Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Síla E39 528i vs Fabie RS

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kantry
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od Kantry »

lepí se i policajti maskovaný v neoznačenejch autech, aby tě pak mohli pekne zkásnout, takže pochybuju, že se něčim takovym budou zabejvat....
hadice

#122 Příspěvek od hadice »

..taky přidám "pod kotel"...a jedině souhlasím s tím že po všelijakejch dálnicích vždycky kokot snad v koncernovým autě..a ještě služebním...já si vždycky nasadím tempo těch +-140-150...a jedu jen v rychlím pruhu...jasný semtam uhnu když s někým debatuju ale jinak se ku....va neznám jsem alergickej na WV,škůdky...tak dneska třeba blbeček na D1.s WV touranem či co to bylo přiletí za mě jak hovado...a začne vyblikávat...což se mě už teda dlouho nestalo (nevim čím to je snad tím kouzelným označením 740i), ale ne tadlensta pí..ča..furt no tak jsem mu uhnul a hned slovy hned jsem ho lisk a kokutkovi to už zjevně víc nedejchalo..tak si dal klídek....taky vobčas dělám že jim prostě v tom pruhu ujedu....má z toho takovej dobrej pocit že když už jsem vyhodil prachy za takovou "kraksnu černou" tak ať to stojí za to.... :) ..jinak osobně teda jinde nezávodím s nikým a nikde...ale na tý dálnici ve stoupání je vidět jak ty motůrky jim prostě skuhraj v těch sráčích...neříkám taky jsou to jenom auta a možná už dneska i vcelku dobrý ale tendlensten fenomén že to jsou nadauta z nich udělali sami ti lidi co v nich jezdí nebo je maj... :wink: říkám co má motor napříč jak motorka mě nesmí do chalupy :mad: :wink:
pepino5xx

#123 Příspěvek od pepino5xx »

Chápu dobře, že "zavazíš" v levým, a když tě někdo dožene (třeba +180kmh) a vyblikává, tak jsi nasranej?
A co děláš v levým, když ve špíglech vidíš dvě xenon tečky jak se rychle přibližují?
Taky jezdím výhradně v levým tempomat 140kmh, ale čučím furt do špíglů a uhýbám, páč jinak v levým nemám co dělat.
ROBi
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od ROBi »

Hadice, ty musíš být dobrej blbec. Ujíždět, neuhybat, nasrávat se, když někdo chce, aby jsi uhnul, když jedeš permanentně v levým, překážíš (a ještě překračuješ rychlost) :) levý pruh je na předjíždění, nejsi v Anglii, aby jsi tam jel furt, nikdo tam na tebe není zvědavej. Když už tam jedu, tak se dívám, abych uhnul rychlejšímu dřív, než musí začít kvůli tobě brzdit. A nějaký 740i na kufru na to nemá žádný vliv, všichni jsou si na silnici rovni, nebo by alespoň měli být. A je jedno, jestli je to Ferrari, nebo HTP.
jarda

#125 Příspěvek od jarda »

hadice píše:tak jsem mu uhnul a hned slovy hned jsem ho lisk a kokutkovi to už zjevně víc nedejchalo

Tímhle porušuješ další zákon - když Tě někdo předjíždí, nesmíš zrychlovat.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Kail

#126 Příspěvek od Kail »

hadice píše:...

Tím co jsi právě napsal jen dokazuješ jaký jsi kokot.Držíš levej pruh a když tě někdo dojede tak mu ani neuhneš a divíš se že tě vyblikává?Co to má za logiku?A když už mu uhneš tak schválně začneš přidávat a myslíš jakej jsi frajer že ti to jede líp :roll: .Takový idioty opravdu rád potkávám...

Co tím chceš dokázat,myslíš snad že nikdo nemůže ject rychleji než ty?
Každej se má zařazovat do pravýho pruhu LEVEJ PRUH SLOUŽÍ JEN K PŘEDJÍŽDĚNÍ!!!A je uplně jedno co na tý svojí popelnici máš nalepenýho,i kdyby jsi tam měl třeba 780i tak to neznamená že někdo třeba s Octávií nebo v dodávce nemůže chvátat víc než ty.

Navíc by mně zajímalo jak se chováš ty,když dojedeš v těch tvojich 150ti někoho kdo jede 130.Vsadím se že děláš přesně to samé,buď se na něj nalepíš nebo ho vyblikáš s kecama jak překáží.

Ten řidičák opravdu dostane každej... :roll:
PolarBear

#127 Příspěvek od PolarBear »

tak to předjíždění na dálnici / dvouproudovce je obecně takové divoké.
Třeba u nás u Brna směrem na Svitavy bych trhal řidičáky. Prostě není normální když jedete v levým 130 předjíždíte nákloše a před váma kolona několik aut (v levém) jedoucích 130 a pak se na vás pověsí nějaká a začne vás tlačit a vyblikávat... proč bych mu měl kua uhejbat když jsem ve "frontě" a ještě jedu maximální povolenou rychlostí... když je tam volno tak samosebou uhnu ať si jede třeba 300 a klidně ať se někde zabije... :lol:
berkelay

#128 Příspěvek od berkelay »

no vzhledem ke stavu dálnice D1 bych v tomto případě levý pruh nebral jen pro předjíždění, ale jako nutnost pro alespoň trochu klidnější jízdu, která ze mě nevytřese duši a orgány. Pravý pruh zasraný kamióny a povrchem alá středověká, kupecká cesta není to, v čem bych chtěl trávit dvě hodiny jízdy. Má to ale jednu podmínku - neustále koukat do zpětného zrcátka a jakmile se blíží někdo kdo jede rychyleji než já, okamžitě uhýbám se značnou vzdálenostní rezervou tak, aby ten rychlejší nemusel sundat nohu z plynu. Jakmile projede, jsem hned zpět v levém (pokud je volný a nikoho změnou pruhu nijak neomezím).
Kolega z práce je přesný opak, ten absolutně dodržuje to, že levý pruh jen pro předjíždění. Nechtěli by jste s ním jet Praha - Brno ani omylem, to mi věřte.
hadice

#129 Příspěvek od hadice »

..tak kurňa ani jsem sem nechtěl psát ..ale nějak jsem jako opoměl dodat že samo v levým pruhu se držím to je snad jasný jak to tu bylo popsáno výše..a to kvůli povrchu páč v tom pomalejším to fakt nejde...omlouvám se že jsem vás nezáměrně asi uved v omyl tím že jsem brzdou dálníce a pirátem..na to se mám zase trochu rád :wink: ...ale zrovinka to co se mě dneska stalo u těch devíti křížů je vcelku normální věc když v tom pomalejším pruhu jede souvislý proud náklaďáků a já si opravdu vklidu jedu JEN ! těch 140 a z toho najednou jako voheň někdo zamnou ať třebas s čímkoliv začne blikat..tak to nemusím...kurňa chce to trochu přemejšlet na tý silnici...já teda nikomu záměrně nikdy nebráním v jeho vysněné krasojízdě..proto mu uhnu a pokud mám chuť tak ho zase normálním způsobem předjedu...na tom snad nevidim nic nezákonného...ne?....nechci už tady modelovým způsobem popisovat vůbec jaký jsem řidič ale nějakej ten pátek se po silnicích/dálnicích pohybuju.. živí mě to...a myslím si že tady by asi každej měl malinko sáhnout do svědomí co se svejma "popelnicama" předvádí za nezákonné extempore na silnicích když vlastně každej to má čiplí a jede mu to bez omezovače..nebo se snad mýlím?..kurňa to je svět totok člověk tady napíše něco málo k tématu jak chce někdo nesmyslně závodit s neporovnatelnejma krámama a vono takhle.... :D :wink: kluci chce to hlavně chladnou hlavu ju...
hadice

#130 Příspěvek od hadice »

..prostě tady ty dálnice na to nejsou vůbec stavěný jet nějak v klidu...když se zařadíš do pomalejšího tak to je dílo boží ten tankodrom...tak se nezlobte že jsem vás nějak uved v omyl.... :wink:
serpis

#131 Příspěvek od serpis »

Já přidám... Největší ostudu jsme klidili, když nás doslova zpráskal nový hyundai i20 1.4 s 90 koňma. My jsme jeli v e36 320i rv. 1991 a na tachu kolem 320 000km... Dodnes se řidič hyundaye směje a nechápe to, že ten rok a km jsou taky znát.. hlavně svezte se ve starým poctivým báwu a v i20...? nesrovnatelný...
soukupadam

#132 Příspěvek od soukupadam »

hadice má kurva pravdu, vždyt řidiči BMW jsou nadlidi, nééé teď vážně česká silnice = boj o přežití. lidi chcípaj ve favoritech a hátépéčkách jenom kvuli tomu že jejich kára je nevytáhne z průseru. ruku na srdce já řidim posranecjh 245 Nm a několikrát me to záchranilo prdel. a kecy že kdybys měl felcku 1.3 o výkonu 3 dětí neberu, protože jsem ji měl a málem jsem v ní zařval

a teď všichni předpisový řidiči do mě, napiště něco co nevim
KUBBACHER

#133 Příspěvek od KUBBACHER »

Chlapi zajímavé je, že když jezdím manželčinou Fabii a to jezdím v obci do 60km/h a mimo do 100km/h pořád si připadám jako velká překážka v provozu když se kouknu do špíglu.
Jakmile jedu předpisově Bafkem, tak jsou téměř všichni za mnou v klidu - čím to je?
Jinak své komplexy si vybijím sportem, nebudu si dojebávat své auto kvůli komplexům jiných.
PolarBear

#134 Příspěvek od PolarBear »

"Jakmile jedu předpisově Bafkem, tak jsou téměř všichni za mnou v klidu"

Bejvávalo... zrovna dneska mě musela předjet dodávka když si jedu po okresce 90-100 (reálných ne tacho) jen proto, aby mě mohla brzdit v kopci a já pak nemohl jet dál na tempomat pár km... :sly:

a předjíždí mě i jiný sračky. A jako sorry jet lehce nad limit max povolené rychlosti fakt není brždění provozu. Bylo by fajn kdyby se tu ty předpisy začaly trošku dodržovat. Jak rychlost tak hlavně bezpečná vzdálenost.

Neříkám, že jsem svatoušek, ale už mě fakt vysíraj kreténi co mě předjedou pak dojedem nákladák, čumákem mu pusinkují zadek a situace je vyřešena. Pak jedu jak kokot za náklošem, protože předjíždět nákloš proloužený o imbecila se fakt blbě předjíždí když je hodně frekventovaný provoz z protisměru :roll:

fakt nechápu kam ty lidi pořád tak spěchaj. Asi fakt do hrobu nebo co...
berkelay

#135 Příspěvek od berkelay »

Nedávno jsem jel také předpisově, bylo to právě o víkendu, kdy policie středočeského kraje snad prováděla nějakou mega akci a stáli a měřili na každém rohu a před každou vesnicí (na trase 110km jsem potkal 7 hlídek). Pár bodů jsem už za překročení rychlosti za rok nasbíral, proto jsem jel tak jak se má. A ano, byl jsem brzdou provozu. Neustále někdo nalepenej na zadku, předjížděli mě kde se dalo i tam kde nemohli do zatáčky vůbec vidět, dodávky, octávky, starý favorit, nezáleželo na autě. Každého jsem svou předpisovou jízdou zdržoval. Já myslím, že důvod toho, jak na silnicích jezdíme, je prostě uspěchaný způsob života. Člověk nasedne do auta a nejraději by lusknul prstem a byl v cíli cesty. Je to pro něj ztráta času, točit volantem, brzdit, dodržovat pravidla. Když si k tomu přidáte ještě takt, že né každý má pohodlné, lehce ovladatelné a zábavné auto které má rád, tak je jasné, že v něm chce strávit co možná nejméně času. Další sorta lidí by si možná i tu cestu ráda užila, ale protože ví, že je na cestě potká jen stres, kritické situace vyvolané neukázněností, čekání v kolonách, příšerný stav silnic, chtějí být také co možná nejdříve v cíli. Pro většinu lidí je tedy silnice bojištěm, místem, kde je nečeká nic hezkého a podle toho se také chovají. Bezohledně dorazit do svého cíle.
KUBBACHER

#136 Příspěvek od KUBBACHER »

Souhlasím, je to boj, myšlení mnoho řidičů je velmi jednoduché, proto mám nejraději když jsem na cestě sám, to si tu jízdu i krajinu užívám.
Jinak opravdu citím větší respekt když jedu v Bafku než ve Fabii, ale provokatéři jsou to přiznávám.
PolarBear

#137 Příspěvek od PolarBear »

no řek bych, že každý normální člověk si jízdu užije nejvíc když má volnou silnici. Já si ji užiji i když vezu rodiče atd a jedu předpisově.

prostě točit volantem v bramboráku je zábavné ať jede pomalu či rychle :-)
Limited81

#138 Příspěvek od Limited81 »

Nejde srovnávat přece Fabku co váží jak krabička od sýra s výkonem bejka a 528čku která je výkonější ale těžší.... Přesně jak psali kluci-Fabka do města, 528 mimo město při rychlostech nad 100km/h.
Darel

#139 Příspěvek od Darel »

fobie 9,5s na 100 km/h
528i 7,6s na 100km/h

nevim o cem tady diskutujete ze na rozjezdu vam ujede :-/
methuz

#140 Příspěvek od methuz »

Darel píše:fobie 9,5s na 100 km/h
528i 7,6s na 100km/h

nevim o cem tady diskutujete ze na rozjezdu vam ujede :-/

Fabia 2 RS ma 180koni a 0-100 za 7,3. A uz se o tom nebavme.
Odpovědět