Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
kolísání výkonu při zahřátí e61 525d
Prosím moc o radu. Mám e61 525d rok 2006. První problém jsou raní starty. už 3 roky mi diagnostika hlásí že jsou špatné svíčky ale i tak vždy auto chytalo perfektně a až letos nechce. Jsem si jistý že to má co dělat s kolísáním výkonu. Pokud jedu dálku a auto se dobře chladí tak jede super ale pokud se dostanu do města a nebo ho nechám nastartované stát na místě tak je problém. Auto se zahřeje a Výkon jde dolu a auto má zpožděné reakce. Tzn šlápnu na plyn a ten zabere s prodlevou. Pustím plyn a ten se ubere s prodlevou. Jakmile vyjedu na dálku a auto se ochladí vše je ok. Auto bylo několikrát v origoš servisu a tam mi stále říkají že diagnostika nic nehlásí a že neví co s tím. Jediné vodítko muže být že když auto píchneme na diagnostiku od BOSCHe tak se technikovi nezdá vysoká teplota nasávaného vzduchu. Ale dál neví co s tím. Hodně pomohlo to že jsem sundal plastovej dekl na motoru a kvuli temto věcím usuzuji že to má co dělat bud s teplotou nebo s nějakou klapkou vzduchu. Váha je nová a čidlo na teplotu v motoru také.
Mam podobne problemy, ale jeste jsem je neresila, takze si rada prectu mistni nazory. Ja mam e60 3.0d a kdyz jsem dlouho v kolone a jen popojizdim, tak auto jakoby "nechce" jet kdyz zmacknu plyn, ale pak najednou zabere a vystreli. Taky nevim, cim to muze byt, ale pristi tyden mam naplanovanou navstevu servisu kvuli unikajicimu oleji, takze to nahlasim jako dalsi chybu, kdyz se tady doctu, co by to mohlo zpusobit.