkony se dle VINka zjistit nedají, lze pouze vyčíst výbavu, vypíše ti to jen servis, kde to bylo servisované a to jen pokud tuhle databázi vede, chápeš logiku toho, že by pokaždé někdo musel jít a zapsat opravu do nějaké obrovské centrální sítě? a co kdyby to servisoval někdo kdo k této databázi nemá přístup? km si ověříš diagnostikou, ale pokud ten kdo je mazal není amatér, tak je vymazal na všech místech kam se ukládají a tím pádem smůla, nebo zajdi tam kde to auto servisovali před několika lety a zeptej se jestli to tam někde mají v databázi pokud jí vůbec vedou
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jendix »

Bratn píše:servisní úkony se dle VINka zjistit nedají, lze pouze vyčíst výbavu, vypíše ti to jen servis, kde to bylo servisované a to jen pokud tuhle databázi vede, chápeš logiku toho, že by pokaždé někdo musel jít a zapsat opravu do nějaké obrovské centrální sítě? a co kdyby to servisoval někdo kdo k této databázi nemá přístup? km si ověříš diagnostikou, ale pokud ten kdo je mazal není amatér, tak je vymazal na všech místech kam se ukládají a tím pádem smůla, nebo zajdi tam kde to auto servisovali před několika lety a zeptej se jestli to tam někde mají v databázi pokud jí vůbec vedou

Aha, tak to ja zil v domeni ze to nejakym zpusobem jde, skoda. Rikal jsem si ze je to centralne ukladany do pocitace, prinejmensim treba stav km a nejakej kod servisniho intervalu nebo neco takovyho. Skoda, bohuzel s tim servisem kde to bylo servisovany je to tezky, jak jsem psal, bylo mi receno ze je to ulozeno max. pro 3-lete vozy, takze smula.
HonzaK

#4 Příspěvek od HonzaK »

tak přesně tak jak to popisuje Bratn že to nejde, tak takhle to funguje a jde to zjistit. Tyhle prohlídky se ukládají, v BMW se ti do toho můžou podívat.
Zrovna v Německu ten systém funguje už pěkně dlouho.
Např. jsem chtěl před časem koupit E39 z roku 03 a takhle jsem se dozvěděl že na servise v BMW byla naposledy myslím v roce 08 na výměnu aut. převodovky při stavu km xxx. Jinak předtím asi na 6 servisech, na garanci měněno to a to...
U novějších aut už to asi jde zjistit i u aut odjinud, u starších pouze z D a snad z rakouska. A není třeba kvůli tomu jezdit za hranice, jde u nás.
Samozřejmě že pouze servis v autorizáku
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jendix »

HonzaK píše:tak přesně tak jak to popisuje Bratn že to nejde, tak takhle to funguje a jde to zjistit. Tyhle prohlídky se ukládají, v BMW se ti do toho můžou podívat.
Zrovna v Německu ten systém funguje už pěkně dlouho.
Např. jsem chtěl před časem koupit E39 z roku 03 a takhle jsem se dozvěděl že na servise v BMW byla naposledy myslím v roce 08 na výměnu aut. převodovky při stavu km xxx. Jinak předtím asi na 6 servisech, na garanci měněno to a to...
U novějších aut už to asi jde zjistit i u aut odjinud, u starších pouze z D a snad z rakouska. A není třeba kvůli tomu jezdit za hranice, jde u nás.
Samozřejmě že pouze servis v autorizáku

Díky, no já to nějak zkusim vytelefonovat.. psal jsem i přímo do bmw a tam mě odkázali na nejbliží prodejnu BMW kde mi právě řekli že to uchovávají jen po dobu tří let. No uvidíme, a z klubu asi nikdo přístup k takovým informacím nemá co? Musel by asi pracovat přímo pro BMW.
pepik5

#6 Příspěvek od pepik5 »

Majzla na to.V Nemecku se staceji km uz hodne dlouho/tedy auta z bazaru a od prekupniku/ a v autorizaku v DE se vetsinou jen vamlouvaji a nechteji nic rict.Obecne jde rict,ze auta BMW se daji zjistit od roku 2000 a vejs,ale neberte me uplne za slovo,model od modelu je to jine.

Pokud mohu mluvit za sebe,pri zkusenostech tak BMW kolem roku 2000 a niz tezko muze mit z DE pod 200000km.

Vyjimky se samozrejme najdou.
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jendix »

pepik5 píše:Majzla na to.V Nemecku se staceji km uz hodne dlouho/tedy auta z bazaru a od prekupniku/ a v autorizaku v DE se vetsinou jen vamlouvaji a nechteji nic rict.Obecne jde rict,ze auta BMW se daji zjistit od roku 2000 a vejs,ale neberte me uplne za slovo,model od modelu je to jine.

Pokud mohu mluvit za sebe,pri zkusenostech tak BMW kolem roku 2000 a niz tezko muze mit z DE pod 200000km.

Vyjimky se samozrejme najdou.

No právě toho se bojim, no uvidíme.. asi se na to zatim vybodnu a počkám na něco od prvního majitele se serviskou.. i když to není záruka.. ale pořád větší pravděpodobnost že bude mít nestočený kilometry..
Dirk

#8 Příspěvek od Dirk »

A kdyz je E39 dovezena z Nemecka a prihlasena ted v CR, da se nejakym zpusobem zjistit dle VIN alespon stav km nebo popr. jine veci?
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jendix »

Dirk píše:A kdyz je E39 dovezena z Nemecka a prihlasena ted v CR, da se nejakym zpusobem zjistit dle VIN alespon stav km nebo popr. jine veci?

Ahoj, no prý v autorizovaným servisu, zkoušel jsem to v Německu, volal jsem dokonce na zákaznickou linku BMW, ale bohužel žádnej úspěch. V čechách to normálně jde.
Odpovědět