Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 cinká přední kolo
- soukupadam
Kuk, mam uplne stejnej problem. Pravy predni kolo mi treba pri prejeti kanalu nebo jiny nerovnosti nejak "cinka". myslel jsem si, ze je to treba ten dekl pod vanou, vejfuk nebo tak neco. Ale ne - dela to kolo a jen to jedno. Neda se svitit, budu to muset dat nekdy pristi tyden do servisu, no. "Zvenku" nikde nic videt neni, je treba se na to podivat na jame.
- soukupadam
Mě na mojíé bejvalce takhle zvonily zase zadní kola
a teď mám E46 a zvoněj předky
.
Na 90% si myslím, že to dělá uložení tlumičů co je nahoře.
Na E39 mi to začlo dělat, když jsem dal sportovní pružiny dozadu.
Ten zvuk jsem si sám poslechl , protože když jsem se snažil vyndat tlumič , klepal jsem do toho lehce kladivkem zvrchu a to bylo přesně vono
.
Nicméně,kdyby měl někdo jinou zkušenost a věděl čím to je přesně , ať napíše.
Ten zvuk je otřesnej, připadam si při přejezdu podelných dír ,jako kdybych jezdil ve staré 120citce...
Myslím,že to bude ono panove, vyměnte to někdo a pak napište

Na 90% si myslím, že to dělá uložení tlumičů co je nahoře.
Na E39 mi to začlo dělat, když jsem dal sportovní pružiny dozadu.
Ten zvuk jsem si sám poslechl , protože když jsem se snažil vyndat tlumič , klepal jsem do toho lehce kladivkem zvrchu a to bylo přesně vono

Nicméně,kdyby měl někdo jinou zkušenost a věděl čím to je přesně , ať napíše.
Ten zvuk je otřesnej, připadam si při přejezdu podelných dír ,jako kdybych jezdil ve staré 120citce...
Myslím,že to bude ono panove, vyměnte to někdo a pak napište

- soukupadam
roman530d píše:Zdar,sundej kolo,brzdový třmen,kotouč a na náboji ložiska je přinýtovaný
takový hliníkový plech.Nýty jsou utržené a cinká to zevnitř o brzdový kotouč.Dělal jsem už obě strany,prostě jsem ty plechy odstranil a je
klid....ale chvilku to trvalo,než jsem na to přišel..taková blbost
to mě taky napadlo, ale když jsem za ten plech vzal tak se mi nezdálo že by byl volnej
Měl jsem stejný problém, uvolněný plech u kotouče předního kola cinká při přejezdu nerovností. Sám o sobě působí jako že drží, nicméně zkuste si ho na spodní straně kde má být zanýtovaný prstem jakoby lehce pod tlakem prstu odpružit směrem od kotouče a pusťte a udělá to přesně to "cinknutí". Jinak různé zahnutí Vám tady asi nepostačí, chce to něčím fixnout nebo úplně vyndat. Ještě mě napadá, cinkalo mě to i když jsem si lehce kopnul do kola.
- soukupadam
- Cossie
- Kontaktovat uživatele:
Tak koukám, že nejsem sám - nejdřív mi začlo cinkat pravé přední kolo, a teď už to dělají obě dvě - osobně mám taky podezření na díl č.3 - když jsem měnl prední tlumiče tak se pod jedním tim šroubkem na každě straně zvětšila díra, zezačátku to tam sice drželo, ale myslím si, že to bude uvolněné přesně v tomto místě ... Horní uložení to snad nedělá, to jsem dával nové ..... ikdyž je pravda, že mi občas "vrže" i nový tlumič .... to by mi jeblo 

ExBMW E39 530iA
Ex BMW E61 525d
ExBMW E39 528i
Ex BMW E61 525d
ExBMW E39 528i
-
CHlapci, mám stejný problém. Na obou předních kolech mi to při přejetí nerovnosti zacinká (je to takový divný cinkání). Navíc mi to teď začalo dělat ot, že když jedu do zatáčky (prudší projetí) tak mi začne jakoby šmatlat od kola (je to závislé na rychlosti - čím rychleji jedu, tím rychlejší šmatlavý zvuk tam je). Ovšem, když šlápnu na brzdy a přibržďuji, tak to přestane. Nevíte, co to může být? Je to zoufalost...
-
Kamaráde, tohle jsem řešil nedávno a byl to kupodivu ohnutý krycí plech KOTOUČE tedy ne ten malý který kryje ložisko! Stačilo ho odehnout od kotouče aby o něj nedrhnul a je klid. Netvrdím, že to je tvůj případ, ale za zkoušku to stojí a je to podstatně rychlejší oprava než ten malej plech na ložisku.
Hodně zdaru.
Hodně zdaru.
-