Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 '98 HiFi DSP + Parrot MKi9000

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
belch

#1 Příspěvek od belch »

Kolegové bavoráci, mnoho z Vás má představu o tom, jak nám majitelům firma BMW nasr... do rukou tím, že nám prodala vůz s HiFi systémem s DSP. :) Jakýkoli upgrade zvuku, nejde -li o nové repro, znamená ideáně odstranění toho brajglu z auta, protože na něj nejde nic jednoduše připojit.

Po měsících vymýšlení a shánění po netu jsem se rozloučil s možností nahradit sériový CD changer v kufru za něco, co by hrálo MP3... Až jsem narazil na věc, která by řešila toto + volání bez rizika pokuty, a to za cenu zdaleka nižší, než kterékoli dříve uvažované řešení. Je to, světe div se, Parrot - konkrétně MKi9000.

Se shora uvedeným na paměti se tedy zkusím zeptat: podařilo se někomu z vás naimplantovat nějakého moderního (důležité - jak jsem pochopil, změnili způsob připojení, a to tak, že nyní používají normální ISO konektory) Parrota do E39 s DSP, nebo je to marnej boj a budu do konce věků jezdit s Radiožurnálem a Helenkou Vondráčkovou v uších? Zachraňte kolegovi v BMW zdravý rozum, prosím...

Jaraxi? :)
atc525

#2 Příspěvek od atc525 »

belch

#3 Příspěvek od belch »

Díky. Neber to, prosím, osobně, ale dovolím si shrnout, proč to nebude správná cesta a tím de facto zopakovat zadání:

- je to dvakrát dražší, než ten Parrot
- neposílají do ČR
- nemá to bluetooth
- není to kompatibilní s mým HiFi systémem s DSP

Opravdu bych rád šel cestou výše uvedené Parrot MKi9000, existuje -li šance ji do mého auta nabastlit...

Tuší někdo, prosím?
atc525

#4 Příspěvek od atc525 »

Dal som ti to sem len prave preto ze to je jedna z mala moznosti ktora je s DSP kompaktibilna 8).
belch

#5 Příspěvek od belch »

Rozumím, díky za to. :)

Já to ovšem čtu kapku jinak: Modelle 12/1995 bis 08/1998 (Funktion unter Vorbehalt – Test notwendig). Modelle mit AI- oder PI-Wechsler (längliche Stecker) sind nicht kompatibel.

Mám auto vyrobené v červnu 98 a riziko "funktion unter vorbehalt" nehodlám (zejména za 229 evropských plus hypotetické poštovné, které neuvádějí pro jinou zemi, než Německo, ale předpokládám 20-30 EUR) podstupovat, to ne... To se dostáváme na téměř trojnásobek ceny toho Parrota (mám fajn cenu) a stále chybí bluetooth.

Rád bych se vydal cestou uvedeného Parrota, a třeba je mezi místními někdo, kdo s tímto či podobným typem má zkušenost. :wink:
MUF_IV

#6 Příspěvek od MUF_IV »

belch píše:Rozumím, díky za to. :)

Já to ovšem čtu kapku jinak: Modelle 12/1995 bis 08/1998 (Funktion unter Vorbehalt – Test notwendig). Modelle mit AI- oder PI-Wechsler (längliche Stecker) sind nicht kompatibel.

Mám auto vyrobené v červnu 98 a riziko "funktion unter vorbehalt" nehodlám (zejména za 229 evropských plus hypotetické poštovné, které neuvádějí pro jinou zemi, než Německo, ale předpokládám 20-30 EUR) podstupovat, to ne... To se dostáváme na téměř trojnásobek ceny toho Parrota (mám fajn cenu) a stále chybí bluetooth.

Rád bych se vydal cestou uvedeného Parrota, a třeba je mezi místními někdo, kdo s tímto či podobným typem má zkušenost. :wink:

Ahoj, pořídil jsem Parrot MKi9200 a šlape dobře, umí MP3, pokud si nakonektíš iphone ( s jiným nemám zkušenost) tak si pustíš i film po ceste a fiči to ze všech repráků. Dělal jsem to podle tohohle návodu, práce na cca 2hodky..

http://forum.bmw5.co.uk/viewtopic.php?f=49&t=54590
belch

#7 Příspěvek od belch »

Už jsme skoro doma, díky! Jen jedna maličkost... Nejspíš nemáš DSP, viď? :wink: Strašně rád bych totiž četl jednoznačné potvrzení toho, že lze mít Parrota i v autě s DSP... A to jsem se zatím nedočetl nikde, ani v tom threadu, na který odkazuješ (mimochodem výbornej). Nerad vyhazuju peníze za zklamání, proto jsem tak neodbytnej, díky za shovívavost.

Každopádně velké díky, kluci.

Haló, DSPčkaři, přece nejsem sám... Máte někdo Parrota? :)
Vesa88

#8 Příspěvek od Vesa88 »

Vymenim ti tvoje DSP audio za audio bez DSP, abych te usetril zklamani :D :D :D
belch

#9 Příspěvek od belch »

Na to mám příliš rád výzvy, ale díky za nabídku, nechám si tě v záloze. :lol:
jararak

#10 Příspěvek od jararak »

ono aj grom je co som pocul velmi dobry interface, prakticky plug & play a dokonca je verzia aj pre dsp, je k tomu mozne dokupit aj bt modul.
belch

#11 Příspěvek od belch »

Ano, GROM byl jedna z uvažovaných variant, jenže prohrál - v compatibility guide a různých dalších místech webu výrobce je uvedeno "not compatible with models equipped with DSP" a podobně.

Občas mě popadají pocity marnosti... :) Každopádně, nějaká zkušenost s Parrotem v DSP equipped autě? Někdo? Kdokoli? Prosím? :)
jararak

#12 Příspěvek od jararak »

http://umno-tech.com/catalog/index.php? ... 34bdcbe41b

mrkni tuna, tu maju zalozku bmw s dsp a je tam grom, je sice 2x drahsi nez ten bez, ale tiez jedna z moznosti
ruza2

#13 Příspěvek od ruza2 »

hoj.A co třeba tohle.
http://www.xcarlink.cz/?p=productsMore& ... -(business)-12pin-quadlooc
belch

#14 Příspěvek od belch »

Díky, chlapi. Myslím, že tady teď máme pěknou sbírku alternativních zvukových vstupů pro BMW. :)

Mírná nevýhoda všech oproti zmiňovanému Parrotu je cena - Parrota můžu mít za 2200 Kč, ostatní vesměs nejdou pod pět tisíc, spíše stojí víc. Nebudu zastírat, že je to hlavní motivace. Ačkoli nejsem šetřílek, obecně nemám rád vyhazování peněz...

Třeba tenhle thread objeví někdo, kdo Parrota do BMW montoval. Budu doufat. :)

Zatím díky vám všem.
ruza2

#15 Příspěvek od ruza2 »

Ahoj.Koukals na všechno.Je tam myslím i za 2700kč.Což není zas o tolik moc.
maxmin

#16 Příspěvek od maxmin »

A nestačil by Vám obyčejný FM-transmitter? Jako např. tenhle? :
http://www.elektroo.cz/product/auto-mp3-bluetooth-handsfree-fm-transmitter-usb-nabijecka-44/

Pár transmitterů co jsem zkoušel vysílají celkem slušně a bez šumu, není třeba nic upravovat, jen naladit rádio na nastavenou frekvenci a je to :-) Některé transmittery mají i integrované handsfree
maxmin

#17 Příspěvek od maxmin »

A nebo pokud to musí být přímo parrot, tak např PMK5800 má fm-transmitter http://handsfree.heureka.cz/parrot-pmk5800/
Odpovědět