Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Aktivní řízení E39 530d asi nefunguje

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Coulan

#1 Příspěvek od Coulan »

Zdravím.

Zjistil jsem, že mám to řízení které thne při vyšší rychlost a myslím že se mu říká aktivní nebo tak něco.

Zřejmně ale nefunguje protože i když stojí auto na místě tak mi stále jde řízení těžko jako bych jel 200.
Má s tím někdo zkušenosti co se s tím dá dělat?? To řízení jde fakt dost těžce a vše je jinak ok. Olej je nový atd.
all

#2 Příspěvek od all »

ted jsem byl pro auto... 530d rv 2003 e39 kombi
je to úplně to samé...
mám stejný typ auta jen o rok starší, řízení jde tak, že točím témeř prstem volantem když stojím.....
u tohodle to jde jen značnou silou.... :cry:
ještě sem to nijak neřešil, ale budu... nemá někdo nějaké zkušenosti.... ušetří mi to čas :-)
HonzaK

#3 Příspěvek od HonzaK »

jmenuje se to servotronic. To auto kde to šlo prstem na místě ho mělo, to druhé ne.
Pokud si nejsi jistý jestli ho má auto mít a třeba nefunguje, tak poznáš podle toho že do převodky řízení vede konektor s 2 dráty.
Nebo nejlépe když si necháš z BMW vyjet výbavu vozidla
Každopádně to je příplatková výbava.
Coulan

#4 Příspěvek od Coulan »

Já vyjetou výbavu mám a mám ho tam napsaný.Budu to muset řešit protože někdy když bývám z práce unavený tak mám docela problém s tím vůbec otočit.
caknakis

#5 Příspěvek od caknakis »

zkus hledat v 7er sekci - servotronic... něco tam určitě najdeš. :wink: taky jsem to řešil, ale nevím, jestli je to u E39 stejné
caknakis

#6 Příspěvek od caknakis »

zkus hledat v 7er sekci - servotronic... něco tam určitě najdeš. :wink: taky jsem to řešil, ale nevím, jestli je to u E39 stejné
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Snejk »

no je tam hrebenove rizeni ne prevodka ale ten ventil je tam stejny... na e39 je lip pristupny... mas tri moznosti, bud spatny ventil nebo spatny general modul (jeho proudova regulace ventilu) a nebo nejakej duch :D protoze obcas muzes mit vsechno ok ale stejne to nejde :) pokdu se nudite muzete se zastavit u me a ja se na to podivam..
soukupadam

#8 Příspěvek od soukupadam »

já bych potřeboval víc info o tom ventilu abych na to moch vlítnout díky moc, kde ho najdu a co to vlastně je atd.
bibikuba

#9 Příspěvek od bibikuba »

Taky mám Servotronic ale nějak jsem nevysledoval že to funguje,na místě točím normál lehce a za jízdy to nějak nevnímám nebo nepoznám,nebo nefunguje :( Zrovna jsem měl dole plasty a dráty tam vedou :D :D To Snejk..až zas dorazím na diagnost.tak můžem taky juknout jestli to maká :wink: jinak Nivo a ŘJ airbag co jsi mi dělal pořád OK -žádnej problém :D
soukupadam

#10 Příspěvek od soukupadam »

já teď čumel do výpisu výbavy a mam teda taky servotronic. problém je v tom že do půl otáčky volantu funguje všechno OK ale dál je to jak pro Lungrena, a volant se sekne- musim ho silou vracet, a to kdykoliv, při nízký rychlosti i v kudle. a udělá to jednou tak za 100 km na pár desítek kiláků, dettektor mě poradil nacouvat 20 metrů to pomohlo jednou a pak už nic.

díky
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

soukupadam píše:...do půl otáčky volantu funguje všechno OK ale dál je to jak pro Lungrena...
:D to pobavilo, sorry za OT
d(- -)b
Odpovědět