mel jsem malo nafty tak 15 litru a auto mi nasalo vzduch a ted nejde nastartovat, saje to porad vzduch tou prusvitnou hadickou a jen kapky nafty, prosim pomoc co to muze byt e39 530d
Ještě zkontroluj, jestli jedou čerpadla, tuším že je jedno u nádrže a druhé pod řidičem ze strany podvozku, asi bych je standartně odpojil po jednom a zkusil napojit napřímo jestli tlačí....Jedno je vysokotlaké a jedno středotlaké (tuším že to pod řidičem)...
Resim stejny problem. Obe cerpadla bezi, ale otazka je jestli dostatecne tlacej. Stejne jsem je chtel vymenit, jelikoz to cas od casu neslo pres 3000 ot. a pri predjizdeni to neni nejlepsi pocit. Takze az prijdou nova cerpadla, tak to bude jasnejsi. V pripade, ze to nepomuze, tak se bude hledat misto, kde to prisava vzduch...
Jinak k cerpadlum je celkem slusny pristup, takze s vymenou si poradi kazdy.
Nechci kecat, ale zarucene vim, ze kdyz jsem pri nastartovanem motoru odpojil stavu od cerpadla v nadrzi, tak motor bezel bez zmen dal... Ale smerodatny to byt nemusi.
Cerpadlo v nadrzi ma tlacit 0.5 bar. pokud se nepletu.
Cerpadlo pod ridicem neco pres 4 bar.
a mohlo se něco posrat tím že jsem pak zkoušel točit bez šťávy? jako že já to nejdřív nastatoval ale hned to zdechlo protože to sálo vzduch a když sem to zkoušel potom tak to jen točilo bez nafty
Tak cerpadlu pod ridicem by se urcite nelibilo makat na sucho delsi dobu. Ale to bych neresil.
Mne to ted taky honi jenom vzduch. Budu moudrejsi, az budu mit vymenena cerpadla a doufam, ze to tim vyresim, protoze mne uz nenapada, kde to muze prisavat
K vysokotlakemu se nafta ani nedostane, kdyz to honi spoustu vzduchu misto nafty...
Ja porad nemuzu pochopit napojeni palivovych hadicek a trubicek, co kam vede a na jakem principu. Kdyz jsem videl ten utvar v leve nadrzi tak jsem to vzdal Nechapu, jak to funguje a jak precerpava z leve nadrze do prave %)
Dnes prisla obe cerpadla a kdyz jsem vymenil cerpadlo v nadrzi a nechal to chvili odvzdusnit, tak to hned chytlo. Takze u me byl problem v nadrzi, ale cerpadlo pod ridicem pujde taky pryc, zitra ho prehodim a dam vedet
jo no ja mel ten samy problem, ja uz mam v nadrzi taky nove cerpadlo, akorat ze se mi pri tom neco ppdelalo s plovaky a ted to ukazuje pulku toho co tam ve skutecnosti je, a uz sem to i resil v dalsim prispevku