Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

530d (E61)potřebuju pár užitečných rad při koupi vozu.Help!!

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
homerun

#21 Příspěvek od homerun »

m.deejay píše:Jestli je bok auta lakovaný neznamená, že auto bylo bouraný - speciálně v Itálii, kde jsou dost auta poškrábaný a s oděrkama. Tak se to dalo prostě do laku, protože by to asi jinak na prodej moc dobře nevypadalo...cena je normální, šlo to vše dolů a jestli to bylo poškrábaný, tak nákup byl zajímavý pro další prodej...já do Itálie jezdil, takže vím o čem píšu...

..ještě k tomu laku - jak jsem už psal. Byly lakovaný oba boky, ale bylo vidět, že už to tak nějakou dobu jezdilo. Mám takovou úvahu, že kdyby to bylo uplně čerstvě lakovaný, vyděsilo by mě to více, protože by to vypadalo, že to bylo nějak bouchlý a někdo se toho zbavuje. Takhle to bylo nalakovaný, a už i na tom nalakovanym se nějakou dobu jezdilo. Hlavně je to opotřebovaný rovnoměrně..

A co by mě ještě HODNĚ ZAJMALO... Když jsme byli na projíždce, na displayi mezi budíky se oranžově rozsvítila ikona auta a někde u zadu šipečka nahoru a dolu-(už si přesně nepamatuju konkrétně). Prodejce mi na to sdělil, že se jedná o automatické dorovnání zadní nápravy při zatížení-že to BMW tak má. Ale říkám si, proč o tom informuje palubní počítač, a proč oranžově, když veškeré "informativní info" zobrazuje červeně?-jestli se nepletu.... Nemůže se jednat o závadu?..

Jinak moc díky az obsáhlé rady a zkušenosti!...
homerun

#22 Příspěvek od homerun »

..a ještě ty servisky. Vypadá to takto. Nepřijde mi to nijak podezřelé.. co vy na to?.. Auto má teď na tachometru natočeno 169tis...
Přílohy
servis_book_1.jpg
servis_book_1.jpg (38.46 KiB) Zobrazeno 1186 x
servis_book_2.jpg
servis_book_2.jpg (42.68 KiB) Zobrazeno 1184 x
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Jendix »

v dnešní době se nechá koupit vše:
http://cgi.ebay.de/BMW-Scheckheft-Serviceheft-5er-E60-E61-6er-E63-E64-M5-/140366848713?pt=Automobilia_DE&hash=item20ae8422c9

neřikám že je to tvůj případ.. jen aby sis nenamlouval že jakmile je k autu serviska je vše ok. jinak nejlepší je se podívat do databáze bmw, zajeď si někam do bmw servisu, nadiktuj jim VINko a máš jasno jestli záznamy sedí, případně v jakém roce to mělo kolik km (pokud neni knížka vedena do konce)
peco1111

#24 Příspěvek od peco1111 »

Nechci psát nějaká moudra, ale když si porovnáš to písmo v servisce, tak jsou to hodně podobný písmo a u toho jiné razítko, takže dle mě bych jí moc pravděpodobnosti nepřikládal.
Jednou jsem koupil Pašíka, taky v "plné" výbavě, serviska, všechno super, i stav, najeto (obvykle - něco přes 150 tisíc), cca po roce jsem náhodou dojel do VW na diagnostiku a ajhle, 150tisíc smotáno ;) na autě to nebylo znát, ale...
Netvrdím, že toto auto nemá, co má na budíkách, ale zase je tu ale... ta diagnostika je nezbytná. I když se dá odrbat vše, i všechny jednotky, do kterých se to zapisuje.
Za sebe, mám e60 530d a investice to auto vyžadovalo nemalé - i když původ ČR, kilometry nestočené (132tisíc při koupi), ale servisní věci něco stojí - s tím počítej i do budoucna.
Selix

#25 Příspěvek od Selix »

Jendix píše:zajeď si někam do bmw servisu, nadiktuj jim VINko a máš jasno jestli záznamy sedí, případně v jakém roce to mělo kolik km (pokud neni knížka vedena do konce)

a to ti reknou i nekde jinde nez v tom servise, kam to auto jezdilo? (navic tohle pry nebyl ani origo servis)
homerun

#26 Příspěvek od homerun »

Jendix píše:v dnešní době se nechá koupit vše:
http://cgi.ebay.de/BMW-Scheckheft-Serviceheft-5er-E60-E61-6er-E63-E64-M5-/140366848713?pt=Automobilia_DE&hash=item20ae8422c9

neřikám že je to tvůj případ.. jen aby sis nenamlouval že jakmile je k autu serviska je vše ok. jinak nejlepší je se podívat do databáze bmw, zajeď si někam do bmw servisu, nadiktuj jim VINko a máš jasno jestli záznamy sedí, případně v jakém roce to mělo kolik km (pokud neni knížka vedena do konce)

..tak to já samozřejmě vím, že se tyhle věci dějou. Jen nedávno jsem viděl na jednom 530d servisku s razitkem autor.bmw servisu, takovym stylem, že jedna prohlídka 103tis, další 220tis, a pak jich tam bylo asi 7 jeste, a u vsech byly zaskrtany uplne vsechny polozky.. tak si zas rikam, ze tohle vypada docela verohodne... což?
Jinak co jsem se pídil, tak ČR je opětně jediná země EU, kde se neevidují servisní kontroly, jak mi bylo řečeno, takže ani v BMW mi nedokáží říci historii ze servisu v jine zemi.. :-(
Spíše by mě zajmalo co mě může potkat nejhoršího, jestli se to tak dá říci?.. (tedy uvažuji-li, že to nebylo bouraný a není nic hnutýho)...
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Jendix »

homerun píše:
Jendix píše:v dnešní době se nechá koupit vše:

..tak to já samozřejmě vím, že se tyhle věci dějou. Jen nedávno jsem viděl na jednom 530d servisku s razitkem autor.bmw servisu, takovym stylem, že jedna prohlídka 103tis, další 220tis, a pak jich tam bylo asi 7 jeste, a u vsech byly zaskrtany uplne vsechny polozky.. tak si zas rikam, ze tohle vypada docela verohodne... což?
Jinak co jsem se pídil, tak ČR je opětně jediná země EU, kde se neevidují servisní kontroly, jak mi bylo řečeno, takže ani v BMW mi nedokáží říci historii ze servisu v jine zemi.. :-(
Spíše by mě zajmalo co mě může potkat nejhoršího, jestli se to tak dá říci?.. (tedy uvažuji-li, že to nebylo bouraný a není nic hnutýho)...

no s tim že se u nás neevidujou servisní kontroly, to slyším poprvé.. navíc auto je z itálie.. já mám osobní zkušenosti že to všechno zjistitelný je, sám jsem si to nechal zjistit (i když to nebylo zrovna jednoduchý a v jednom případě jsem zjistil že auto bylo stočený - a pozor. bylo to auto v německu a německý majitel byl sám velmi zaskočen a začal to docela drsně řešit s tím od koho auto původně koupil), nevim co ti řeknou když zajdeš v čechách... nidky jsem to nezkoušel..

ta tvoje poslední úvaha neni špatná, pokud bude auto v pěkným stavu motor nebude dělat nějaký kraviny.. tak asi není moc co řešit, ale v tom případě by to opravdu chtělo posoudit minimálně od někoho kdo to auto nevidí poprvé.. sám mám jednoho kámoše co má 2007 e61 s 300tkm a když bych ti to auto ukázal, budeš hádat 120tisíc, je to auto ježděný jen na dálky, takže né vždy sou kilometry to nejdůležitější..
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Jendix »

Selix píše:
Jendix píše:zajeď si někam do bmw servisu, nadiktuj jim VINko a máš jasno jestli záznamy sedí, případně v jakém roce to mělo kolik km (pokud neni knížka vedena do konce)

a to ti reknou i nekde jinde nez v tom servise, kam to auto jezdilo? (navic tohle pry nebyl ani origo servis)

neorigo servisy ti to samo nevypíše, ale bmw si dělá pokaždé záznam.. kde stojí datum a stav km + práce co se na autě prováděli. stačí vědět v podstatě jen datum a km.. např. pokud mělo auto v r 2007 150tkm a dneska má 190, bude tam asi něco špatně.. ;) (to uvádím jenom jako příklad, nekoukal jsem pořádně na ty servisky)
sid

#29 Příspěvek od sid »

Kupoval jsem před 2 lety velice podobné asi o 4 měs. starší. Bral jsem ho jako úplný laik a docela naivně. Musím říct,že nelituji,ale počítej s tím,že když vo vemeš,tak je možné,že naliješ do něj dalších 30-50tis. To bych bral jako zcela normální.Jde o to aby tam nebyla nějaká veliká závada.Blbosti-obložení,náplně nemyslím. Aby bylo ok turbo a netekl někde olej a pod.To je pak průser.Já měnil krátce po koupě klapky a celé sání-bylo doporučeno v BMW.Vyměnil jsem a je klid. Jinými slovy chci říct,že ho určitě vem na diagnostiku,ale do BMW.Řeknou ti uplně všechno.To za to stojí. Jinak servisuji ve Vysokém Mýtě v Horimexe a můžu jen doporučit. :)
Filozof

#30 Příspěvek od Filozof »

Jedinná pěkná 5er je ta první. Má komforty sedačky lámací , s výhřevem i ventilací a panorama což je fajn. Ty ostatní dvě jsou holoty a nechtěl bych to.

Když už kupuješ 5er za 400tis tak at to má co nejlepší výbavu. ASpon komfortní sedadla a panorama je taky super věc. Výhřev je super věc a ventilace taky. Ještě super je velká navigace a bixenony aspon takovej slušnej základ co by BMW 5er za 4kila mělo mít :wink:

Máme s vyšší výbavou a nedokázal bych si bez těchto aspon základních příplatku auto představit. Když je to holota je to k pláči. Auto o ničem. :wink:
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Jendix »

Filozof píše:Jedinná pěkná 5er je ta první. Má komforty sedačky lámací , s výhřevem i ventilací a panorama což je fajn. Ty ostatní dvě jsou holoty a nechtěl bych to.

Když už kupuješ 5er za 400tis tak at to má co nejlepší výbavu. ASpon komfortní sedadla a panorama je taky super věc. Výhřev je super věc a ventilace taky. Ještě super je velká navigace a bixenony aspon takovej slušnej základ co by BMW 5er za 4kila mělo mít :wink:

Máme s vyšší výbavou a nedokázal bych si bez těchto aspon základních příplatku auto představit. Když je to holota je to k pláči. Auto o ničem. :wink:

když to si myslim je věc názoru.. já si třeba koupil auto víceméně kvůli pohodlí a bezpečnosti.. naopak jsem třeba panoramatickou střechu nechtěl protože mi přijde naprosto zbytečná, navíc jak jsem psal výše je i dost často poruchová.. jinak ale souhlas že xenony apod. na škdou nejsou.. na to pozor.. viděl jsem i e61 která byla prakticky holá, pouze DTC a okna v elektrice jinak nic, obyč H7 světlomety..

co považuju za praktický je PDC, ale s lepší výbavou je to snad automaticky..
Filozof

#32 Příspěvek od Filozof »

Jendix píše:
Filozof píše:Jedinná pěkná 5er je ta první. Má komforty sedačky lámací , s výhřevem i ventilací a panorama což je fajn. Ty ostatní dvě jsou holoty a nechtěl bych to.

když to si myslim je věc názoru.. já si třeba koupil auto víceméně kvůli pohodlí a bezpečnosti.. naopak jsem třeba panoramatickou střechu nechtěl protože mi přijde naprosto zbytečná, navíc jak jsem psal výše je i dost často poruchová.. jinak ale souhlas že xenony apod. na škdou nejsou.. na to pozor.. viděl jsem i e61 která byla prakticky holá, pouze DTC a okna v elektrice jinak nic, obyč H7 světlomety..

co považuju za praktický je PDC, ale s lepší výbavou je to snad automaticky..

Určitě je to věc názoru. Já si panorama zamiloval. Jak jedeš na pohodu v noci či přes den máš v autě krásně světlo na čtení ale hlavně pokud ji stáhneš je to paráda. Má to asi 6 ruznejch režimu.
Majitel co jsme od něj auto kupovali, tak si stěžoval, že mu v novém BMW panorama strašně chybí, jak si na ni zvykl. :D
No a bixenony a pohodlne sedačky beru jako takovou nutnost na dlouhé cestování. Ale mluvím za sebe.
Kdo přejde z felicie do holoty 5er bude se cítit jako král :lol:

Čím více výbavy tím se muže něco vy.srat.
NAvíc E61 touring má problém s kabelem v 5tých dveřích co způsobuje hromadu problému co se tady řeší. Takže stačí jen oprava či výměna a je klid.

Za mě prostě vede co nejvyšší výbava. Za peníze co si pořizuji at to něco umí když už je to 5er.

Jo ještě jedna věc. Zamiloval jsem si automat. Nechápu to ale je prostě super. A to jsem to zamítal ze všech směrů. 6ti kvalt ZF automat je užasná věc a asi bych si ho pořídil do 5er E60/61

PDC beru jako základ co má snad každá 5er tedy každá co jsem viděl ji měla. Je to prostě nutnost protože s auta moc vidět hlavně při couvání není.
Dareczek

#33 Příspěvek od Dareczek »

Nechci být nezdvořák a házet na někoho špínu, ale tenhle autobazar bych rozhodně nedoporučil. Není to tak dlouho, co jsem si tam koupil svoje první auto a byla to jedna velká katastrofa. Zjistilo se, že na autě chybí výrobní štítek, typ motoru ve velkým techničáku byl úplně jinej a to samý počet kw. Takže místo užívání jízdy jsem lítal kde se dalo abych ty prasečiny dal nějak do kupy. A to se ani nezmiňuju o tom, že jsem koupil auto s faceliftem, když se facelift ještě nedělal nebo o stočených kilometrech. Ale za tohle si můžu sám, byl jsem mladej a blbej. Proč mám pocit že to byla nějaká čorka?? No naštěstí je už dávno pryč a při dalším nákupu jsem byl mnohem chytřejší a koupil od soukromníka.
Jinak ještě zajímavost, s přítelkyní jsme se do onoho bazaru byli podívat po nějakém čase znova, jen na čumendu a například roky výroby ve sklech seděly na málokterém autě. Vítězem se stala Alfa, která měla pouze dvě skla se stejným rokem výroby, jinak to byl doslova číselný zmatek.
A co se týče těch lakovaných boků, neřešil bych to. Pokud říkáš, že střecha atd je ok, tak i kdyby to bylo ťuknutý, tak to není nic vážnýho. A jestli je auto z Itálie, tak to bylo z větší pravděpodobnosti pouze odření, oni tam jsou docela prasata na to =)
Takže přeju dobrej kup a jak říkám, já bych tam už třeba nekupoval, ale kdo ví, třeba se polepšíli =)
Starosta

#34 Příspěvek od Starosta »

Auto za 375tis. kup s mechanikem.

Není to mrdka za 20tis., do který jsi ochotnej dát jednou tolik, aby začla jezdit.
A vysypat se do auta za 50-100 jen proto, že bylo bořený a mizerně daný dohromady není problém.
Za tu dvojku to snad stojí.
Odpovědět