Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
528i- emulze na víčku oleje????
Ahoj všem, mám dotaz.
Dnes jsem kontroloval na me e39, 528i olej, na víčku oleje byla emulze jako když se dostává voda do oleje.
Všiml jsem si toho dnes poprvé, nikdy tam emulze ještě nebyla (auto mám cca.2roky= 2 výměny oleje po cca.12000km)
Voda je v expanzce stále na stejné úrovni.
Mohlo by to být způsobeno tím, že poslední 3 měsíce jezdím spíše krátké trasy (7km do práce), a ted v zimě se motor sotva ohřeje a hned jej zase zhasínám?? Že by se v něm více srážela vhkost??
Díky za odpovědi
Dnes jsem kontroloval na me e39, 528i olej, na víčku oleje byla emulze jako když se dostává voda do oleje.
Všiml jsem si toho dnes poprvé, nikdy tam emulze ještě nebyla (auto mám cca.2roky= 2 výměny oleje po cca.12000km)
Voda je v expanzce stále na stejné úrovni.
Mohlo by to být způsobeno tím, že poslední 3 měsíce jezdím spíše krátké trasy (7km do práce), a ted v zimě se motor sotva ohřeje a hned jej zase zhasínám?? Že by se v něm více srážela vhkost??
Díky za odpovědi
jo jo, to mam taky po kratkejch trasach. mam sice 330i ale pry 328 dela to samy. Nekdy tam mam skoro az bahynko - vypada to tak, a nekdy trochu do zluta. A mechanik mi povidal ze dokonce zazil, ze otevrel vicko oleje a tam byla velka kostka ledu. Maj to tam trochu spatne resene, a dochazi ke styku tepla a studena a kondenzuje se... Pokud voda nemizi, neresil bych...
-
davcer píše:jo jo, to mam taky po kratkejch trasach. mam sice 330i ale pry 328 dela to samy. Nekdy tam mam skoro az bahynko - vypada to tak, a nekdy trochu do zluta. A mechanik mi povidal ze dokonce zazil, ze otevrel vicko oleje a tam byla velka kostka ledu. Maj to tam trochu spatne resene, a dochazi ke styku tepla a studena a kondenzuje se... Pokud voda nemizi, neresil bych...
Tohle mi přesne dela taky 3litr ale v X5 ale kdyz vicko odsroubuju trebo po 5 minutach volnobehu je tam strasny tlak,co s tim?
Taky jsem si ted v zime vsimnul ze mam na vicku od oleje emulzi.. ale voda v chladici se mi nestraci (aspon sem nespozoroval) tak asi to bude taky tim že jezdím jen krátké trasy že ano? cca 10km a kolikrat jen 2km.. pokud teda neubyde voda tak to nebudu resit.. vykon, zvuk, vse je ok.. kazdopadne ted to budu trochu vic sledovat.. uz jen pro ten blby pocit:)
-