Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jak moc se kradou BMW, jaké zabezpečení doporučujete?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
clay

#1 Příspěvek od clay »

Zdravím Vás,
chci koupit E61 530d, 170kW, 2005-2006, automat. Tenhle model mám celkem jasný a měl bych se vejít do 13-14tis euro. Trápí mě jediná věc - jak mi dlouho vydrží než ho někdo ukradne.

Bydlím v okolí Prahy, což tomu nepřidá a parkování po Praze je na denním pořádku. Za posledního půl roku vím o 4 ukradnutých oktávkách jen tak po známých a sousedech, už kvůli tomu jsem ani neuvažoval o VW Passat.

Netuším jak si na tom stojí BMW. Můj plán je dát zamykání řadící páky a možná i sledování GPS, ale to už si nejsem jistý jestli to není paranoia. Ukradené rádio neřeším, ale auto by mohlo zůstat na místě.

Je opatrnost na místě nebo už tohle auto není v kurzu?

Díky

Původní otázka byla indiskrétní, měním tedy na "jaké zabezpečení doporučujete" a jak moc se kradou BMW, díky!
Filozof

#2 Příspěvek od Filozof »

clay píše:Zdravím Vás,
chci koupit E61 530d, 170kW, 2005-2006, automat. Tenhle model mám celkem jasný a měl bych se vejít do 13-14tis euro. Trápí mě jediná věc - jak mi dlouho vydrží než ho někdo ukradne.

Bydlím v okolí Prahy, což tomu nepřidá a parkování po Praze je na denním pořádku. Za posledního půl roku vím o 4 ukradnutých oktávkách jen tak po známých a sousedech, už kvůli tomu jsem ani neuvažoval o VW Passat.

Netuším jak si na tom stojí BMW. Můj plán je dát zamykání řadící páky a možná i sledování GPS, ale to už si nejsem jistý jestli to není paranoia. Ukradené rádio neřeším, ale auto by mohlo zůstat na místě.

Je opatrnost na místě nebo už tohle auto není v kurzu?

Díky

Taky máme 530xd rok 2006 ve vysoké výbavě takže by to mohlo lákat zloděje ale nebojím se . Za prvé pojištění.
Za druhé - ulice prahy jsou hodně hlídané kamerovým systémem.

Historka: šel jsem pro otcovo auto a když jsem videl špinavé skla a zrcátka tak jsem vzal kapesník a šel ho očistit. Asi do 2minut tam byla policie a že mají hlášený nějaký pohyb kolem BMW a at se legitimuji atd.
Docela jsem čuměl ale poděkoval jsem že je fajn že nám tak hlídají auto. :D
Nevěděl jsem že stačí jít si očistit auto a už jsem považovanej za zloděje. :D
Takže i policie dokáže mile překvapit. Hned mě to potěšilo a popřál jim hezký den. Že, tak by to mělo vždy fungovat.

Neboj se o auto. Auto co má najeto 2kila pro zloděje není nic extra.
Kradou se zánovní či nové vozy BMW AUDI atd. které mají ještě 3tinovou hodnotu na černém trhu. A žádné zabezpečení ti nepomůže.

PS: Zjisti si kde jsou kamery a parkuj tam kde jsou drahé auta a je to pod kamerama. A pojisti si pro klidné spaní. :wink:
Případně si nech opískovat skla a třeba si udělat nějakej alarm s pagerem do kapsy. Když ti někdo kouká do auta cca pár sec nebo se o něj opírá začne tě informovat. Má několik zon.

Ale jak říkám s pojistkou se lépe spí, vše ostatní je už jen pro dobrej pocit. :wink:
clay

#3 Příspěvek od clay »

Díky za uklidnění, přece jen nerad bych šel do kina a zpátky taxíkem. Zůstanu jen u té "řadící páky".

Pojistky proti krádeži atd nemám rád, přijde mě, že do 5-10 let za ně dám tolik jako za auto...
milo
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od milo »

a hlavne bych se o zabezpeceni auta nevypisoval na verejnem foru 8)
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Velvetek »

milo píše:a hlavne bych se o zabezpeceni auta nevypisoval na verejnem foru 8)

...první věc, která mě napadla, když jsem to četl :palec:
Selix

#6 Příspěvek od Selix »

Filozof píše: Neboj se o auto. Auto co má najeto 2kila pro zloděje není nic extra.

ja bych to tak optimisticky bohuzel nevidel, bmw je porad nadprumerne kradeny auto a co se stari auta tyka, kradou se i e34, e36, tedy 15-20 let stary auta, viz prislusna sekce tady na foru.

ale nechci odrazovat od koupe bmw, to urcite ne. to bysme vsichni museli jezdit ve fiatech nebo v daewoo (nebo spis jen chodit pesky)
clay

#7 Příspěvek od clay »

Velvetek píše:
milo píše:a hlavne bych se o zabezpeceni auta nevypisoval na verejnem foru 8)

...první věc, která mě napadla, když jsem to četl :palec:

máte pravdu, ani mě to nenapadlo, ale je fakt, že anonymní není nikdo a nikde. Dovolil jsem si změnit otázku na "jaké zabezpečení doporučujete" a "jak se BMW kradou". Věřím, že takhle už bude moci odpovědět každý bez obav o své auto :) Díky!
Filozof

#8 Příspěvek od Filozof »

Selix píše:
Filozof píše: Neboj se o auto. Auto co má najeto 2kila pro zloděje není nic extra.

ja bych to tak optimisticky bohuzel nevidel, bmw je porad nadprumerne kradeny auto a co se stari auta tyka, kradou se i e34, e36, tedy 15-20 let stary auta, viz prislusna sekce tady na foru.

ale nechci odrazovat od koupe bmw, to urcite ne. to bysme vsichni museli jezdit ve fiatech nebo v daewoo (nebo spis jen chodit pesky)

Staré auta 15-20let kradou amateři nebo fetky.

Kdybych měl auto za 400-500tis tak pojistka za 19tis. ALL RISK i s povinným ručením se vyplatí aspon dva roky platit.

Nebo pak velice dobrej alarm s pagerem na pohyb co registruje už to že se někdo ochomejtá kolem auta. I tech 30s či minuta je někdy dobrá a stačí.
Pak ještě kombinaci s uzamčením okruhu elektroniky vozu. A pískování skel.

Myslím si že páky na volant nebo na zpátečku jsou jen zpoždění pro zloděje nic víc.
Několik let zpět tady byla velká diskuze. Stačí dohledat.
PearlJam

#9 Příspěvek od PearlJam »

Ja mam zkusenost takovou, ze se spise vykradaji. Me E39 vybrali celkem 3x a vzdy, kdyz jsem si neco nahodou zapomel nekde na sedadle. Takze nic v aute nenechavat, aby to nelakalo zlodeje.
caknakis

#10 Příspěvek od caknakis »

Pokud je pro tebe auto spotřební věc, tak pojistka, pokud srdcovka, tak jedině Sherlog. Podívej se na jejich stránky, poslední dobou jejich ceny podstatně spadly, výhodou je, že se to nedá vyrušit, jako GSM, nebo GPS a úspěšnost mají téměř 100%
soukupadam

#11 Příspěvek od soukupadam »

je možné někde najít ceník Sherlogu? na stránkách ho nemaj
caknakis

#12 Příspěvek od caknakis »

soukupadam

#13 Příspěvek od soukupadam »

dík moc. jsem už nákej slepej dneska
Filozof

#14 Příspěvek od Filozof »

caknakis píše:Pokud je pro tebe auto spotřební věc, tak pojistka, pokud srdcovka, tak jedině Sherlog. Podívej se na jejich stránky, poslední dobou jejich ceny podstatně spadly, výhodou je, že se to nedá vyrušit, jako GSM, nebo GPS a úspěšnost mají téměř 100%

Sherlog stojí 18tisic plus 6500kč ročně. Když to spočítám tak hned do něj nasypeš 24500kč na jeden rok. Ale pokud se ti stane nehoda nebo cokoliv vandalismus atd. platíš šílené prachy.

Pokud necháš pojistit auto za 350tis kč které chceš kupovat bude pojistka ALL RISK odhaduji kolem 6-9tis ročně plus povinné ručení.

A jsi v pohodě. Protože at se stane cokoliv platí ti vše pojištovna.
Vem si třeba krupobití , nebo havárka tvojí chybou , či ti vletí srnka pod auto.
Nebo ti vyhoří či vandalové rozmlátí , ukradnou atd.
Jsi prostě v klidu a v pohodě a stím bych zvolil opískování a třeba ten defend blok když to tak moc chceš.

Sherlog bych dával u auta nad 500-600tis a více plus pojistka navíc.

Mrkni auta co jsou mezi nalezenými. Nikde nevidím zákazníka s autem za 350tis. kč. (14tis eur.) :wink:

Takže to zvaž jakou kombinaci zvolíš ale sherlog mi přijde jako zbytečně drahej luxus když mi nehradí dalších x věcí co se mohou stát.

Vem si naše auto má pojistku na cenu 490tis. kč cena auta. za 19tis kč vše i s povinným.
Ty budeš s autem v hodnotě 350tis kč opravdu jinde počítám něco přes polovinu té naší pojistky. A každý rok ti to jde cenově dolu, jak jde cena auta dolu.

:wink:
jurasis

#15 Příspěvek od jurasis »

Trošku odvážné tvrzení, že jejich rádiový signál nejde odrušit... :roll:
GSM je taky rádio, záleží jen na tom, mít správný železo...
A trošku mi uniká smysl rušení GPS... :roll:

Můj názor: co největší bastl... Každé komerční řešení je profláklé, ještě než se objeví na trhu. Profíci mají origo info z automobilek, včetně speciálních manuálů pro policii, kolik je může stát zjištění těchto informací ze soukromé firmy? Majitel auta neví, kde přístroj je, ale zloděj si to zjistí dopředu, kam to dávaj... Tipuju max. 3 místa na typ auta...

A bohužel, pokud si profíci vyhlídnou Tvý auto, žádnej alarm nepomůže (trošku šance je, pokud ho tam vyloženě čekat nebudou...).
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
clay

#16 Příspěvek od clay »

jurasis píše:Trošku odvážné tvrzení, že jejich rádiový signál nejde odrušit... :roll:
GSM je taky rádio, záleží jen na tom, mít správný železo...
A trošku mi uniká smysl rušení GPS... :roll:

Můj názor: co největší bastl... Každé komerční řešení je profláklé, ještě než se objeví na trhu. Profíci mají origo info z automobilek, včetně speciálních manuálů pro policii, kolik je může stát zjištění těchto informací ze soukromé firmy? Majitel auta neví, kde přístroj je, ale zloděj si to zjistí dopředu, kam to dávaj... Tipuju max. 3 místa na typ auta...

A bohužel, pokud si profíci vyhlídnou Tvý auto, žádnej alarm nepomůže (trošku šance je, pokud ho tam vyloženě čekat nebudou...).

s gps je jediny problem, ze pozici hlasi pres gsm netusim jestli to jde i jinak. nalepku defentlock si da na auto jen blazen, tyhle lidi nechapu - predem upozornovat, at se pripravi. ta pojistka zni dobre, alespon ma prvni 2 roky, nez se zklidnim, ze to bude ok :)
caknakis

#17 Příspěvek od caknakis »

Filozof píše:
caknakis píše:Pokud je pro tebe auto spotřební věc, tak pojistka, pokud srdcovka, tak jedině Sherlog. Podívej se na jejich stránky, poslední dobou jejich ceny podstatně spadly, výhodou je, že se to nedá vyrušit, jako GSM, nebo GPS a úspěšnost mají téměř 100%

Sherlog stojí 18tisic plus 6500kč ročně. Když to spočítám tak hned do něj nasypeš 24500kč na jeden rok. Ale pokud se ti stane nehoda nebo cokoliv vandalismus atd. platíš šílené prachy.

Pokud necháš pojistit auto za 350tis kč které chceš kupovat bude pojistka ALL RISK odhaduji kolem 6-9tis ročně plus povinné ručení.

A jsi v pohodě. Protože at se stane cokoliv platí ti vše pojištovna.
Vem si třeba krupobití , nebo havárka tvojí chybou , či ti vletí srnka pod auto.
Nebo ti vyhoří či vandalové rozmlátí , ukradnou atd.
Jsi prostě v klidu a v pohodě a stím bych zvolil opískování a třeba ten defend blok když to tak moc chceš.

Sherlog bych dával u auta nad 500-600tis a více plus pojistka navíc.

Mrkni auta co jsou mezi nalezenými. Nikde nevidím zákazníka s autem za 350tis. kč. (14tis eur.) :wink:

Takže to zvaž jakou kombinaci zvolíš ale sherlog mi přijde jako zbytečně drahej luxus když mi nehradí dalších x věcí co se mohou stát.

Vem si naše auto má pojistku na cenu 490tis. kč cena auta. za 19tis kč vše i s povinným.
Ty budeš s autem v hodnotě 350tis kč opravdu jinde počítám něco přes polovinu té naší pojistky. A každý rok ti to jde cenově dolu, jak jde cena auta dolu.

:wink:

Podívej já jsem to napsal jasně... Pokud je auto pro tebe spotřební věc, tak pojistka a není co řešit. Jenže já nechci prachy, já chci, aby se mi vrátilo MOJE auto. Někteří z nás v něm mají investice klidně za statisíce...což je sice bláznivost u auta v hodnotě 150 000, ale prostě takový lidé tu jsou. A to ti žádná pojistka nezaplatí. Žádná pojišťovna ti nepojistí tohle auto na hodnotu 300 000,- čož by tak odpovídalo, aby jsis koupil stejný model a uvedl ho do stejného stavu jako to, co ti ukradli....

A přijde mi, že 6500,- ročně zas není taková darda.. btw, znám asi 10 lidí, co mají Sherloga v autě v hodnotě do 200 000,-
kappricek

#18 Příspěvek od kappricek »

Z vlastních zkušeností: Nejvíc se kradou koncernová auta a naftové motory. Bmw se kradou - podle mých zkušeností velice málo. Každý bere baworáky jako poruchové vozy, drahé na údržbu s užranými motory a tak po nich ani není moc poptávka a když už se nějaké ukradnou tak spíš v Rakousku, odkud se převáží sem. Staré BMW se skoro nekradou, občas se stane, že to nějaký feťák ukradne, aby si s tím zablb, projezdil benzín a pak vzal další. Takže taková 540i to je auto, které se prakticky nekrade. V případě 530D bych se krádeže také nebál. Jinak už jsem sepisoval za svou kariéru tak 30 odcizených aut a BMW ani jedno. Jinak podle mě jeden z nejlepších způsobů - nejsem mechanik - je zařídit si odpojení přívodu paliva na spínač. Na vlastní oči jsem viděl jak to 2 auta zachránilo před krádeží. Jinak jak tu bylo řečeno, nenechávat si nic v autě, ani prázdnou igelitovou tašku, jsou to hrozná lákadla, rádia, navigace, mobily, peněženky, to v autě nevydrží.
m.deejay

#19 Příspěvek od m.deejay »

...nevím teda, kde by se dalo pojistit 530d z roku 2005 za 6-9tis...Direct mě vypočítal allrisk za necelých 15tis...levněji bych to asi těžko sehnal...
EX:E36 318-320i,E46 320d,E60 530d mpaket komplet...teď Mustang 5.0 GT...k tomu na "zimu" X3 3.0i
Starosta

#20 Příspěvek od Starosta »

Taky jsem dostal nabídku allrisku na e38 r.v.2000 hodnota 150k pojistné 15k ročně a ještě masitá spoluúčast...
Odpovědět