Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zatmavení oken e34 Touring

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tendr520i

#1 Příspěvek od Tendr520i »

Řešil jste někdo fólie na tohle auto? Zajímá mě na kolik to tak +- vyjde a jestli jsou lepší fólie nebo nějakej ten nástřik nebo pokovení nebo co se s tím vlastně dělá, nevyznám se v tom.
Předem chci zdůraznit, že mi nejde o to auto "vytunit" ale potřebuju aby do něj nešlo vidět a v létě do něj nepralo slunce až v něm budu sem tam spát.
Díky za rady a postřehy.
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Velvetek »

ahoj, určitě lepší kvalitní folie než pokovení atd. Nekvalitní folie mohou měnit barvu, takže ani tady se nevyplatí jít do nějakých neosvěčených značek. Na všech autech jsem měl vždy Bruxasfol a dobrý. Dále jsou údajně v pohodě Suntek, 3M apod... Cena jak kde, standartně bych počítal 4 až 7tis za kvalitní folie vč. práce... O pár firmách, které to dělají, se tu už mluvilo, záleží odkud jsi ;)
corle

#3 Příspěvek od corle »

taky to budu nechávat dělat, měl jsem to na všech předcházejících. Měl jsem pokovení i folie a fólie se mi zdají lepší. je větší výběr v odstínech a pokud už to pak nebudeš chtít, tak to můžeš i sundat. Záleží odkud jsi, já byl vždy spokojený v http://www.autoskloholesovice.cz/ na sedana mě to stálo 5 tisíc. Ráno jsem to tam dal a po obědě jsem si proto šel.
radokrno

#4 Příspěvek od radokrno »

do 6000 kč v Jihlavě ,ale bez předních skel u řidiče a spolujezdce....a ani bych to nedoporučoval...už tak se blbě couvá v noci ,když neni vidět přes zadní sklo...ale k vůli osobám v zadu sedícím (děti,přátelé,zvířectvo v kufru)je to dobrá investice,ve spojení s dokonalim šíbrem ,kterej se mi fakt líbí u tohohle modelu.folie stíní,a šíbr prosvětluje od zhora a luftuje...večer neni vidět a pohled na městské osvětlení ze zadních sedadel směrem vzhůru...a při pařáku spojení folií s klimou..luxus. občas žena zaškemrá o půjčení...tak si sednu do zadu.;-) sednu do zadu pustim si music koupim něco na pití a můžeš jet.:-D
Tendr520i

#5 Příspěvek od Tendr520i »

Jj, ten dvoudílnej šíbr mám, klimu taky, tak už chybí jen ta okna, dopředu nevim no, asi nějaky to maximální povolený zatmavení taky nechám udělat, už jen proto, že nesnáším když mi slunéčko svítí z boku do xichtu...
Ale zadek chci hodně tmavej, aby tam nebylo vůbec vidět. Asi to nebude vypadat nejlíp, když předek bude světlejší, ale myslím, že líp, než kdyby nebyl zatmaven vůbec.
Jsem z okresu Chomutov, tak kdyby jste někdo měl reference na někoho tady poblíž budu rád
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Velvetek »

...určitě je hezčí předek i zadek a čím blíže si ty odstíny jsou, tím lépe. Je pravda, že mám to "trochu" tmavší a při couvání v noci je lepší trochu stáhnout přední okna, ale jinak jsem spokojenej. Člověk se cítí více v soukromí. Můžeš si tam dělat co chceš a každý, kdo jede kolem Ti tam nekouká jak do výlohy ;)
beny-maser

#7 Příspěvek od beny-maser »

kámoš prosazuje autoskla servis weber v TP, ale osobní zkušenost nemám
radokrno

#8 Příspěvek od radokrno »

Velvetek píše:...určitě je hezčí předek i zadek a čím blíže si ty odstíny jsou, tím lépe. Je pravda, že mám to "trochu" tmavší a při couvání v noci je lepší trochu stáhnout přední okna, ale jinak jsem spokojenej. Člověk se cítí více v soukromí. Můžeš si tam dělat co chceš a každý, kdo jede kolem Ti tam nekouká jak do výlohy ;)

já jsem kupátko nefolioval z důvodu toho,aby bylo vidět ,že majitel neni dobytek a o své autí se stará a aby mě nikdo neviděl mi bylo fuk,když řídím tak řídím,nekouřim a to jsem kuřák ,žena taky nekouří i když ona by mohla..jen at se podivaj...u kolmbajna to bylo z rodinných důvodů...do předu jsem je nedal k vůli technický a spojení s problémama okolo ..fakt to s nikym nechci řešit a minimální zatmavení nemá smysl...je fakt ,že člověk je opálenej ,ale většinou z předu a na oči mám brýle a nebo clonu která se dá i na bok..stejně musíš vejrat skoro porád jen do předu a stahovat okno k vůli couvání ..hmm to je taková vošturákovina...jak podsvícená 36 compakt.co když budou padat kroupy,sněžit, nevim no...zbytečných 1500-2000kč nový kotouče,nebo žhavičky,destičky,čidla,lanka,hardy spojka,nějakej čep..ale jen názor.
radokrno

#9 Příspěvek od radokrno »

Tendr520i píše:Jj, ten dvoudílnej šíbr mám, klimu taky, tak už chybí jen ta okna, dopředu nevim no, asi nějaky to maximální povolený zatmavení taky nechám udělat, už jen proto, že nesnáším když mi slunéčko svítí z boku do xichtu...
Ale zadek chci hodně tmavej, aby tam nebylo vůbec vidět. Asi to nebude vypadat nejlíp, když předek bude světlejší, ale myslím, že líp, než kdyby nebyl zatmaven vůbec.
Jsem z okresu Chomutov, tak kdyby jste někdo měl reference na někoho tady poblíž budu rád
právě že to bude jak pěst na oko,bud komplet nebo předek vůbec,bude to aspon trochu pochopitelná snaha o něco zásadního.já jsem dával propustnost 25% a ladilo to s kastlí,pokud máš černou.a sluníčko ti do xichtu bude svítit porád jen nebude tolik pálit a sníží se UV...proto jsem to dělal,děcka vzadu porád chrápou a byli by jak rajčata ,a když jsem měl pesana tak mi bez folií porád blil,sice počkal až ho vynesu ,ale blil,po foliích o jen furt funěl ,ale neblil,už ho nemáme.to by tam muselo být tak nízká propustnost....jen můj názor :wink:
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Velvetek »

radokrno píše:
Velvetek píše:...určitě je hezčí předek i zadek a čím blíže si ty odstíny jsou, tím lépe. Je pravda, že mám to "trochu" tmavší a při couvání v noci je lepší trochu stáhnout přední okna, ale jinak jsem spokojenej. Člověk se cítí více v soukromí. Můžeš si tam dělat co chceš a každý, kdo jede kolem Ti tam nekouká jak do výlohy ;)

já jsem kupátko nefolioval z důvodu toho,aby bylo vidět ,že majitel neni dobytek a o své autí se stará a aby mě nikdo neviděl mi bylo fuk,když řídím tak řídím,nekouřim a to jsem kuřák ,žena taky nekouří i když ona by mohla..jen at se podivaj...u kolmbajna to bylo z rodinných důvodů...do předu jsem je nedal k vůli technický a spojení s problémama okolo ..fakt to s nikym nechci řešit a minimální zatmavení nemá smysl...je fakt ,že člověk je opálenej ,ale většinou z předu a na oči mám brýle a nebo clonu která se dá i na bok..stejně musíš vejrat skoro porád jen do předu a stahovat okno k vůli couvání ..hmm to je taková vošturákovina...jak podsvícená 36 compakt.co když budou padat kroupy,sněžit, nevim no...zbytečných 1500-2000kč nový kotouče,nebo žhavičky,destičky,čidla,lanka,hardy spojka,nějakej čep..ale jen názor.

Dobrá, beru Tvůj názor. Když jsem měl coupe (ne bmw), tak jsem ho neměl zatmavené komplet. Předtím jsem měl černé auto s černými skly, teď mám tmavě modrou metalízu taky s tmavými, ale vůbec ne proto, že bych byl dobytek a bál se, že mě v tom někdo uvidí. Tohle přirovnání se mi zdá scestné. A ani kvůli tomu, že bych měl auto v nepořádku. Někdo má rád třeba i cabrio, já bohužel ne, protože mám prostě raději soukromí a auta typu coupe mi příjdou prostě útulnější. Nevidím na tom nic špatného, nevozím na přední sedačce pytel s trávou či heroinem, abych se musel schovávat, ani nerozvážím k*rvy. Auto se mi takhle líbí jako celek. A to couvání, prostě když najíždím někam úplně do tmy (není to nutné vždy), tak si někdy stáhnu okýnko o 5cm, abych viděl lépe, což ale neznamená, že jinak nevidím nic! A i já jsem tady doporučoval spíše podobné odstíny než velký rozdíl, ale to už je na kolegovi, co si tam nakonec dá...
radokrno

#11 Příspěvek od radokrno »

Velvetek píše:
radokrno píše:

Dobrá, beru Tvůj názor. Když jsem měl coupe (ne bmw), tak jsem ho neměl zatmavené komplet. Předtím jsem měl černé auto s černými skly, teď mám tmavě modrou metalízu taky s tmavými, ale vůbec ne proto, že bych byl dobytek a bál se, že mě v tom někdo uvidí. Tohle přirovnání se mi zdá scestné. A ani kvůli tomu, že bych měl auto v nepořádku. Někdo má rád třeba i cabrio, já bohužel ne, protože mám prostě raději soukromí a auta typu coupe mi příjdou prostě útulnější. Nevidím na tom nic špatného, nevozím na přední sedačce pytel s trávou či heroinem, abych se musel schovávat, ani nerozvážím k*rvy. Auto se mi takhle líbí jako celek. A to couvání, prostě když najíždím někam úplně do tmy (není to nutné vždy), tak si někdy stáhnu okýnko o 5cm, abych viděl lépe, což ale neznamená, že jinak nevidím nic! A i já jsem tady doporučoval spíše podobné odstíny než velký rozdíl, ale to už je na kolegovi, co si tam nakonec dá...
tak jasný...
vasapasa
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od vasapasa »

Má někdo zkušenost s autosklo PORUBA ( v Ostravě)?

na podzim mi tam nabízeli fólie na sedana za 4000Kč

prej dávají kvalitní až z Ameriky :) tak by mě zajímalo jestli to byla pravda.
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Velvetek »

radokrno píše:
Velvetek píše:
radokrno píše:...jak podsvícená 36 compakt.co když budou padat kroupy,sněžit, nevim no...zbytečných 1500-2000kč nový kotouče,nebo žhavičky,destičky,čidla,lanka,hardy spojka,nějakej čep..ale jen názor.

tak jasný...

Nedalo mi to, po tom srovnání mýho auta k podsvícené e36 :wink:
takže aby to bylo jasné, není to žádný tuning :D

Obrázek
radokrno

#14 Příspěvek od radokrno »

hezký stav...jinak jsem nechtěl říct že máš auto votuzený nebo votuningovaný,jen že ta samotná činost je zbytečná..nic víc.
prima barva vozu to je fakt...a ty folie tam padnou no,a jak je to s STK?
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Velvetek »

radokrno píše:hezký stav...jinak jsem nechtěl říct že máš auto votuzený nebo votuningovaný,jen že ta samotná činost je zbytečná..nic víc.
prima barva vozu to je fakt...a ty folie tam padnou no,a jak je to s STK?

Jsou s atestem, dělal je tam kamarád přímo ve své firmě (taky původní majitel vozu) před několika lety a zatím to vždy prošlo v pohodě. Z tohoto pohledu to vypadá hodně tmavě, ale úplně černé to není, je to o odstín slabší zatmavení než vzadu... ovšem někde problém můžou dělat, to je prostě daň za ten vzhled, navíc se v něm opravdu cítím jak v obýváčku.

PS: vím, že jsi to nemyslel až takhle špatně :wink: , možná jsem to špatně popsal i já...
Tendr520i

#16 Příspěvek od Tendr520i »

Moc hezký.
E30STORM

#17 Příspěvek od E30STORM »

Pokud tam u Vás v čechách stojí folie 7čku , pak by se Ti možná vyplatilo přijet tady do ostravy , kde to dělaj zkušení a z poloviční cenou.
Katastrofa tam u vás,v žívotě bych za to nedal ani 5tku.Mám komplet folie na e39 sedan za 3500 s kartičkou a atestem.
Tendr520i

#18 Příspěvek od Tendr520i »

No já taky chci najít něco levnějšího, těch 3 a půl by bylo ok..
Odpovědět