To jsou testy AKCELERACE. Je jasné, že k roztočení hmotnějšího setrvačníku je potřeba více koníků, resp. hmotnější setrvačník zhorší akceleraci. Ovšem VELMI se do toho promítne výkon motoru vs. hmotnost vozu a jak jsem psal výše, u E34 asi nebude vynaložené úsilí a prostředky odpovídat získanému zlepšení akcelerace celého vozu. Řekl bych (resp. napsal), že je to za hodně peněz málo muziky.
To jsou testy AKCELERACE. Je jasné, že k roztočení hmotnějšího setrvačníku je potřeba více koníků, resp. hmotnější setrvačník zhorší akceleraci. Ovšem VELMI se do toho promítne výkon motoru vs. hmotnost vozu a jak jsem psal výše, u E34 asi nebude vynaložené úsilí a prostředky odpovídat získanému zlepšení akcelerace celého vozu. Řekl bych (resp. napsal), že je to za hodně peněz málo muziky.
Asi tak smysl by to mělo na polu nebo nějakém jiném miniautě kde je každý kilo znát, tak tam se odlehčený setrvačník na akceleraci promítne. Ale u 520 bych ten setrvačník řešil úplně až na posledním místě po hodně a hodně úpravách s vizí toho, že s tím budu amatérsky závodit, ale to by asi zase bylo lepší šáhnout po e30.
tak asi tak ...mam tu 520i v peknym stavu,co se tyce kastle i motoru.je mi jasny,ze 525i je uplne jina kategorie,ale co sem se dival na net,moc jich neni na prodej a kdyz uz,v hroznym stavu.novej motor se mi taky kupovat nechce,neni moc penez.tak bych chtel aspon trochu rozhybat ten muj dvoulitr:) kdyz teda radite co nedelat,poradte co udelat
Ve dvoulitru v pětce jsem ještě neseděl ale řekl bych že to nemůže jet vůbec a odlehčený setrvačník ti asi nepomůže.Já mám 525ix v touringu a nezdá se mi to jako uplná pecka,řekl bych že je to takový dostačující výkon ani málo ani moc ta váha těch 192 koní hodně sežere.Na amatéry kup E30 s 2.5 váži o polovinu míň takže to už fičí
dj_pospa píše:tak asi tak ...mam tu 520i v peknym stavu,co se tyce kastle i motoru.je mi jasny,ze 525i je uplne jina kategorie,ale co sem se dival na net,moc jich neni na prodej a kdyz uz,v hroznym stavu.novej motor se mi taky kupovat nechce,neni moc penez.tak bych chtel aspon trochu rozhybat ten muj dvoulitr:) kdyz teda radite co nedelat,poradte co udelat
já bych šel nej efektivnější cestou, když už chceš zvíšit výkon šel bych do čipu motoru tam se dá za málo peněz udělat hodně muziky a je to celkem bez práce o proti představě vyndavání setrváku. Ten motor ještě nějakého koníka navíc snese, když nebudeš jezdit jak blb a dopřeješ mu dobrý olej.
blbost!! Chip Ti nepřidá vůbec nic.Je tady toho o úpravách motoru desítky stránek...každý začínal s chipem a zjistil,že je to k ničemu. Cest k navýšení výkonu je několik....a naprosto nejlepší je prodat 520i a koupit silnější.Věř mi nebo ne.Já si tím prošel na e36 1.8i a i na 525i...vačky,svody,výfuk na zakázku,turbo...blbost.Buď silnější celé auto nebo implantovat V8 nebo M5