Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Řídící jednotka ABS na e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomaskana

#1 Příspěvek od tomaskana »

jak poznám na mojí 530D 99 rok že mám špatnou řídící jednotku ABS? vyměnil jsem jedno čidlo na zadním kole a po pár dnech se mi kontrolky ABS a ASC znova rozsvítily, tak abych neobjednával dokola čidla ABS tak se radši ptám jak to zjistit a co případně překontrolovat abych ěděl jistě že to je ta ŘJ, dík za rady :-)
Dan td

#2 Příspěvek od Dan td »

Zajeď na diagnostiku :wink:
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
tomaskana

#3 Příspěvek od tomaskana »

slyšel jsem že se řídící jednotka diagnostice nepráskne, a kámoš má takovou tu obyč diagnostiku a tam to napsalo že to je přední levé nebo pravé čidlo tak nevím no
Raadii

#4 Příspěvek od Raadii »

Taky záleží cos tam dal za novej senzor. Když tam dáš shit, tak si to nemusí rozumět s ostatníma senzorama co jsem tak slyšel. Taky jsem měnil senzor a všechno mi zhaslo a do dneška nic, dával jsem origo jetej koupenej tady z klubu... Jinak ty řídící jednotky co se sraly, měly nějaký sériový číslo, který když pohledáš, tak tady najdeš.
tomaskana

#5 Příspěvek od tomaskana »

ten nový byl z autokelly a nebyl to nějaký šmejd, a já si právě myslel že odešlo to samé ale ten zadek má nakonec dobrej odpor a teď mi to na diagnostice hlásí že je to jedno čidlo ze předu auta. ale ŘJ která má to blbé sériové číslo mám, ale chcu vyloučit všechny možnosti aby to bylo jisté že to je ŘJ, a dá se nějak opravit? nová se mi za 15 litrů kupovat nechce
Raadii

#6 Příspěvek od Raadii »

Zkus pohledat, nedávno jí tady na klubu někdo nabízel. A jednou mi říkal můj servisák, že už je opravujou. Bez záruky celkem za pár korun a se zárukou celkem za ranec, že by se vyplatila spíš koupit na klubu nějaká dobrá jetá.
tomaskana

#7 Příspěvek od tomaskana »

a jak ju tady na klubu sehnat? s timhle nemam zkusenosti, jeste jsem tu nic neshanel :-)
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od RuDoSh »

tomaskana

#9 Příspěvek od tomaskana »

a jak vyloucit vsechny ostatni moznosti aby bylo jiste ze to je RJ?
Raadii

#10 Příspěvek od Raadii »

Nejjednodušší si jí sehnat na půjčení jestli bude ta možnost... Nebo si sehnat na zkoušku jen to další čidlo co ti odešlo a uvidíš jestli ti odejde další.
Bastyan

#11 Příspěvek od Bastyan »

Dělalo mi to to samé. Po výměně jednotky vše ok. Některé druhy jednotek se dají špatně sehnat, takže já za ní vyplázl 7 tis. Ale přece jenom, lepší zaplatit, než si rozbít hubu.
Odpovědět