Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
530D E60 - kouř v motorovém prostoru viz. foto
Zdravím,
procházel jsem fórum, ale nenašel jsem to co hledám a proto zakládám toto vlákno a prosím o radu někoho zkušeného.
Když natočím auto tak mám v prostoru motoru cítit splodiny a když je motor studený tak je vidět kouř. Když mi někdo přidá plyn tak je vidět jak jde sloupec kouře z místa na fotce kolmo nahoru. Nevíte co by tam mohlo netěsnit nebo prasknout, že takhle dělá ?! Kvůli tomu jsou úplně černé filtry a do auta je to také cítit když je puštěný ventilátor.
Děkuji za rady !
Kubas
[/img]
procházel jsem fórum, ale nenašel jsem to co hledám a proto zakládám toto vlákno a prosím o radu někoho zkušeného.
Když natočím auto tak mám v prostoru motoru cítit splodiny a když je motor studený tak je vidět kouř. Když mi někdo přidá plyn tak je vidět jak jde sloupec kouře z místa na fotce kolmo nahoru. Nevíte co by tam mohlo netěsnit nebo prasknout, že takhle dělá ?! Kvůli tomu jsou úplně černé filtry a do auta je to také cítit když je puštěný ventilátor.
Děkuji za rady !
Kubas
[/img]
- Přílohy
-
- bmw-parts-breaking-ph-crash2372_web_image.jpg (23.39 KiB) Zobrazeno 602 x
Raadii píše:Mě ta hadice vyletěla úplně... Ale to bys poznal, auto pak jede velice špatně, protože nejde tlak do turba, takže neturbuje.
kouknu nato je pravda, ze se mi posledni dobou zda jako by to hure jelo pocukaval a nechtelo akcelorovat ... kouknu nato, nemuze byt treba propálené turbo ze by to skrz nej ?!
Mě to taky pocukávalo, pak to úplně přestalo táhnout a bylo za mnou černo. Dokonce mě předjela Octavia TDI
Ale po nasazení tý hadice všechno v pořádku. Turbo si myslim, že se nepropálí, nanejvýš těsnění nějaký že by ti foukalo, ale když nám foukalo těsnění na LandRoveru, tak to šlo hooodně slyšet. Mrkni, zkus s tou hadicí zahejbat až ti někdo šlápne na plyn, aby v ní byl tlak, třeba ti taky vypadne. Pak jí jen nasadíš a pořádně dotáhneš tu sponku. Akorát je tam na hovno přístup. Ale jestli to nebude tim, tak nevim. To by se muselo vidět

Raadii píše:Mě to taky pocukávalo, pak to úplně přestalo táhnout a bylo za mnou černo. Dokonce mě předjela Octavia TDIAle po nasazení tý hadice všechno v pořádku. Turbo si myslim, že se nepropálí, nanejvýš těsnění nějaký že by ti foukalo, ale když nám foukalo těsnění na LandRoveru, tak to šlo hooodně slyšet. Mrkni, zkus s tou hadicí zahejbat až ti někdo šlápne na plyn, aby v ní byl tlak, třeba ti taky vypadne. Pak jí jen nasadíš a pořádně dotáhneš tu sponku. Akorát je tam na hovno přístup. Ale jestli to nebude tim, tak nevim. To by se muselo vidět
díkys ta hadice by to opravdu mohla byt !!! diky obema za tip

kubassszx píše:Raadii píše:Mě to taky pocukávalo, pak to úplně přestalo táhnout a bylo za mnou černo. Dokonce mě předjela Octavia TDIAle po nasazení tý hadice všechno v pořádku. Turbo si myslim, že se nepropálí, nanejvýš těsnění nějaký že by ti foukalo, ale když nám foukalo těsnění na LandRoveru, tak to šlo hooodně slyšet. Mrkni, zkus s tou hadicí zahejbat až ti někdo šlápne na plyn, aby v ní byl tlak, třeba ti taky vypadne. Pak jí jen nasadíš a pořádně dotáhneš tu sponku. Akorát je tam na hovno přístup. Ale jestli to nebude tim, tak nevim. To by se muselo vidět
díkys ta hadice by to opravdu mohla byt !!! diky obema za tip
Možná to budou prasklé parohy, teď jsem je měnil, je to bolest e60...Cena cca 10 tis.
kubassszx píše:Zdravím,
Děkuji za rady !
Kubas
[/img]

Rada ako predist popraskanju Kolektora:z rozvahov zohriat motor a pri nadmernom vytacani z rozvahou schladit motor turbo atd....
Po oprave sa znizi spotreba zdvihne vykon a hlavne neriskujes ze ti splodiny zaseru filter a nasledne turbo posles do haja.Tieto veci si robim sam s bratom,lepsie povedane on somnou.dobry mechanik to spravi za den.skurveny pristup je tam.Hodne Stesti!!!!
kubassszx píše:gamers píše:přiklním se taky prasklé parohy, teď jsem je měnil, je to bolest e60
nemas nahodou cislo toho dilu, abych si ho nasel a pripadne koupil ? Ale pokdu by to bylo praskle tak by to hučelo ne ?
http://bmwfans.info/parts/catalog/E61/T ... ifold_agr/
-
- Kontaktovat uživatele:
Neviem, ako u E60, ale u E39 je trubkou odoberana cast vyfukovych plynov zo zberneho potrubia cez venti EGR (AGR) do sania. Ta trubka ma priemer cca 25 mm a je k zbernemu vyfukovemu potrubiu (niekto to nazval "parohy") upevnena prirubou a 2 skrutkami. Na utesnenie tam sluzi kovove tesnenie - kruzok. Nema to podobne aj E60 a nemas problem nahodou v tom spoji zberneho potrubia a systemu EGR ?
Rurka pre EGR je pripevnena na zbernom vyfukovom potrubi medzi 1. a 2. valcom.
Upozornujem, ze pisem o E39, aby nedoslo k omylu...
mivo píše:Neviem, ako u E60, ale u E39 je trubkou odoberana cast vyfukovych plynov zo zberneho potrubia cez venti EGR (AGR) do sania. Ta trubka ma priemer cca 25 mm a je k zbernemu vyfukovemu potrubiu (niekto to nazval "parohy") upevnena prirubou a 2 skrutkami. Na utesnenie tam sluzi kovove tesnenie - kruzok. Nema to podobne aj E60 a nemas problem nahodou v tom spoji zberneho potrubia a systemu EGR ?
díky za radu kouknu a uvidím

micko525 píše:Ahoj,přišel si na něco,dnes jsem si všiml že mě to dělá takyjsou to na 100% výfukové splodiny.Doufám že to nebudou parohy ale jen nějaká netěsnost v těsnení nebo v EGR.
ahoj přiznám se, že jsem nato nekoukal, protože mi teď netěsní vana pod převodovkou tak si hraju s tím