Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
530d - turbo - má být slyšet?
Ahoj, rád bych vás poprosil o radu. Hodlám koupit 530d touring automat, ročník 99, naj. 250 tis. Auto je ve velmi dobrém stavu, pěkně jede, řadí plynule, je velmi zachovalé. Za klidné jízdy je slyšet houkání turba. Je to v pořádku? Jel jsem s jiným, kde turbo slyšet nebylo vůbec, ale řekl bych, že auto jelo hůř. Ještě jsem zpozoroval vibrace od zadku při cca. 100 km/h. To přisuzuji gumám nebo šišatým diskům. Je moje úvaha správná? Díky moc.
Turbo má být slyšet, ale jaký zvuk vydává svědčí o tom jestli je OK nebo KO. Musí pískat "zdravě" vem někoho kdo se v tom trochu orientuje a ten ti řekne.
Potom jsou auta, kde turbo fakt skoro neuslišíš. Z mojí zkušenosti Ford Focus Tddi, Fiat Ducato a ještě by se našly, ale proč to tak je nevim.
Takže trochu pískat je ok, ale hodně houkat je ko.
Potom jsou auta, kde turbo fakt skoro neuslišíš. Z mojí zkušenosti Ford Focus Tddi, Fiat Ducato a ještě by se našly, ale proč to tak je nevim.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdenal píše:Turbo má být slyšet, ale jaký zvuk vydává svědčí o tom jestli je OK nebo KO. Musí pískat "zdravě" vem někoho kdo se v tom trochu orientuje a ten ti řekne.
Já mám turbo KO a je to jak píšťalka nebo meluzína

Kde si ho nechat repasovat a na kolik to příjde ?Máte někdo zkušenosti, kde to dělají kvalitně ?
-
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Raadii píše:Z toho že upadla se vysralo?
Préj jo, že když upadla, tak se tam dostal nepořádek a turbo se zadřelo... nebo prostě ta turbínka byla vychozená a ložiško vydřené...
Ono hodně zaleží na čistotě oleje, jestli se pravidelně mění, jestli ho je dost. Taky záleží hodně na vzduchovém filtru a těsnosti celé soustavy, aby se tam nedostala špína(zrnka prachu, písku nebo něco jiného)A taky nejvíc zaleží na zacházení s turbem, ale co si budem povídat

-
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně nekupujte repas u NEJAUTODILY.cz
Pokud si teda nechcete nacvicovat montaz a demontaz.
Prvni "repasovane" turbo houkalo jak sirena, rachotilo a chcal z nej olej.
Reklamaci uznali a poslali jeste lepsi
Ve vyfukove casti praskliny a vevnitr neco cinka, takze ho tam ani montovat nebudu.
Domluvit se s nima na vraceni penez neda, tak si to budem asi chvili posilat.
Pokud si teda nechcete nacvicovat montaz a demontaz.
Prvni "repasovane" turbo houkalo jak sirena, rachotilo a chcal z nej olej.
Reklamaci uznali a poslali jeste lepsi

Ve vyfukove casti praskliny a vevnitr neco cinka, takze ho tam ani montovat nebudu.
Domluvit se s nima na vraceni penez neda, tak si to budem asi chvili posilat.
Kamaráde s těmahle frajerama co se nedá domluvit jsme tady rychle hotový když zrovna nikdo neni v podmínce, protože tyhle sráči si nezaslouží nic než rozkopat držky. To abys furt slušně něco posílal, furt se někoho doprošoval a nic z toho, to je fakt na hovno. Zajet tam a stručně to vyřídit a budeš mít třeba ten díl i zdarma....