Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Aktivní řízení E39 530d asi nefunguje
Zdravím.
Zjistil jsem, že mám to řízení které thne při vyšší rychlost a myslím že se mu říká aktivní nebo tak něco.
Zřejmně ale nefunguje protože i když stojí auto na místě tak mi stále jde řízení těžko jako bych jel 200.
Má s tím někdo zkušenosti co se s tím dá dělat?? To řízení jde fakt dost těžce a vše je jinak ok. Olej je nový atd.
Zjistil jsem, že mám to řízení které thne při vyšší rychlost a myslím že se mu říká aktivní nebo tak něco.
Zřejmně ale nefunguje protože i když stojí auto na místě tak mi stále jde řízení těžko jako bych jel 200.
Má s tím někdo zkušenosti co se s tím dá dělat?? To řízení jde fakt dost těžce a vše je jinak ok. Olej je nový atd.
ted jsem byl pro auto... 530d rv 2003 e39 kombi
je to úplně to samé...
mám stejný typ auta jen o rok starší, řízení jde tak, že točím témeř prstem volantem když stojím.....
u tohodle to jde jen značnou silou....
ještě sem to nijak neřešil, ale budu... nemá někdo nějaké zkušenosti.... ušetří mi to čas
je to úplně to samé...
mám stejný typ auta jen o rok starší, řízení jde tak, že točím témeř prstem volantem když stojím.....
u tohodle to jde jen značnou silou....

ještě sem to nijak neřešil, ale budu... nemá někdo nějaké zkušenosti.... ušetří mi to čas

jmenuje se to servotronic. To auto kde to šlo prstem na místě ho mělo, to druhé ne.
Pokud si nejsi jistý jestli ho má auto mít a třeba nefunguje, tak poznáš podle toho že do převodky řízení vede konektor s 2 dráty.
Nebo nejlépe když si necháš z BMW vyjet výbavu vozidla
Každopádně to je příplatková výbava.
Pokud si nejsi jistý jestli ho má auto mít a třeba nefunguje, tak poznáš podle toho že do převodky řízení vede konektor s 2 dráty.
Nebo nejlépe když si necháš z BMW vyjet výbavu vozidla
Každopádně to je příplatková výbava.
no je tam hrebenove rizeni ne prevodka ale ten ventil je tam stejny... na e39 je lip pristupny... mas tri moznosti, bud spatny ventil nebo spatny general modul (jeho proudova regulace ventilu) a nebo nejakej duch
protoze obcas muzes mit vsechno ok ale stejne to nejde
pokdu se nudite muzete se zastavit u me a ja se na to podivam..

- soukupadam
Taky mám Servotronic ale nějak jsem nevysledoval že to funguje,na místě točím normál lehce a za jízdy to nějak nevnímám nebo nepoznám,nebo nefunguje
Zrovna jsem měl dole plasty a dráty tam vedou
To Snejk..až zas dorazím na diagnost.tak můžem taky juknout jestli to maká
jinak Nivo a ŘJ airbag co jsi mi dělal pořád OK -žádnej problém 

- soukupadam
já teď čumel do výpisu výbavy a mam teda taky servotronic. problém je v tom že do půl otáčky volantu funguje všechno OK ale dál je to jak pro Lungrena, a volant se sekne- musim ho silou vracet, a to kdykoliv, při nízký rychlosti i v kudle. a udělá to jednou tak za 100 km na pár desítek kiláků, dettektor mě poradil nacouvat 20 metrů to pomohlo jednou a pak už nic.
díky
díky