Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Kryty světel e39
nikdo neví co je vyznačený na krytech světel pro xenony-prosím prosím-nemůžu to najít i když jsem to tu četl....ted jsem našel HCR a DCR...Koupil jsem kryty které se můžou dát i pro origo xenony co mám já Hella ale našel jsem na krytech označení jen HC-soudím teda že kryty pro xenony májí mít označení DCR-je to tak??
bibikuba píše:nikdo neví co je vyznačený na krytech světel pro xenony-prosím prosím-nemůžu to najít i když jsem to tu četl....ted jsem našel HCR a DCR...Koupil jsem kryty které se můžou dát i pro origo xenony co mám já Hella ale našel jsem na krytech označení jen HC-soudím teda že kryty pro xenony májí mít označení DCR-je to tak??
Když mě chytily ty skřeti s neorigo xenonama, tak jim vadil nápis HCR, to je pro halogen. DCR nevim, ale podle mě když budeš mít ve světle dobře seštelovanou čočku, tak ti nikdo po nápisu nepůjde. A ostřiky světel taky... Senzory náklonu ti ztěží dokážou že nemáš, akorát musíš zaslepit štelování výšky světel na palubovce, protože na to se taky čumí a když to tam nemáš, tak by dál nic neměli řešit. Ale je to banda teploušů, tak nevíš kdy si co najdou...
To ale neni můj problém,já mám xenony origo i s naklápěním a se vším co k tomu patříRaadii píše:bibikuba píše:nikdo neví co je vyznačený na krytech světel pro xenony-prosím prosím-nemůžu to najít i když jsem to tu četl....ted jsem našel HCR a DCR...Koupil jsem kryty které se můžou dát i pro origo xenony co mám já Hella ale našel jsem na krytech označení jen HC-soudím teda že kryty pro xenony májí mít označení DCR-je to tak??
Když mě chytily ty skřeti s neorigo xenonama, tak jim vadil nápis HCR, to je pro halogen. DCR nevim, ale podle mě když budeš mít ve světle dobře seštelovanou čočku, tak ti nikdo po nápisu nepůjde. A ostřiky světel taky... Senzory náklonu ti ztěží dokážou že nemáš, akorát musíš zaslepit štelování výšky světel na palubovce, protože na to se taky čumí a když to tam nemáš, tak by dál nic neměli řešit. Ale je to banda teploušů, tak nevíš kdy si co najdou...

-
Brátn
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jak je to s poface nevím, ale předface:
všechny kryty světel jsou stejné, jak pro halogen tak pro xenon, označení je na straně u ledvin v seznamu možných světel, ve dvou sloupečcích je tam psáno něco jako HC DC a cosi, ve všech případech je to jedno, protože se kryty od sebe neliší, liší se pouze rozptylkama (sklíčka v krytech) na dálce je označení halogen a na sklu pro xenon je D2S a to je důležité, takže když si seženete rozptylky s označením D2S (ty s průhledným kolečkem uprostřed), tak v tom můžete mít i HIDy ikdyž to svítí úplně na h...o bez čočky,
jinak kolečko na palubce bych vůbec neřešil, každá E39 má na levé straně kolečko na štelování jasu palubky a minulý týden mi policajt tvrdil, že je to dodělaný xenon, protože mám na palubce kolečko a že je to na štelování jasu si už vymluvit nenechal, takže to potom musíte sundat i toto?
a poslední věc auta roku 96 nemusí mít ještě ostřiky světlometů
všechny kryty světel jsou stejné, jak pro halogen tak pro xenon, označení je na straně u ledvin v seznamu možných světel, ve dvou sloupečcích je tam psáno něco jako HC DC a cosi, ve všech případech je to jedno, protože se kryty od sebe neliší, liší se pouze rozptylkama (sklíčka v krytech) na dálce je označení halogen a na sklu pro xenon je D2S a to je důležité, takže když si seženete rozptylky s označením D2S (ty s průhledným kolečkem uprostřed), tak v tom můžete mít i HIDy ikdyž to svítí úplně na h...o bez čočky,
jinak kolečko na palubce bych vůbec neřešil, každá E39 má na levé straně kolečko na štelování jasu palubky a minulý týden mi policajt tvrdil, že je to dodělaný xenon, protože mám na palubce kolečko a že je to na štelování jasu si už vymluvit nenechal, takže to potom musíte sundat i toto?
a poslední věc auta roku 96 nemusí mít ještě ostřiky světlometů
- soukupadam
-
soukupadam píše:Čau jak je to s těma ostřikama? já mam e39 s origo xenonama rok 2002 ale ostřiky nemam.
Nemáš origo z výroby, jinak tam musí! být. Takže buď někdo měnil blbě nárazník(ale poznáš jestli máš nádobku na ostřik světel) a nebo někdo měnil světla a neřešil legislativu. Každopádně z linky to takto nevyjelo.

- soukupadam
loyd-krismas píše:soukupadam píše:Čau jak je to s těma ostřikama? já mam e39 s origo xenonama rok 2002 ale ostřiky nemam.
Nemáš origo z výroby, jinak tam musí! být. Takže buď někdo měnil blbě nárazník(ale poznáš jestli máš nádobku na ostřik světel) a nebo někdo měnil světla a neřešil legislativu. Každopádně z linky to takto nevyjelo.
hele ale co jsem koukal tak spousta E39 s origo xenonama nemá ostřikovače ale nárazníky původní a k tomu STK
- soukupadam
- soukupadam
soukupadam píše:loyd-krismas píše:soukupadam píše:Čau jak je to s těma ostřikama? já mam e39 s origo xenonama rok 2002 ale ostřiky nemam.
hele ale co jsem koukal tak spousta E39 s origo xenonama nemá ostřikovače ale nárazníky původní a k tomu STK
Ja mam taky xenony a nemam ostrikovace a myslel sem, ze je to origo, tak sem si zavolal do BMW a nejsou z vyroby... To nekdo musel dodelavat....