Zdenal píše:To je naprosto normální, podívej se do velkého TP. Já mám e39 530d automat a mam v TP město 12,6L/100km a jezdim ho tak za 10 až 11, venku na okreskách za 8L, palubák ukazuje 7,4. Nevěř tady každýmu. A nezapomeň, že automat si veme víc a ve městě dvojnásob.
E39 3,0dA Touring 2003, 160tkm. Teď v zimě 9,1l. v létě 8,6l. Normální jízda okresky 90-110km/h, dálnice 130-160km/h. 50:50 město:mimo město. Chorvatsko do max 140km/h 7,0l/100. Auto je v absolutním pořádku včetně tlaku v pneu. Spotřeba je stejná od doby nákupu kdy bylo na tachometru 86tkm. Ze začátku mě to taky štvalo když tady psali o neuvěřitelné spotřebě 5,5l/100 a pořád jsem hledal na autě závady, několikrát jsem byl na diagnostice a všechno zbytečně. Možná, že manuál bude se spotřebou o trochu níže a když budeš z kopce, při dojíždění k semaforu atd. dávat neutrál tak snad se ta spotřeba dá docílit. Řeknu ti, že já takhle jezdit neumím, nechci a nebudu.
Čau Zdeněk
janzat píše:Jenže já jedu 35 km dálnice do práce, 35 km dálnice z práce, celou dobu tempomat 130km/h, dálnice prázdná a spotřeba 8,3l...je to v pořádku? motání po městě bez velkých zrychlení, fakt spíše šourání a 10l
Má někde stejný motor/stejný vůz?
Ahoj, mám 530D E60 automat a teď jsem jel Jeseník- Brno, spotřeba 6,8l, ale když jsem jel už zpět tak jsem to zajel za nějakých 7,5l... Jinak ted po městě, když jezdím a hlavně v zimě jezdím kolem 9 až 10l
Jinak k tomuto tématu, mě lhal palubní PC o cca 1 - 1,5 litru oproti skutečnosti tak jsem ho pomocí skrytého menu v budíkách pod položkou 20. KVBR pošteloval a teď ukazuje když né přesně tak o desetinku víc než je skutečnost. Kontroluju jeho přesnost každý tankování. Vždy do plna a na stejný pumpě a fakt už nelže.
Dettektorr píše:Jinak k tomuto tématu, mě lhal palubní PC o cca 1 - 1,5 litru oproti skutečnosti tak jsem ho pomocí skrytého menu v budíkách pod položkou 20. KVBR pošteloval a teď ukazuje když né přesně tak o desetinku víc než je skutečnost. Kontroluju jeho přesnost každý tankování. Vždy do plna a na stejný pumpě a fakt už nelže.
Nevím. To zjistíš lehce tak, že natankuješ do plna. Vyresetuješ alespoň jeden ukazatel průměrné spotřeby. Pak vyjedež pokud možno hodně z nádrže (aby se minimalizovaly odchylky tankování) a pak na tý samý pumpě zase natankuješ do plna. Pak na palubáku zjistíš jakou ukazuje spotřebu a jaká je reálná dle tankování a výpočtu. No a máš to hotový.
Tak teď mám na vás otázku, když najezdím ročně 10-12 tis. km město-mimo město, rychlostně 70-110 km/h většinou do práce denně tak cca 50km. Mám koupi naftu či benzín jedná se mi o 3.0 ještě nejsem rozhodnut jestli E39 nebo E60. Díky za rady a trefné připomínky.
Matthes píše:Tak teď mám na vás otázku, když najezdím ročně 10-12 tis. km město-mimo město, rychlostně 70-110 km/h většinou do práce denně tak cca 50km. Mám koupi naftu či benzín jedná se mi o 3.0 ještě nejsem rozhodnut jestli E39 nebo E60. Díky za rady a trefné připomínky.
Pokud jezdíš denně do práce cca 50km (beru tam i zpět), tak mi nevychází roční nájezd 10 až 12tis km. Navíc určitě občas jezdíš i jinam než do práce...?
Jinak všeobecně se říká, že nafta se vyplatí pri ročním nájezdu min. 20tis km... Taky záleží, jaký jsi řidič, co od auta očekáváš atd...
Do práce to mám 25km, takže denně 50, jinak co čekám? Jsem benzínový nadšenec rád sem tam auto protáhnu, ale zase uvažuju hledám zlatou střední cestu a co se spotřeby týče je myslím zbytečné řešit 2.0 možná by 2.5 stačila ale když už tak už. A vzhledem k cenám paliv uvažuji o naftě. Myslím, že BMW mají jedny z nejlepších naftových motorů, koncernové auta mi moc neříkají co se designu a chodu TDI motorů týče.
V tom případě Ti asi většina doporučí benzín. Ten malý rozdíl v ceně paliv při takovém nájezdu se Ti vrátí v ceně za servis. Dobře se nechá sešlápnout i ta 530d, ale na těch 20km jí tak akorát zahřeješ na to, abys jí mohl pořádně naložit (pro rýpaly: ano, dle vody je zahřátá mnohem dříve, mluvím o kompletním prohřátí motoru, mě je jí dříve líto a jezdím na krouťák )
530d automat (r.v.2001) - tato zima ve městě kolem 12L/100km (!), jezdí především moje žena s dětmi do školky a na nákup = motor se prakticky nezahřeje, bufík jede pořád. Hned jsem si vzpomněl na strejdu, kterej si předloni koupil funglovku X5 3.5d biturbo (označení asi pletu) a jezdí běžně nad 12L/100km celoročně, resp. ve městě. Když jedu dálku, jsem kolem 6L/100km - je to prostě o charakteru jízdy.
Když jsem si před 7 lety koupil mé první BMW E36 325TDS tak jsem pořád přemýšlel proč ty Německé hovada cpou na palubku tu přiblblou ručičkou ukazující momentální spotřebu když jiné auta už mají dávno ukazatel digitální který se dá přpnout.Mé další auto bylo Škoda SuperB TDi kde se spotřrba neřešila a pak z fin.dúvodů Škoda Octavia TDi kde se taky neřešila protože byla max 6.2l a když se mi nelíbila tak jsem si display přepl na třeba teplotu venku a byl klid.Dnes, když mám opět BMW ale E39 530d man. tak už vím proč tam je ten ukazatel.Má to kurevský vliv na psychiku řidiče když pořád vidí jak je ručka na 20 až 30l a nejde přepnout a neustále to oči stahuje dolů a nutí ubrat nohu.Hrůza! Ale můžu říct, že jsem se díky tomu jako řidič hodně sklidnil neboť na tu blbou ručku musím počád tlemit. Když jsem ho ale kupoval tak jsem věděl že nebudu jezdit jak s pochcávkou na 4.3l ale v tu chvíli jsem neřešil spotřebu ale komfort.A tak dnes jezdím město(Ostrava) za 6.5 až 8l a myslím že je to fakt super.Zase ne jednu stranu když někde jedu a vidím na dálnici jet magora Audi A8 4.2TDi nebo MB 320 CDi nej.nov. model 110km/h tak se divím na co pak taková auta vlastně kupujou.To znamená že když budu chtít řešit spotřebu tak si nekoupim 3.0d ale spokojím se třeba s 1.5dci,1.6hdi atd a budu po cestě skákat za 5.0l nafty.Ale po cestě skákat anebo jezdit je fakt rozdíl a proto teď u BMW tu spotřebu vážně neřeším a pokud jsem stále pod 10l na 100km tak jsem v klidu.
Věř, že i v Audi 4,0tdi apod. se dá jezdit normálně. Nevim, proč při rychlosti 110 je někdo divnej....Já si vždycky říkám, když mě někdo předjíždí jak magor, ať se zabije. Jezdím si piánko a všichni mi můžou Podívej se na naše silnice...jezdim po kolínský do Prahy a 100 - 110 je max. Dálnice, když je megakrásná, tak 150. Holt díky bohu, že ne každej, kdo má např. A8 jezdí jako čůrák
Musím veřejně vyseknout poklonu svému autu E39 530D r.v. 2001. Minulou středu cesta do Německa total cca 750 km. Ráno jsem vzal plnou odpoledne plnou na tý samý pumpě. Celej den sem jel tempomat 130 kmh a sem tam nějaká ta posraná šedesátka, jak opravujou dálnice. Pánové a dámy vualá spotřeba ve dvou lidech 6,64 litru na sto. Cha tomu sem nechtěl ani věřit, ale je to tak.
No a dneska sem proháněl mladý cápky v natuněnejch civikách apod. v okolí Berouna a spotřeba 8,9 a to je taky mazec vzhledem k tomu, že kurva nebude nikdo kdo bude rychlejší něž já. Holt to ego je svinská věc.
Já Ti to zcela věřím. Minulý týden mi taky udělala radost - cca přes 500km/den v kombinaci dálnice (130 - 160 průměr, bylo zrovna hnusně, pak okresky jak ty rychlé, tak ty co se podobají spíše polní cestě), měl jsem trochu naspěch, semtam se předjíždělo a krásných 7,2. Týden předtím podobná cesta bez dálnice, o trochu více v klidu a 6,9... je to prostě paráda