Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Alternativní palivo do BMW 525d.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Stanislaw

#1 Příspěvek od Stanislaw »

Má někdo zkušenost s použitím rostlinného oleje místo nafty u vozu BMW 525d ? Dříve jsem vlastnil Omegu B 2,5td, dále Octávii 1,9 Tdi 81kw. Tyto auta jezdila na rostlinný olej bez problémů pouze jsem častěji měnil palivový filtr a v zimním období jsem ředil 1:1 s naftou +aditivum. Dík za radu.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Vetsinou na tohle nereaguju, ale nejak musim... neprijde ti to stejne, jako na Porsche forum se ptat, jestli nejdou uriznute pruziny z Okty II Tdi 4x4 na 911 4S?
Bmw by melo platit komanda a pokazde, kdyz uvidi nejake podobne priblizovadlo, vytahnout majitele, nechat ho sezrat vyplatni pasku, auto vykoupit a sesrotovat...
podstatne by se tim zvysila prestiz znacky a nemusel bych se stydet, kdyz jedu za 5er a cítím hranolky :-)
“Ability is what you're capable of doing.”
Deathbox

#3 Příspěvek od Deathbox »

Hanz píše:Vetsinou na tohle nereaguju, ale nejak musim... neprijde ti to stejne, jako na Porsche forum se ptat, jestli nejdou uriznute pruziny z Okty II Tdi 4x4 na 911 4S?
Bmw by melo platit komanda a pokazde, kdyz uvidi nejake podobne priblizovadlo, vytahnout majitele, nechat ho sezrat vyplatni pasku, auto vykoupit a sesrotovat...
podstatne by se tim zvysila prestiz znacky a nemusel bych se stydet, kdyz jedu za 5er a cítím hranolky :-)

Amen bratře
Mountainbiker

#4 Příspěvek od Mountainbiker »

Doufám, že bys takto nevynadal mě, když bys zjistil, že jsem si nechal auto předělat tak, abych mohl jezdit ne E85? :lol:
vasapasa
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od vasapasa »

Stanislaw píše:Má někdo zkušenost s použitím rostlinného oleje místo nafty u vozu BMW 525d ? Dříve jsem vlastnil Omegu B 2,5td, dále Octávii 1,9 Tdi 81kw. Tyto auta jezdila na rostlinný olej bez problémů pouze jsem častěji měnil palivový filtr a v zimním období jsem ředil 1:1 s naftou +aditivum. Dík za radu.

použitej fritovací olej je ještě lepší než nepoužitej, protože v tom jsou občas kousíčky strouhanky z řízků či drobný úlomky z hranolků a to je v podstatě naakumulovaná energie takže to přidá chvilkama i 50% výkonu motoru a navíc se toho v hospodách rádi zbaví, takže do commonrailu mohu jen doporučit a pak bych ještě doporučil vozit s sebou kontakt na diesel servis
cmelak

#6 Příspěvek od cmelak »

Stanislaw píše:Má někdo zkušenost s použitím rostlinného oleje místo nafty u vozu BMW 525d ? Dříve jsem vlastnil Omegu B 2,5td, dále Octávii 1,9 Tdi 81kw. Tyto auta jezdila na rostlinný olej bez problémů pouze jsem častěji měnil palivový filtr a v zimním období jsem ředil 1:1 s naftou +aditivum. Dík za radu.

Tady sis naběhl kamaráde..
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Mountainbiker

#7 Příspěvek od Mountainbiker »

Abychom se vrátili od řízků k tématu - domnívám se, že byla v nabídce jakási přestavbová sada na to, abys mohl jezdit na rostlinný (samo že ne fritovací) olej (v západní evropě to asi není tak neobvyklá věc). V ETK bys to asi ještě našel. Sestávalo se to z asi výkonnějšího (a asi i vyhřívaného - kvůli konzistenci) čerpadla paliva a vyhřívaného palivového filtru
vasapasa
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od vasapasa »

Mountainbiker píše:Abychom se vrátili od řízků k tématu - domnívám se, že byla v nabídce jakási přestavbová sada na to, abys mohl jezdit na rostlinný (samo že ne fritovací) olej (v západní evropě to asi není tak neobvyklá věc). V ETK bys to asi ještě našel. Sestávalo se to z asi výkonnějšího (a asi i vyhřívaného - kvůli konzistenci) čerpadla paliva a vyhřívaného palivového filtru

přesně tak, touto problematikou jsem se již v minulosti zabýval a muselo by dojít k určité přestavbě palivového systému ale každopádně jen tak zajet do kauflandu a nalít olej do nádrže bych nedoporučoval, jo mít nějakou 20 let starou naftu v hodnotě 10kkč tak to bych do toho šel,ale s tímto ne.
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Velvetek »

Já jenom čekal, kdo na to začne reagovat a dokonce jsem čekal i tyto odpovědi :D

Ale ať ho tady netrápíme: co Tě k tomu vede, Stanislawe? Úspora?
Jak dlouho to bmw máš a jak dlouho ho mít chceš?

Tady ses ani nemohl dočkat jiné odpovědi, když projdeš fórum, tak uvidíš, že lidi tu řeší, která nafta je nej, že neberou na NONAMEch, aby nevzali nějakou špatnou, pak tohle už je na ně potom moc... :wink:
Mountainbiker

#10 Příspěvek od Mountainbiker »

Velvetek: doufám, že moje odpovědi hodnotíš jako ty z lepších :wink:
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Velvetek »

Mountainbiker píše:Velvetek: doufám, že moje odpovědi hodnotíš jako ty z lepších :wink:

No určitě, Ty jsi mu dokonce i poradil ;)
Ale přiznej, že byla otázka času, kdy se někdo do toho pustí trochu ostřeji, když tu někdo napíše, že jezdíl s Octavkou TDI a teď chce jezdit s fritovacím bmw :lol:

Mně to třeba zas tak nevadí, pokud tím ten člověk neobtěžuje okolí... Do svého auta bych to nedal, dokonce bych to nechtěl ani koupit od někoho, kdo to dělal...
Lucas87
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Lucas87 »

Bože.... fritovací olej lejt do BMW :nono:
Nyní: BMW E61 530i 05"/BMW E46 325Ci 03"/VW Transporter 2,5Tdi-Long 06"/Yamaha FZS 1000 04"
EX: BMW e36 316i 97"/BMW e39 523i 97"/BMW e39 525i 01"/LADA NIVA Offroad spec. 99"/Toyota 4Runner Offroad special 94"
Kantry
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Kantry »

to sis mel nechat tu oktavku.... s CR toho na olej moc nenajedes...
ViktorDDD

#14 Příspěvek od ViktorDDD »

do commonrailu by som to určite nelial, tie sú citlivé aj na kvalitu nafty, keď jazdíš na menej kvalitnú tak vstreky budeš meniť podstatne skôr, a tipujem že s tým rastlinným olejom ešte skôr 8) a výmena vstrekov bude oveľa drahšia ako úspory pri jazde na ten olej
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jiriik »

vasapasa píše:

použitej fritovací olej je ještě lepší než nepoužitej, protože v tom jsou občas kousíčky strouhanky z řízků či drobný úlomky z hranolků a to je v podstatě naakumulovaná energie takže to přidá chvilkama i 50% výkonu motoru a navíc se toho v hospodách rádi zbaví, takže do commonrailu mohu jen doporučit a pak bych ještě doporučil vozit s sebou kontakt na diesel servis

Zbožňuji, když auto voní jako hranolka :lol: trošku trapas jet za takovým autem :lol:
Stanislaw

#16 Příspěvek od Stanislaw »

Všem děkuji za Vaše milé příspěvky. Stanislaw
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Velvetek »

Stanislaw: nebral bych to tak špatně (z Tvého iron. poděkování). Možná je lepší si přečíst pár takových příspěvků, než tu mít zanedlouho příspěvek: "e39 525d - nejede, co s tím?"

Nikdo Ti ale nebrání to zkusit, pouze vyjadřují své názory a mohou i nemusí být vypodloženy nějakou zkušensotí s těmito motory. Nemyslíš?

Co Tě tedy vede k takovému úkonu? Vždyt to auto má hezký výkon s příjemnou spotřebou už takhle...
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od fidzi »

Rostliný olej leju do Land Rovera. Kluci mému autu říkají BigMac. Do 525d je to totální blbost, tam je spotřeba krásná. U mě ja ale 20l. Kdyby to žralo 5-8l vůbec bych to nedělal :mad:
Odpovědět