Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Dotaz na 530d

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vampirius

#1 Příspěvek od Vampirius »

Zdravím

Chtěl bych se zeptat na vůz BMW 530d jelikož zvažuji jeho koupi a tak bych potřeboval pár informací. Na co si při koupi dávat pozor, co se tak nejvíc kazí a jak je to ohledně financí. Rozhodně po koupi nebudu mít na forotě ani 50.000,- takže nechci za každou cenu kupovat něco na co pak ve finále nebudu mít. Motorizace mi nevadí, ale trochu mi nesedí tvrzení známého který údajně má jezdit za 4 - 6l nafty max. Osobně přecházím z motorizace 1.6 benzín 77kW a chci už něco pořádného. :)

Sháním :
- ročník minimálně 2002
- nafta
- kombík s tažným
- manuál 6ti kvalt

Děkuji za informace.
sopam

#2 Příspěvek od sopam »

Tak chlape 6ti kvalt se do ropáku v e39 nedáva, nicméně rok 2002 je již zproštěn dětských nemocí a motor má velmi slušných 142kw.V manuálu se s tím dá jezdit průměr 7litru.Nepočítej méně.Auto má krásný sametový chod, dá se vytáčet do 5tis - kde jsou trsktory typu TDI v pr... Dej si pozor na vůle v přední a zadní nápravě, sám jsem menil zadní nápravu - stála komplet cca 30tis. a poslechni si motor na volnoběh - musí být absolutně vyrovnaný a aut musí skěle táhnout.Jestl toto nebude splňovat - tak to neber - nedoplatíš se.A těchto aut ani nezáleží kolik mají najeto, ale v jakém jsou stavu.Vím to sám, koupil jsem vrak za 63TIS. a 100tis už jsem do něj vrazil.
Přeji ti dobrý výběr
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Velvetek »

Vampirius

#4 Příspěvek od Vampirius »

sopam .: Díky za info.
Velvetek .: To mi téměř nic neřeklo, odkaz jsem použil před založením vlákna ale co jsem potřeboval vědět mi to nevyplivlo. Spíš mě ty informace od tohoto vozu odradily.

Taky je to možná tím, že doposud jsem měl buď předohrab nebo 4x4, tak mi dnes ten zadní náhon při zkušební jízdě vůbec nesedl. :(

Takže musím pohledat trochu jinou kategorii vozů. Celkem jsem se divil, že takový motor nemá 6st. man ale jen 5st. :?
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Velvetek »

Pokud Tě odradili informace, které jsi tu našel, tak Ti to pomohlo, jelikož víš, že takové auto nechceš. Já ho mám v automatu a musím říct, že 6 stupeň mi tam nechybí, i když jsem ho upředchozího auta měl. Dále jsem měl také 4x4 a musím říct, že jsem nyní se zádokolkou velmi spokojený. Pokud Ti nevyhovuje, tak opravdu hledej jinde. Jde taky o to, čím jsi vlastně jel.

A pokud Ti známý říká, že jezdí 530d za 4 až 6l/100km, tak je to zcela mylná informace, o spotřebě se tady toho píše taky dost...
Vampirius

#6 Příspěvek od Vampirius »

Spotřebu jsem si pohledal i u Německých řidičů a tam se průměr pohyboval okolo 6-7l / 100km tuším. Ale při zkoušce zadního náhonu jsem dospěl k tomu, že to není pro mne a zůstanu u toho co už znám. Jinak díky za info. :-)

Zkoušel jsem :

BMW Řada 5 - 2 926 ccm - 142 kW - 2002 - sedan - nafta
BMW Řada 3 - 2 171 ccm - 125 kW - 2002 - sedan - benzín

Jinak co jsem měl či s čím jsem doposud jezdil :

Mazda 323 - 1.6 - sedan - benzín
Opel Kadet - 1.6 - kombi - benzín
Škoda Oktavia - 1.9 TDI - 66kW - kombi
Kia CEED - 1.6 CRDI - kombi
Nissan Maxima - 3.0 - 142kW - sedan - benzín
VW Golf - 1.6 - 77kW - benzín
a další ...
Odpovědět