Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kryty světel e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
wat69

#21 Příspěvek od wat69 »

http://www.bmwstyle.sk/index.php?route= ... uct_id=227

je to po Fl nebo ne?? Zda se mi ze ano...Potvrdi to nekdo?
bibikuba

#22 Příspěvek od bibikuba »

Někde jsem tu četl že kryty světel určené pro xenony musí mít na krytech označení...Netuším ale kde to bylo :? Nemá někdo tušení jak jsou ty kryty pro xenony označené :?:
bibikuba

#23 Příspěvek od bibikuba »

nikdo neví co je vyznačený na krytech světel pro xenony-prosím prosím-nemůžu to najít i když jsem to tu četl....ted jsem našel HCR a DCR...Koupil jsem kryty které se můžou dát i pro origo xenony co mám já Hella ale našel jsem na krytech označení jen HC-soudím teda že kryty pro xenony májí mít označení DCR-je to tak??
Birkoff

#24 Příspěvek od Birkoff »

Třeba na originálních Face xenon světlech je jen logo Hella a jinak nic.
Raadii

#25 Příspěvek od Raadii »

bibikuba píše:nikdo neví co je vyznačený na krytech světel pro xenony-prosím prosím-nemůžu to najít i když jsem to tu četl....ted jsem našel HCR a DCR...Koupil jsem kryty které se můžou dát i pro origo xenony co mám já Hella ale našel jsem na krytech označení jen HC-soudím teda že kryty pro xenony májí mít označení DCR-je to tak??

Když mě chytily ty skřeti s neorigo xenonama, tak jim vadil nápis HCR, to je pro halogen. DCR nevim, ale podle mě když budeš mít ve světle dobře seštelovanou čočku, tak ti nikdo po nápisu nepůjde. A ostřiky světel taky... Senzory náklonu ti ztěží dokážou že nemáš, akorát musíš zaslepit štelování výšky světel na palubovce, protože na to se taky čumí a když to tam nemáš, tak by dál nic neměli řešit. Ale je to banda teploušů, tak nevíš kdy si co najdou...
Raadii

#26 Příspěvek od Raadii »

wat69 píše:http://www.bmwstyle.sk/index.php?route=product/product&path=46_113&product_id=227

je to po Fl nebo ne?? Zda se mi ze ano...Potvrdi to nekdo?

Však to tam je i napsaný, že je to FL
bibikuba

#27 Příspěvek od bibikuba »

Raadii píše:
bibikuba píše:nikdo neví co je vyznačený na krytech světel pro xenony-prosím prosím-nemůžu to najít i když jsem to tu četl....ted jsem našel HCR a DCR...Koupil jsem kryty které se můžou dát i pro origo xenony co mám já Hella ale našel jsem na krytech označení jen HC-soudím teda že kryty pro xenony májí mít označení DCR-je to tak??

Když mě chytily ty skřeti s neorigo xenonama, tak jim vadil nápis HCR, to je pro halogen. DCR nevim, ale podle mě když budeš mít ve světle dobře seštelovanou čočku, tak ti nikdo po nápisu nepůjde. A ostřiky světel taky... Senzory náklonu ti ztěží dokážou že nemáš, akorát musíš zaslepit štelování výšky světel na palubovce, protože na to se taky čumí a když to tam nemáš, tak by dál nic neměli řešit. Ale je to banda teploušů, tak nevíš kdy si co najdou...
To ale neni můj problém,já mám xenony origo i s naklápěním a se vším co k tomu patří :D já potřebuju nový kryty-pouze kryty a na nich má bejt asi pro xenony značka DCR-což na těch krytech co jsem koupil není...Pojedu ted na STK tak jsem zvědav jestli je ta značka bude zajímat-jestli uviděj nový kryty tak asi joo..
Raadii

#28 Příspěvek od Raadii »

Tak jestliže je máš originál, tak bych to vůbec neřešil ty kryty. Ty na nic nemůžou mít podle mě vliv...
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Brátn Moderátor »

jak je to s poface nevím, ale předface:

všechny kryty světel jsou stejné, jak pro halogen tak pro xenon, označení je na straně u ledvin v seznamu možných světel, ve dvou sloupečcích je tam psáno něco jako HC DC a cosi, ve všech případech je to jedno, protože se kryty od sebe neliší, liší se pouze rozptylkama (sklíčka v krytech) na dálce je označení halogen a na sklu pro xenon je D2S a to je důležité, takže když si seženete rozptylky s označením D2S (ty s průhledným kolečkem uprostřed), tak v tom můžete mít i HIDy ikdyž to svítí úplně na h...o bez čočky,

jinak kolečko na palubce bych vůbec neřešil, každá E39 má na levé straně kolečko na štelování jasu palubky a minulý týden mi policajt tvrdil, že je to dodělaný xenon, protože mám na palubce kolečko a že je to na štelování jasu si už vymluvit nenechal, takže to potom musíte sundat i toto?

a poslední věc auta roku 96 nemusí mít ještě ostřiky světlometů
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
soukupadam

#30 Příspěvek od soukupadam »

Čau jak je to s těma ostřikama? já mam e39 s origo xenonama rok 2002 ale ostřiky nemam.
loyd-krismas

#31 Příspěvek od loyd-krismas »

soukupadam píše:Čau jak je to s těma ostřikama? já mam e39 s origo xenonama rok 2002 ale ostřiky nemam.

Nemáš origo z výroby, jinak tam musí! být. Takže buď někdo měnil blbě nárazník(ale poznáš jestli máš nádobku na ostřik světel) a nebo někdo měnil světla a neřešil legislativu. Každopádně z linky to takto nevyjelo. :wink:
soukupadam

#32 Příspěvek od soukupadam »

loyd-krismas píše:
soukupadam píše:Čau jak je to s těma ostřikama? já mam e39 s origo xenonama rok 2002 ale ostřiky nemam.

Nemáš origo z výroby, jinak tam musí! být. Takže buď někdo měnil blbě nárazník(ale poznáš jestli máš nádobku na ostřik světel) a nebo někdo měnil světla a neřešil legislativu. Každopádně z linky to takto nevyjelo. :wink:

hele ale co jsem koukal tak spousta E39 s origo xenonama nemá ostřikovače ale nárazníky původní a k tomu STK
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Brátn Moderátor »

je to blbě vyměněný nárazník, nech si u BMW vyjet výbavu a uvidíš sám, jestli je to špatný nárazník a nebo světla
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
soukupadam

#34 Příspěvek od soukupadam »

no ten výpis mam a xenony tam jsou, kde je ta nádržka na ostřikovače?

to znamená že nedostanu technickou když to nenapravim? to je v piči
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Brátn Moderátor »

ne neměl bys jí dostat (ale realita je většinou jiná), je v podběhu před spolujezdcem, sundáš plasty podběhu a buď bude mít jedno nebo dvě čerpadla se dvěma je na ostřiky světel

Obrázek Obrázek
Martem

#36 Příspěvek od Martem »

soukupadam

#37 Příspěvek od soukupadam »

no takže ty ostřiky tam samozřejmě jsou ale jsou schovaný v nárazníku-jenom ty hadičky. půjde to dodělat bez větších komplikací do nárazníku bez otvorů pro ostřiky?
dejv2005

#38 Příspěvek od dejv2005 »

soukupadam píše:
loyd-krismas píše:

hele ale co jsem koukal tak spousta E39 s origo xenonama nemá ostřikovače ale nárazníky původní a k tomu STK

Ja mam taky xenony a nemam ostrikovace a myslel sem, ze je to origo, tak sem si zavolal do BMW a nejsou z vyroby... To nekdo musel dodelavat....
Odpovědět