Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e60 2006 525dA - interval výměny klimatizace

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
cuzin

#1 Příspěvek od cuzin »

Ahoj, jak často se má měnit chladivo v klimatizaci, prosim???
Ještě necítím žádný zápach nebo plíseň a když AC zapnu, tak chladí taky v pohodě. Ale mám ji už 2 roky.
Nemohu něco tím způsobit ???
Jaký je názor na dezinfekci (pouze přes spreje v kabine???), prosím?

Je nutný při doplnění/výměně chladiva konfigurovat na palubním pc, prosim?

Děkuji a jsem moc rád za tento klub

PS. mám chip ze 130 na 154 kW a 480 Nm a je to SUUUUPER :)
Hansen

#2 Příspěvek od Hansen »

Chladivo se vyměňuje jenom když uteče. Pokud je systém těsný, tak není důvod k vyměňování. Čištění a dezinfekce výparníku a rozvodu studeného vzduchu nemá s chladivem nic společného. Dezinfikovat výparník a rozvod vzduchu je asi dobré udělat jednou za rok. Výparník se nejlépe vydezinfikuje dírou navrtanou zevnitř auta do plastové skříně s výparníkem. Díra se po očištění výparníku ucpe plastovou záslepkou. Potrubí nejlépe vydezinfikuje mlha dezinfekčního prostředku, kterou vyrobí ultrazvukový vyvíječ. Auto se zavře, nastartuje, zapne se vnitřní cirkulace vzduchu a k nohám spolujezdce se dá vyvíječ mlhy. Po deseti minutách se auto otevře a vyvětrá. Jestli kouříš a nebo máš auto po kuřákovi, tak je možné po dezinfekci ještě použít mlhu pohlcovače zápachu, která se také nechá cca 10 minut cirkulovat.
Raadii

#3 Příspěvek od Raadii »

A můžu poprosit ceny tý ultrazvukový očisty? Díkes
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

jinak staci vypinat klimu 2 min pred planovanym delsim (nez 2hod) odstavenim auta (idealne vzdy) a nikdy tyhle smrady a plisne nebudes muset resit...
“Ability is what you're capable of doing.”
Marek-is

#5 Příspěvek od Marek-is »

pro dobrej pocit ti stačí koupit odpalovací vnitřní sprej a není potřeba nikde nic navrtávat apod. dnes už je jiná technologie v podobě aerosolu a hlavně nééééé pěna...
cuzin

#6 Příspěvek od cuzin »

Hanz píše:jinak staci vypinat klimu 2 min pred planovanym delsim (nez 2hod) odstavenim auta (idealne vzdy) a nikdy tyhle smrady a plisne nebudes muset resit...

No vidíš, to dělám pravidelně (5 min před vypnutím motoru) a možná proto mám pocit, že není dezinfektce nutná a v motoru taky vypadá vše utěsněné... pylový filtr uhlíkový mám oba dva pouze rok staré a jsou ještě relativně bílé), tak je měnit jsou vyhozený 2-3tis...
diky za radu
cuzin

#7 Příspěvek od cuzin »

Marek-is píše:pro dobrej pocit ti stačí koupit odpalovací vnitřní sprej a není potřeba nikde nic navrtávat apod. dnes už je jiná technologie v podobě aerosolu a hlavně nééééé pěna...

A neudělá mi ten aerosol (takový ty ve spreji za 200kc) v aute neplechu??? Nemusím potom vse vycistit??? sklo zevnitr, plasty, nedejboze i sedacky...jsem hracicka a vnitrek vysavam kazdy tyden ;)

Predstava, ze mi tam neco strika 10min do prostoru je mi proste proti srsti:( ale dekuji za pripominky a prakticke rady...
Odpovědět