Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nivoregulace e39 Touring
-
- Kontaktovat uživatele:
taky bych mechy nemenil za klasicke pruziny. neni nad to mit normalni jizdni vlastnosti i s nalozenym autem. mel jsem je ko a kupoval nove. jinak tata ma forestra (jeden z prvnich) a tam je nivo reseny samostavitelnyma tlumicema. sedelo mu to na zadku a chtel to prehodit na klasiku. nakonec jsem ho ukecal at tam da co tam patri (jeden tlumic kolem 10 litru) a nemuze si to vynachvalit
Myslel jsem životnost auta, ne každé komponenty...
A pokud si zvedneš auto a uvidíš ten bordel a písek, co je v záhybu měchu, se divím, že to neodchází co půl roku...
Životnost jsem dle názorů registroval stabilně kolem deseti let, ale odcházejí na této kótě celkem pravidelně... Je to jako vstřikovače na CR, 150k Km a plus mínus autobus jdou do kopru...
A pokud si zvedneš auto a uvidíš ten bordel a písek, co je v záhybu měchu, se divím, že to neodchází co půl roku...
Životnost jsem dle názorů registroval stabilně kolem deseti let, ale odcházejí na této kótě celkem pravidelně... Je to jako vstřikovače na CR, 150k Km a plus mínus autobus jdou do kopru...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Já mám celej zadek nahoře, vypadá to šíleně a jezdí to ještě hůř
Všude to skáče jak koza a chce mi to smíchat moč s krví
Ale nesvítí mi žádná kontrolka.. Měnil sem zadní ramena,tyčky stabilizátoru a nějaký silenbloky tak doufám, že sem tam jen blbě zapojil to čidlo, ale když ne, čim to může být? Je to naplno nafouklý,uplně zvedlý ale kontrolka nesvítí :/ ?!

Jestli jsi odpojoval čidla, tak se nedivím. Jsou to jen reostaty otočné o 360 stupňů, u kterých si jednotka načte polohu a pak se snaží změnou tlaku dolaďovat do tohoto bodu. Každou stranu zvlášť.
Na diagnostice se vyladí tlak, aby byly obě strany v požadované výšce a jednotka si potom načte aktuální pozici čidel. Pak jen dorovnává do této pozice (zvýšením/snížením tlaku v měchu)...
Na diagnostice se vyladí tlak, aby byly obě strany v požadované výšce a jednotka si potom načte aktuální pozici čidel. Pak jen dorovnává do této pozice (zvýšením/snížením tlaku v měchu)...
.
.
.
Jestli bylo i před tím poznat rozdíl, může být v pr. jen čidlo. Chce to diagnózu. Pokud je to na dorazu (jde vidět přes kolo, že to sedí na gumě ramena), pak asi opravdu měch...
Kilometry a stáří nehrají zásadní roli, auto může mít 400k a patnáct let a měchy můžou být OK...
PS: kotoul, referuj... Je na fóru plno odpovědí bez zpětné reakce, což toho, kdo radí, akorát znejistí a příště neporadí...
Vždy se může stát, že ač mám něco prakticky odzkoušeno, může být pravda úplně jinde...
Zvykněte si, že tohle je fórum, ne snůška supermanů na baworáky...
Je třeba psát a psát a psát zkušenosti...
Kilometry a stáří nehrají zásadní roli, auto může mít 400k a patnáct let a měchy můžou být OK...
PS: kotoul, referuj... Je na fóru plno odpovědí bez zpětné reakce, což toho, kdo radí, akorát znejistí a příště neporadí...

Vždy se může stát, že ač mám něco prakticky odzkoušeno, může být pravda úplně jinde...

Zvykněte si, že tohle je fórum, ne snůška supermanů na baworáky...

Je třeba psát a psát a psát zkušenosti...
.
.
.
-
- Kontaktovat uživatele:
andush555 píše:Zdarec,
tak som to tu precital skoro vsetko. dnes rano sa zobudim, idem do prace a pozeram ze prava zadna strana je nizsie ale o 7cm. Bude v ritke ten vankus? auto ma 9 rokov a 250 na krku. predtym bola ta prava srana len asi o 1cm nizsia...
pokud je dole jen jedna strana, bude to asi cidlo. kdyz mech praskne, vyfoukne to i ten druhy.
milo píše:andush555 píše:Zdarec,
tak som to tu precital skoro vsetko. dnes rano sa zobudim, idem do prace a pozeram ze prava zadna strana je nizsie ale o 7cm. Bude v ritke ten vankus? auto ma 9 rokov a 250 na krku. predtym bola ta prava srana len asi o 1cm nizsia...
pokud je dole jen jedna strana, bude to asi cidlo. kdyz mech praskne, vyfoukne to i ten druhy.
To sis někde přečetl nebo máš vlastní zkušenost?
Já mám vlastní 2 zkušenosti. Když jsem měl cca o 1 cm jednu stranu níž, tak to bylo čidlem. Když to sedělo řádně na jedné straně byl měch ko, ale v žádném případě nevyfoukl druhou stranu. Ta praskla sama asi 2 měsíce poté.