Chtěl jsem opět poradit .Vždycky byla ručička teploty při ohřátém motoru přesně na půlce,ale v poslední době ručička přeleze polovinu a zastaví až na následující čárce hlavně při pořádnym pařáku.Nenapadá mě důvod proč
se motor nestačí dostatečně chladit.Budu rád za každý nápad nebo zkušenost co s tím. Díky.
tipujem že tam máš vodnú pumpu s plastovými lopatkami a lopatky budú už polámané, inak keď je vodná pumpa, chladič, hlava, atď. všetko dobré tak by sa auto nemalo prehrievať ani bez visco vrtule, minulý rok som to skúšal dal som ju dole a teplota sa držala tak cca 2mm cez stred ale nešla ďalej, a elektrickú vrtulu majú tuším len verzie s klimatizáciou
Vis. spojka funguje,vodní pumpa to podle mě není .Ráno byla ručička asi o 4 mm přez půlku a odpoledne v tom vedru pouze o 2 mm přez polovinu.Termostat jsem zatím neměnil.Asi před měsícem jsem měl venku chladič ,celé jsem to pucoval.Nevím jestli to má spojitost.
pořádnej termostat je základ tím bych začal,pokud se to hřeje jen trochu tak to vodní pumpa nebude, z termostatu vyprchal parafín a to je ten problém.Pokud jsi měl chladič venku a je čistý tak ho můžeš taky vyloučit.