Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
530d (E61)potřebuju pár užitečných rad při koupi vozu.Help!!
Zdravíčko všichni klubáci,
odkaz na auto: http://www.tipcar.cz/bmw/bmw-530-d-m-pa ... 37986.html
Mám na Vás na rychlo velikánskou prosbičku. Dostal jsem velikou chuť zakoupit si BMW 530d. Nemám absolutní předešlé zkušenosti, se značkou ani typem vozidla. Vybral jsem si na tipcaru celkem pěknou pětku v kombíku, viz. odkaz. Byl jsem se na automobil podívat, a líbí se mi. Zjistil jsem podle měřáku laku, že byli obě strany lakované, ale předek, zadek ani střecha by lakované být neměli. Proto Vás touto cestou žádám za každou radu a poznatek. Na co si mám dát ještě pozor při koupi, či nějaké věci co by měl začátečník této značky vědět. Nemáte někdo nějaké reference o autobazaru Cars Trade - Znojmo!!! Děkuji za každý příspěvek!!
odkaz na auto: http://www.tipcar.cz/bmw/bmw-530-d-m-pa ... 37986.html
Mám na Vás na rychlo velikánskou prosbičku. Dostal jsem velikou chuť zakoupit si BMW 530d. Nemám absolutní předešlé zkušenosti, se značkou ani typem vozidla. Vybral jsem si na tipcaru celkem pěknou pětku v kombíku, viz. odkaz. Byl jsem se na automobil podívat, a líbí se mi. Zjistil jsem podle měřáku laku, že byli obě strany lakované, ale předek, zadek ani střecha by lakované být neměli. Proto Vás touto cestou žádám za každou radu a poznatek. Na co si mám dát ještě pozor při koupi, či nějaké věci co by měl začátečník této značky vědět. Nemáte někdo nějaké reference o autobazaru Cars Trade - Znojmo!!! Děkuji za každý příspěvek!!
-
Proboha, určitě si sebou vem někoho, kdo BMW zná a denně dělá. Tak mu holt dáš litr dva, že se ti půlden pověnuje, ale nespadneš do pasti, která se mi v případě tohodle auta zdá dost pravděpodobná - píšou nehavarované a ty jsi hned zjistil, že je z půlky celé lakované... A poměr stáří/cena taky podezřelý. VEM SI MECHANIKA SEBOU!
tak tak,jak píšou kluci nademnou,určitě to nenechávej pouze jenom na sobě,tohle už není žádná prdel,dle mne při nákupu E60 a ještě v ropě je diagnostika podmínkou,kor když se jedná o bazarový auto.Dle laku píšeš bouráno,oni píšou nebouráno,dál píšou M packet kterej taky nikde jako nevidím,takže bacha na to,jinak vzhledově vypadá fajnově,ale zachovej si chladnou hlavu,takových aut jsou plný bazary,nespěchat 

E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
-
- Kontaktovat uživatele:
tomasmedek píše:Proboha, určitě si sebou vem někoho, kdo BMW zná a denně dělá. Tak mu holt dáš litr dva, že se ti půlden pověnuje, ale nespadneš do pasti, která se mi v případě tohodle auta zdá dost pravděpodobná - píšou nehavarované a ty jsi hned zjistil, že je z půlky celé lakované... A poměr stáří/cena taky podezřelý. VEM SI MECHANIKA SEBOU!
no k tej ceně.. nevim co je na tom podezřelýho.. mě přijde spíš tak nějak malinko nadprůměrná.. i když výbava je poměrně bohatá..
tam je spíš otázka, jestli se nedojet podívat třeba rovnou do vídně (od znojma to neni zase až taková dálka).. jestli do něj plánuješ vrazit podobný peníze, rakousko nebude o moc dražší.. a budeš mít co srovnávat.. určitě je lepší mít pár podobných aut pro srovnání už ošaháno..
já bych spíš zkusil vygooglit informace o tom prodejci, určitě budou na netu nějaký info a reference..
čeho bych se potom vyvaroval je koupě od malého prodejce, kor jestli mezi nabízenými auty nejsou auta v podobné cenové relaci moc běžná..
to raďěji privátní prodej, protože si vždycky říkám, ten kdo auto prodává privátně se nebojí auto prodat, resp. pravděpodobnost nějakých vážných závad je menší..
jo jinak čeho bych se osobně bál, je ta panoramatická střecha, osobně jsem narazil na několik aut, u kterých to zlobilo.. a oprava je docela rána.. jako další, auto je z itálie, najdou se prý výjimky, ale dost často jsou auta z itálie v nic moc stavu.. ale výjimka potvrzuje pravidlo...
nevim odkud jsi, ale osobně bych se zajel podívat spíš do německa, v horším případě do rakouska který je cenově malinko dražší.. řešil jsem podobný problém před pár měsíci a nakonec jsem auto dovezl přímo z německa..
to já vím že je třeba vzít nějakého automechanika,ani není problém zaplatit ale je problém že já žádného nemam co umí BMW. Říkám že vstupuju do BMW poprvé!! Mám kontakt přes jednoho kamaráda na automechanika, ale zatím můžu pouze přijet do BMW, né ho tahat z Prahy do Znojma!! Není nějakej odborník z okolí Znojma???
Sweden píše:tak tak,jak píšou kluci nademnou,určitě to nenechávej pouze jenom na sobě,tohle už není žádná prdel,dle mne při nákupu E60 a ještě v ropě je diagnostika podmínkou,kor když se jedná o bazarový auto.Dle laku píšeš bouráno,oni píšou nebouráno,dál píšou M packet kterej taky nikde jako nevidím,takže bacha na to,jinak vzhledově vypadá fajnově,ale zachovej si chladnou hlavu,takových aut jsou plný bazary,nespěchat
Koukám se už tak nějakou dobu, a auto v podobné výbavě, stavu a do 400tKč jsem prostě nikde nenašel. A hlavně černé barvě:o) Ani když jsem se koukal na zahraniční stránky, privátní inzerce...nikde!! U mě by byl problém s autem ze zahraničí s financováním, auto chci na leasing. Ale pokud máte někdo nějakej typ na podobný vozítko, sem s ním!!??
tak pokud na to nějak nespěcháš tam napiš M3maniacovi,sice tady na klubu nejsem moc dlouho,ale je to taková místní ikona na dovoz pěkných kousků asi většinou z D.Koukni do sekce zkušenosti s prodejci přečti si názor spokojených kupců,zkus mu třeba zavolat,řekneš mu představu o autu o ceně apod.,a věřím tomu že do měsíce budeš čerstvej majitel BMW dle svých představ a hlavně budeš vědět v čem jezdíš a so jsi koupil.Tím tě nechci nějak odrazovat od tvé pětky kterou jsis vybral 

no mě osobně už přijde podezřelá celkem ta cena,nemyslím si že je to přepálený,ba naopak,06 za 375tis.v celkem šlušnej výbavě se mi nějak napozdává,stejně tak dovoz IT,stav km apod.,ale chtělo by to vidět.Za mně,kašli na to
Nebo se tam jeď nazávisle podívat,ale hlavně ne proboha s přesvědčením že s pětkou odjedeš domu 

Sweden píše:no mě osobně už přijde podezřelá celkem ta cena,nemyslím si že je to přepálený,ba naopak,06 za 375tis.v celkem šlušnej výbavě se mi nějak napozdává,stejně tak dovoz IT,stav km apod.,ale chtělo by to vidět.Za mně,kašli na toNebo se tam jeď nazávisle podívat,ale hlavně ne proboha s přesvědčením že s pětkou odjedeš domu
Já už jsem tam právě jednou byl. Oni tam mají tich pětek více v podobný cenový relaci. I skoro to samý, 07 rok a ta elektronická převodovka(joystick) za 425tisíc. Pak ještě nějaký. Nevím no...i ten stav byl opravdu pěkný. Servisní kniha není plnohodnotná, nebyl to autorizovaný servis a hlavně už neexistuje:o) Kamarád volal do itálie. Počítám s tím že bylo třeba i něco stočíno, ale stav je opravdu pěkný!! Samožrejmě jsou tam kosmetické vady, ale je to 6let staré auto, tak s tim člověk musí počítat!!
tady jsou dvě pětky co tam třeba mají, jen pro ukázku že ty ceny se v tomto bazaru tak pohybují!! Ale jinak máte pravdu že s porovnáním s ostatními prodejci je to nějak podezdřele levný!!
1: http://www.tipcar.cz/bmw/bmw-530-d-face ... 38221.html
2: http://www.tipcar.cz/bmw/bmw-530-xd-ori ... 37774.html
1: http://www.tipcar.cz/bmw/bmw-530-d-face ... 38221.html
2: http://www.tipcar.cz/bmw/bmw-530-xd-ori ... 37774.html
Jestli je bok auta lakovaný neznamená, že auto bylo bouraný - speciálně v Itálii, kde jsou dost auta poškrábaný a s oděrkama. Tak se to dalo prostě do laku, protože by to asi jinak na prodej moc dobře nevypadalo...cena je normální, šlo to vše dolů a jestli to bylo poškrábaný, tak nákup byl zajímavý pro další prodej...já do Itálie jezdil, takže vím o čem píšu...
EX:E36 318-320i,E46 320d,E60 530d mpaket komplet...teď Mustang 5.0 GT...k tomu na "zimu" X3 3.0i
m.deejay píše:Jestli je bok auta lakovaný neznamená, že auto bylo bouraný - speciálně v Itálii, kde jsou dost auta poškrábaný a s oděrkama. Tak se to dalo prostě do laku, protože by to asi jinak na prodej moc dobře nevypadalo...cena je normální, šlo to vše dolů a jestli to bylo poškrábaný, tak nákup byl zajímavý pro další prodej...já do Itálie jezdil, takže vím o čem píšu...
Přesně tak, sám jsem si auto lakoval skoro pořád, když se objevil nějaký škrábanec. Kort na té černé barvě. Z Vašich slov já vycházím. Střecha, předek a zadek vypadal nebouraný!! Tak snad by mělo být vše ok. A co říkáte na auto?? Vidím v profilové fotce že vy budete mít moc pěknou pětku!!
homerun píše:m.deejay píše:Jestli je bok auta lakovaný neznamená, že auto bylo bouraný - speciálně v Itálii, kde jsou dost auta poškrábaný a s oděrkama. Tak se to dalo prostě do laku, protože by to asi jinak na prodej moc dobře nevypadalo...cena je normální, šlo to vše dolů a jestli to bylo poškrábaný, tak nákup byl zajímavý pro další prodej...já do Itálie jezdil, takže vím o čem píšu...
Přesně tak, sám jsem si auto lakoval skoro když se objevil nějaký škrábanec. Kort na té černé barvě. Z Vašich slov já vycházím. Střecha, předek a zadek vypadal nebouraný!! Tak snad by mělo být vše ok. A co říkáte na auto?? Vidím v profilové fotce že vy budete mít moc pěknou pětku!!
Auta z Itálie se běžně lakovala kvůli různým škábancům, oděrkám, promáčklinám apod - to není bourané auto (u nás by totiž takový auto nikdo nekoupil).
Jinak celý předek E60 je z hliníku, takže kdyby to byla na předek rána, tak je to těžko opravitelný aby to nebylo poznat.
Auto z inzerátu mě přijde na pohled pěkný - osobně jsem ho neviděl. Se serviskou jak píšeš je to divoký, takže je to určitě stočený. Každopádně s sebou diagnostiku - ale nejlépe do odvézt do Bmw servisu, kde to natočí i za chodu (vstřiky, turbo), jak je na tom filtr pevných částic, hlásí to nějakou chybu?
EX:E36 318-320i,E46 320d,E60 530d mpaket komplet...teď Mustang 5.0 GT...k tomu na "zimu" X3 3.0i
m.deejay píše:homerun píše:m.deejay píše:Jestli je bok auta lakovaný neznamená, že auto bylo bouraný - speciálně v Itálii, kde jsou dost auta poškrábaný a s oděrkama. Tak se to dalo prostě do laku, protože by to asi jinak na prodej moc dobře nevypadalo...cena je normální, šlo to vše dolů a jestli to bylo poškrábaný, tak nákup byl zajímavý pro další prodej...já do Itálie jezdil, takže vím o čem píšu...
Přesně tak, sám jsem si auto lakoval skoro když se objevil nějaký škrábanec. Kort na té černé barvě. Z Vašich slov já vycházím. Střecha, předek a zadek vypadal nebouraný!! Tak snad by mělo být vše ok. A co říkáte na auto?? Vidím v profilové fotce že vy budete mít moc pěknou pětku!!
Auta z Itálie se běžně lakovala kvůli různým škábancům, oděrkám, promáčklinám apod - to není bourané auto (u nás by totiž takový auto nikdo nekoupil).
Jinak celý předek E60 je z hliníku, takže kdyby to byla na předek rána, tak je to těžko opravitelný aby to nebylo poznat.
Auto z inzerátu mě přijde na pohled pěkný - osobně jsem ho neviděl. Se serviskou jak píšeš je to divoký, takže je to určitě stočený. Každopádně s sebou diagnostiku - ale nejlépe do odvézt do Bmw servisu, kde to natočí i za chodu (vstřiky, turbo), jak je na tom filtr pevných částic, hlásí to nějakou chybu?
Abych pravdu řekl, tak nevím. Když jsme se byli projet, tak auto žádnou chybu nehlásilo. Je pravda že se za jízdy na palubovce rozsvítila nějaká kontrolka na moment, prodejce řekl že je to nějaký systém dofukování podvozku, že to dofukuje. Takže myslíte že určitě při koupi s člověkem a diagnostikou, a pak hned do bmw servisu??
...domluvit se s prodejcem, jestli umožní zajet do bmw servisu - tam mají všechny data a hlavně diagnostiku, která toho umí daleko víc - dobrý prodejce by toto měl umožnit (nekupuješ rohlík)
...radši si zaplatím pořádnou prohlídku, která mě může ušetřit i několik desítek tis kč...

m.deejay píše:...domluvit se s prodejcem, jestli umožní zajet do bmw servisu - tam mají všechny data a hlavně diagnostiku, která toho umí daleko víc - dobrý prodejce by toto měl umožnit (nekupuješ rohlík)...radši si zaplatím pořádnou prohlídku, která mě může ušetřit i několik desítek tis kč...
ok. BMW bude až v Brně, to nevím jestli budou chtít jet ze Znojma...i když je to jen 70km!! Uvidíme. Ještě jednou velké dík!!
homerun píše:m.deejay píše:...domluvit se s prodejcem, jestli umožní zajet do bmw servisu - tam mají všechny data a hlavně diagnostiku, která toho umí daleko víc - dobrý prodejce by toto měl umožnit (nekupuješ rohlík)...radši si zaplatím pořádnou prohlídku, která mě může ušetřit i několik desítek tis kč...
ok. BMW bude až v Brně, to nevím jestli budou chtít jet ze Znojma...i když je to jen 70km!! Uvidíme. Ještě jednou velké dík!!
...70km je kousek, kupuješ auto skoro za 400tis...u těchto aut se ta důkladná prohlídka prostě vyplatí...

Auto pěkný na fotkách ...
Nepsal bych sem ale jenom k tomu měřáku laku, nevím jaký jsi měl ale já jednou byl v AAA-auto ....
s kamarádem ...chtěl se tenkrát auta zbavit ale nakonec jim ho tam stejně nenechal ale to je jedno ... . K tomu měřáku borec mu to tenkrát tím měřákem objel celý auto .... a ukazoval mu jak všechno bylo lakovaný a přitom nebylo ...on to auto znal .....a pak mu řekl " jediné co není lakované , tak je přední pravý blatník " a ten zrovna lakovaný byl ....
No to je jedno já jenom , že od té doby mám tady na ty měřáky svůj názor .
A co se týče lakování , přece jenom ty auta v bazaru nejsou nová a když ti ho někdo .... objede klíčem, ...tak přece člověk nebude jezdit v poškrabaným autě ....
Jenom jsem chtěl říct , že když je něco stříklí ...tak to nemusí být nutně totálka ..... Tak jak si někteří odborníci často myslí ....a pak auto nechcou ... kvůli tomu ...

A co se týče lakování , přece jenom ty auta v bazaru nejsou nová a když ti ho někdo .... objede klíčem, ...tak přece člověk nebude jezdit v poškrabaným autě ....
Jenom jsem chtěl říct , že když je něco stříklí ...tak to nemusí být nutně totálka ..... Tak jak si někteří odborníci často myslí ....a pak auto nechcou ... kvůli tomu ...