dejv2005 píše:Takze angel eyes nejsou pro deni sviceni, skoda no, ale zatim mne jeste nezastavili za to...
AE nebyly homolovgované na denní svícení do cca 2008 (od FL u E90 i E60 atd modelů) kde se změnila intenzita světla. Už jsou z výroby odstupňovány parkovací a denní světla. Takové již lze normálně využívat, starší typy a domontováváné jsou homologované pro parkovací svícení.
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
U FL E60 nesvítí jako denní svícení AE, ale místo dálkové H7 je tam žárovka pro denní svícení
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Vlasta píše:U FL E60 nesvítí jako denní svícení AE, ale místo dálkové H7 je tam žárovka pro denní svícení
každopádně u E91 r.v.2009, kterou jsem kupoval se známým cca 3 měsíce zpět to funguje ... které modely a od kdy to již umí/neumí přesně nevím, ale principje takový jak jsem psal.
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
Selix píše:vzdyt jezdi spousta e60 s dennim svicenim pomoci AE jako u e90 FL. jak se to teda na ne dostalo?
možná je to jen o výbavě nebo naprogramování lichtmodulu, ale každopádně i kroužky musí být již novější generace aby měly silnější žárovku a na parkování se ztlumily.
funguje to tak že při nastartovaném motoru svítí intenzivněji, při vypnutí to poklesne na 5W - klasické parkovačky. u předFL to nejde zprovoznit - to už pár lidí zkoušelo
PS: to že spousta lidí s nehomologovanými světly, na parkovačky apod nemůžeš brát za "bernou minci"
Huska píše:u předFL to nejde zprovoznit - to už pár lidí zkoušelo
PS: to že spousta lidí s nehomologovanými světly, na parkovačky apod nemůžeš brát za "bernou minci" [/color]
Huska: dlooouho jsem zkoumal jak u e91 pred FL pouzit legalne AE k dennimu sviceni, jakous povedomost o tom mam (skoncil jsem u US DRL)
jen souhlasim s tvou domenkou, ze do e60 to sviceni AE davaji z vyroby od urcite doby taky stejne jako u e90 FL. myslim, ze od ruznych dodelavek nebo jen obyc parkovacek to rozeznam.
Selix píše:Huska: dlooouho jsem zkoumal jak u e91 pred FL pouzit legalne AE k dennimu sviceni, jakous povedomost o tom mam (skoncil jsem u US DRL) .
jj to je řešení, které je fajn pokud máš automatické rozsvěcování ... jen je škoda, že současně nejde nastavit kroužky + tlumené dálky (pokud by jsi to tak měl tak mi dej prosím kontakt.. nikdo v okolí to nezvládá)
No jestli se nepletu, tak to ze mate nastaveno "legalni" denni sviceni poznate tak, ze Vam NEsviti ani zadni svetla a ani budiky v aute a pri tom mate "neco" rozsviceno vpredu (at uz tlumena dalkova nebo AE)
Aby byla naplněna litera zákona, musela by být při US DRL na světlometu vyražena značka LR, což bohužel není.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Já pořád nechápu co je za problém mít rosvícené potkávací světla?Proboha vždyť ty žárovky to dva roky vydrží a jednou za dva roky dát 600kč za nové není zas tak moc.Xenon vydrží samozřejmě déle.Ale auto je pěkně vidět i ZEZADU a navíc si člověk nemusí přidělávat nějaké bastly na auto,které vypadají hrozně.
Originál dení svícení je fajn,ale stejně nesvítí zadní světla a tudíž je to nanic,prostě jsou situace kdy je potřeba identifikovat jestly to auto předemnou jede.
Já svítím i ve dne dobrých deset let a nijak mě to zatím nezruinovalo
Huska píše:... jen je škoda, že současně nejde nastavit kroužky + tlumené dálky (pokud by jsi to tak měl tak mi dej prosím kontakt.. nikdo v okolí to nezvládá)
mam to bez tech krouzku, taky by se mi libilo kdyby to svitilo dohromady
Rejchy píše:Já pořád nechápu co je za problém mít rosvícené potkávací světla?Proboha vždyť ty žárovky to dva roky vydrží a jednou za dva roky dát 600kč za nové není zas tak moc.Xenon vydrží samozřejmě déle.Ale auto je pěkně vidět i ZEZADU a navíc si člověk nemusí přidělávat nějaké bastly na auto,které vypadají hrozně. Originál dení svícení je fajn,ale stejně nesvítí zadní světla a tudíž je to nanic,prostě jsou situace kdy je potřeba identifikovat jestly to auto předemnou jede. Já svítím i ve dne dobrých deset let a nijak mě to zatím nezruinovalo
To je jasny, ze je to lepsi, ale me osobne se libi, jak sviti AE, na E39 s nima jezdim casto a zatim zadny problem, musim zaklepat... Ale narazil sem na fizla debila a ten mi dal 1000,- za folie cu*ak jeden
Rejchy píše:Já pořád nechápu co je za problém mít rosvícené potkávací světla?Proboha vždyť ty žárovky to dva roky vydrží a jednou za dva roky dát 600kč za nové není zas tak moc.Xenon vydrží samozřejmě déle.Ale auto je pěkně vidět i ZEZADU a navíc si člověk nemusí přidělávat nějaké bastly na auto,které vypadají hrozně. Originál dení svícení je fajn,ale stejně nesvítí zadní světla a tudíž je to nanic,prostě jsou situace kdy je potřeba identifikovat jestly to auto předemnou jede. Já svítím i ve dne dobrých deset let a nijak mě to zatím nezruinovalo
problem je v tom, ze auto jezdi denne asi 2x1km + 2x5km ...
neni zbytecne na tohle poustet xenony? na normalni delsi jezdeni s tim nemam problem
ajfel píše:problem je v tom, ze auto jezdi denne asi 2x1km + 2x5km... neni zbytecne na tohle poustet xenony? na normalni delsi jezdeni s tim nemam problem
Neboj ty xenony je až to poslední co tímhle stylem ježdění trpí.Třeba můj otec si nenechá vysvětlit že si ničí xenony tím,že má světla zapnuté pořát,prostě je vůbec nevypíná.Takže on zapne klíček světla se rosvítí,začne startovat-zase zhasnou-a po nastartování se zase rosvítí.Dělá to už čtyři roky a výbojky zatím v pohodě.