Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Koupě za 100 tisíc
Ahoj,
rád bych si ke konci prázdnin pořídil své první vlastní auto, a když myslím auto, tak BMW:-) Bude to ojetina a mám na to cca 100 tisíc, mohla by mi nějaká dobrá duše co do toho vidí, říct jaký jsou reálný ceny dneska?
Nejvíc se mi líbí asi e46, ale prý se pořádná za 100 nesežene (ani v německu), tak mě zajímalo co si myslíte o cenách e39?
Luke7
rád bych si ke konci prázdnin pořídil své první vlastní auto, a když myslím auto, tak BMW:-) Bude to ojetina a mám na to cca 100 tisíc, mohla by mi nějaká dobrá duše co do toho vidí, říct jaký jsou reálný ceny dneska?
Nejvíc se mi líbí asi e46, ale prý se pořádná za 100 nesežene (ani v německu), tak mě zajímalo co si myslíte o cenách e39?
Luke7
- soukupadam
No mě by stačil i předfacelift (nebo jsou moc poruchový?), třeba tady na fóru jsem našel, že se prodávala http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... ic&t=89407 za 92, podle mě krásná. Jen právě nevím, jestli jí něco nebylo, nebo jestli tohle jsou běžný ceny za předfaceliftový... Prostě se potřebuju nějak zorientovat co je rozumná cena. U e46 jsem si myslel, že pod sto seženu, v německu na mobile.de jsem jich našel spoustu 3-4 tisíce eur, tak jsem psal m3maniakovi a bylo řečeno, že dobrou e46 pod 100 nesežene, tak hledám dál a právě e39 se mi taky dost líbí.
- soukupadam
ta před FL se dá koupit i za 40 ale už skoro nepojízdná, po faceliftu jsou kolem 125 tis. viděl jsem i za míň, jinak nevim co od toho auta očekáváš ale u ročníku 1997 nemůžeš čekat zázraky.prostě nějaký vady to mít bude a časem se objeví další jako u všech jinejch aut. ta částka 100 tisíc je zrovna tak blbě na tom předělu mezi faceliftem.
- soukupadam
nehpo píše:jj 528 je fajn ale necakaj ze budes jazdit za 8l/100km, realita je 10-12l
Tak s tím počítám, ale nehodlám jezdit denně, spíš tak o víkendu 100km na chalupu po dálnici, za rodičema po okrskách, žádný město. Takže chci nějakej pohodlnější koráb, kterej za to umí vzít.
Zatím pořád pročítám fórum a mapuju situaci, možná do toho nakonec vrazím víc, takže bych vzal pofacelift e39, nebo i tu e46 - co si vlastně myslíte, že je spolehlivější?
Já doporučuji E39 528i, popřípadě s 3,0d(tam ale nevím s cenou). 2,8 mám já a je to fakt bomba. Celá rodina(i ti co mě od nich odrazovali se do ní zakoukali a ted dokonce sami pokukují po značce BMW). Z prvu jsem se toho bál,ale protože jezdím rozumně a hlavně po dálnici jezdím za 8,5 litrů což je naprosto zlaté. Jinak mám tu starší nefejs verzi...a že by nějak zlobila se říct nedá. Mám na ní najeto zatím jen teda asi 1500km,ale po výměně spojky pohoda (byla to prvnotní investice-ale díky ní se mi povedlo kupní cenu stáhnout téměř o 20 000kč) Jinak určitě sebou vem někoho, kdo autům rozumí-já měl kamaráda automechanika-ten vlezl nádrží a vylezl výfukem,diagnostika a "čtečka" laku tam figurovala-prodejci spadla čelist jak to všechno zná...udělá to docela dojem. Pak už to chce jen štastnou ruku a opatrnou nohu na plynu...a hlavně nespěchat-já auto vybíral skoro rok!:) Hodně štěstí při výběru!
-
- Kontaktovat uživatele:
StOss1 píše:Já před týdnem koupil 528i a jsem maximálně spokojen, zvuk nádherný a spotřeba zatím 10,5 dle bc. Sice pár much, ale s tím se počítá.
Měl bych jen dotaz na majitele těchto motorů, jaký olej dáváte? Koupil jsem 5w40 castrol, ale nebyl jsem si tim vubec jistDíky
ja jsem daval 5w40 mobil1 a pohoda. Nebral nic