Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

klapky v sani- opravy

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
gunner

#21 Příspěvek od gunner »

Huska píše:
gunner píše:[quote="Huska2.s tím,že je mají všechny cr se taky pleteš... 330d,530d 135kw v man. klapky nemají!!! klapky u těch 135kw moturu jsou jen u modelu s automatem!!142kw v automatu je má na 100% u man. si nejsem jistý.Jinak přiznávám,že ten můj pos. komentář byl neuplný...
Mimochodem o 3jkové řadě se to píše i v tom odkazu co si sem dal :idea:

to s převodovkama nebylo adresováno tobě ale když už jsi navázal tak ještě jednou:
motor s převodovkou nemá nic společného a klapky jsou z důvodu ekologie a to ať u trojky, pětky, X5 atd. Může se výjmečně vyskytnout motor s nižším označením emisních limitů .. ten je nemá .. první roky výroby, ale jinak naprostá většina je má. Záslepky jsme montovali již do spousty aut včetně pětky v manuálu i automatů a verze 135kW.
Otec řeší profesionálně záslepkami s otočením ovládacího táhla o 180° čímž je možné uvedení do původního stavu bez nákupu nových komponentů (vylámaných klapek se šroubkem, táhla od ovládacího ventilu apod). Zatím nikdo ze zákazníků návrat do původního stavu nechtěl, ale ta možnot tu je.
Navíc novější auta s elektronickým řízením při odpojení EGR ventilu a klapek zobrazují vadu, což při výše popsaném způsobu nehrozí.

Já jsem si je vymotoval a vyčistil sání výsledkem je nižší spotřeba. Ještě řeším odpojení EGR, ale protože již mám elektronickou regulaci tak to není jen o zaslepení.

To je všechno moc hezký,ale pořád to nemění nic na tom,že ty zmatečné informace tu šíříš ty...v prvním komentáři,v kterém si napsal,že jsem vedle bylo cituji:klapky mají všechny comonrail motory jen od přelomu roku 2004/05 mají tlustější osku, takže nedochází k utržení tak často.
Tohle si napsal a není to pravda.
A ve tvém posledním komentáři je cituji: Může se výjímečně vyskytnout motor s nižším označením emisních limitů .. ten je nemá .. první roky výroby, ale jinak naprostá většina je má.
Trochu si protiřečíš,nemyslíš... :idea:
Huska
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Huska »

gunner píše:[To je všechno moc hezký,ale pořád to nemění nic na tom,že ty zmatečné informace tu šíříš ty...v prvním komentáři,v kterém si napsal,že jsem vedle bylo cituji:klapky mají všechny comonrail motory jen od přelomu roku 2004/05 mají tlustější osku, takže nedochází k utržení tak často.
A ve tvém posledním komentáři je cituji: Může se výjímečně vyskytnout motor s nižším označením emisních limitů .. ten je nemá .. první roky výroby, ale jinak naprostá většina je má.

dohledal jsem v katalogu i motor s nižšími emisemi, ale myslím že v Evropě se ani neprodávaly. osobně jsem ještě takový auto nepotkal.
Nehodlám se s tebou dohadovat, snad si každý udělá názor o znalostech X blábolech... cituji tvůj první příspěvek:
gunner píše: jj,klapky umí nadělat hodně paseky... ale kdo má starší model,tak to řešit nemusí...e39 520d,530d 135kw je nemají. 142kw už je má.. :
což je nesmysl.

tak mi tu neříkej kdo si pritiřečí a kdo blábolí nesmysly.
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
rxe

#23 Příspěvek od rxe »

tak nazad k tym klapkam,
daju sa niekde zohnat tie blendy namiesto tych klapiek ? ci si to treba dat na mieru vyrobit ? alebo je moznost tam nechat povodny diel a odrezat len tu lopatku ?
rxe

#24 Příspěvek od rxe »

gunner

#25 Příspěvek od gunner »

Huska píše:
gunner píše:[To je všechno moc hezký,ale pořád to nemění nic na tom,že ty zmatečné informace tu šíříš ty...v prvním komentáři,v kterém si napsal,že jsem vedle bylo cituji:klapky mají všechny comonrail motory jen od přelomu roku 2004/05 mají tlustější osku, takže nedochází k utržení tak často.

dohledal jsem v katalogu i motor s nižšími emisemi, ale myslím že v Evropě se ani neprodávaly. osobně jsem ještě takový auto nepotkal.
Nehodlám se s tebou dohadovat, snad si každý udělá názor o znalostech X blábolech... cituji tvůj první příspěvek:
gunner píše: jj,klapky umí nadělat hodně paseky... ale kdo má starší model,tak to řešit nemusí...e39 520d,530d 135kw je nemají. 142kw už je má.. :
což je nesmysl.

tak mi tu neříkej kdo si pritiřečí a kdo blábolí nesmysly.

Už mi to unavuje...asi nechápeš,co jsem chtěl ukázat citací tvého komentáře...
Ale myslim,že je každému jasný,že když v jednom tvém komentáři se vehementně vyjadřuješ,že ty klapky mají prostě všechny cr a v dalším komentaři píšeš něco jiného...ZNOVU CITUJI: klapky mají všechny comonrail motory jen od přelomu roku 2004/05 mají tlustější osku, takže nedochází k utržení tak často.
A tvůj další komentář CITUJI: Může se výjímečně vyskytnout motor s nižším označením emisních limitů .. ten je nemá .. první roky výroby, ale jinak naprostá většina je má.
Tohle pro mě představuje blábol.
:idea:
Huska
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Huska »

gunner píše:[quote="Tohle pro mě představuje blábol.
:idea:

když tě unavuje tato diskuze, tak se raději nevyjadřuj, obzvláště když tvými bláboly můžeš poškodit členy tohoto fora = např.: 1) kdyby ti někdo uvěřil , tak by nenechal klapky zkontrolovat a pak by si zku...l motor.
2)Pokud poslechne mou radu, tak v nejhorším případě zjistí, že je nemá.
Doufám že ted už jsi pochopil rozdíl mezi námi dvěmi :!:

víc s tebou nehodlám ztrácet čas, protože se snažíš odvádět od svých nepravdivých´výroků .. já jsem uznal že katalogově jsem dohledal auto s nižšími emisemi .. což předpokládám bude absencí klapek.

Too rxe: obě možnosti jsou možné.. pročti si toto tema od začátku ... v odkaze který jsem sem dával je můžeš koupit, nebo uřezat a zaslepit otvor po osce .. což je řešení které je nevratné.

Klapky stačí vyčistit a pokud nejsou poškozené tak bych se nebál je vrátit. k poškození dochází vlivem nánosů sazí a oleje pouštěných přes EGR ventil.. většina těchto aut má v sání cca 3mm tlustou vrstvu a klapky s tím přidírají až se utrhnou.
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
rxe

#27 Příspěvek od rxe »

o.k dik no mne auto neni ani pocut , ide jak benzinak len mi ide o istotu , inak ma origo 180 000km neviem ci je to pre tie klapky vela , ci boli menene, musim zistit, lebo auto vlasnil brachov, byvali , majster mechnikou v BMW tak si dal vsetko nove aj ked netrebalo si to odpisal na sluzobne, ale to tu nebudem rozvijat. len sa ho musim cez tyzden opytat ci to nahodou nemenil. dikk za postrehy
Huska
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Huska »

rxe píše:o.k dik no mne auto neni ani pocut , ide jak benzinak len mi ide o istotu , inak ma origo 180 000km neviem ci je to pre tie klapky vela , ci boli menene, musim zistit, lebo auto vlasnil brachov, byvali , majster mechnikou v BMW tak si dal vsetko nove aj ked netrebalo si to odpisal na sluzobne, ale to tu nebudem rozvijat. len sa ho musim cez tyzden opytat ci to nahodou nemenil. dikk za postrehy

nejde o údržbu ale o systém zpětného spalování kvůli ekologii :-(. zkus oddělat EGR ventil ( nebo stačí jen odpojit hadici) a podívej se do sání (případně šroubovákem a uvidíš v jakém stavu to je). já to taky dělal preventivně a stejně tam byl bordel .. ideální je sání vytáhnout a včistit.. jsou na to spreje
djpepo

#29 Příspěvek od djpepo »

BMW5- 530D A tour. 2003: Já taky čistil, nemyslím, že by by byl problém s ulomením když se klapky nemají o co zaseknout. A tolik času to zas nezabere. :wink:
bibikuba

#30 Příspěvek od bibikuba »

jak se tady tak dohadujete a citujete tak vim úplný kůlo jestli já je teda zrovna mám nebo nee :? Jeden říká to,druhej to zas vyvrací a je tu opravdu chaos :? Existuje teda nějakej zoůsob jak zjistit jestli třeba zrovna já je mám namontovaný??Konkrétně mám E39 530D 135kw rok 99 v manuálu a ty klapky mě fakt děsí...Nic rozumnýho jsem se tuná nedozvěděl a rozebírat se mi to moc nechce...Když teda sundám alespon krycí plasty od motoru je vidět jestli jsou klapky namontovaný nebo musí sání ven???Můj osobní názor je ten že tenhle typ motoru plní Euro2 a tudíž je ještě namontovaný nemá-je to ale opravdu jen můj názor...Jak tedy zjistit bez rozebírání zda jsou klapky namontovaný???Určitě to bude dobrá rada pro víc majitelů tohoto motoru :D
rxe

#31 Příspěvek od rxe »

Huska píše:
rxe píše:o.k dik no mne auto neni ani pocut , ide jak benzinak len mi ide o istotu , inak ma origo 180 000km neviem ci je to pre tie klapky vela , ci boli menene, musim zistit, lebo auto vlasnil brachov, byvali , majster mechnikou v BMW tak si dal vsetko nove aj ked netrebalo si to odpisal na sluzobne, ale to tu nebudem rozvijat. len sa ho musim cez tyzden opytat ci to nahodou nemenil. dikk za postrehy

nejde o údržbu ale o systém zpětného spalování kvůli ekologii :-(. zkus oddělat EGR ventil ( nebo stačí jen odpojit hadici) a podívej se do sání (případně šroubovákem a uvidíš v jakém stavu to je). já to taky dělal preventivně a stejně tam byl bordel .. ideální je sání vytáhnout a včistit.. jsou na to spreje

jasne skusim to rozobrat a potom sa uvidi.
Huska
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Huska »

bibikuba píše:jak se tady tak dohadujete a citujete tak vim úplný kůlo jestli já je teda zrovna mám nebo nee :? Jeden říká to,druhej to zas vyvrací a je tu opravdu chaos :? Existuje teda nějakej zoůsob jak zjistit jestli třeba zrovna já je mám namontovaný??Konkrétně mám E39 530D 135kw rok 99 v manuálu a ty klapky mě fakt děsí...Nic rozumnýho jsem se tuná nedozvěděl a rozebírat se mi to moc nechce...Když teda sundám alespon krycí plasty od motoru je vidět jestli jsou klapky namontovaný nebo musí sání ven???Můj osobní názor je ten že tenhle typ motoru plní Euro2 a tudíž je ještě namontovaný nemá-je to ale opravdu jen můj názor...Jak tedy zjistit bez rozebírání zda jsou klapky namontovaný???Určitě to bude dobrá rada pro víc majitelů tohoto motoru :D

jasně že to jde zkontrolovat bez rozdělávání .. stačí zrcátko a baterka nebo se podívat ze spodu auta. Fotky najdeš v odkaze co jsem dal.
jarda

#33 Příspěvek od jarda »

Vždyť to jde v ETK krásně vidět...

Evropské E39 530d s M57 v manuálu to měly bez klapek
Evropské E39 530d s M57 v automatu měly klapky od března 2000
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
gunner

#34 Příspěvek od gunner »

Huska :jsi úplně vedle tak tu nešiř zmatečné informace. taktéž nesouvisí s převodovkou ale s emisemi !

klapky mají všechn comonrail motory jen od přelomu roku 2004/05 mají tlustější osku, takže nedochází k utržení tak často.

tady je většina informací a řešení:
http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=13&t=11207
[/quote]

Já nejsem uvavený z diskuze...jsem unavený z tebe a z tvého alibizmu,který je jasně vidět z tvých komentářu!! Když se to přečte někdo od začátku,tak to jasně uvidí..od tvého prvního komentáře který,ted opět cituji,až k tvým dalším komentářům...já alespoň přiznám,že jsem nebyl uplně a přesně informovanej,ale ty i přesto,že si v tom tvém prvním komentáři vehementně tvrdil,že jsem uplně vedle a že ty klapky mají prostě všechny cr,což zvovu opakuji,že to není pravda...což ty už asi taky víš!!!Tak svoji chybu prostě nepřiznáš...asi víš všechno "nejlíp" Einsteine.
Můžeš se tu zas pohádat třeba s Jardou,který asi podle tebe taky nemá pravdu...protože jak vidím,tak píše,že ty klapky u motorizace m57 v man. pro eu nejsou...což jsem já ne doslovně psal taky.
gunner

#35 Příspěvek od gunner »

Huska:Může se výjmečně vyskytnout motor s nižším označením emisních limitů .. ten je nemá .. první roky výroby, ale jinak naprostá většina je má. Záslepky jsme montovali již do spousty aut včetně pětky v manuálu i automatů a verze 135kW.

Když si přečtu tento výnatek z tvého komentář a vezmu v uvahu,že to co napsal Jarda je pravda,tak si bud vymýšlíš ,nebo si ty klapky musel montovat do aut,který se asi omylem místo na Cínský trch dostali k nám.
A hlavně je v tomhle komentáři vidět,jak už tak s jistotou netvrdíš to co si tvrdil v tvém prvím komentáři,že všechny cr mají klapky!!
gunner

#36 Příspěvek od gunner »

Huska píše:
gunner píše:[quote="Huska2.s tím,že je mají všechny cr se taky pleteš... 330d,530d 135kw v man. klapky nemají!!! klapky u těch 135kw moturu jsou jen u modelu s automatem!!142kw v automatu je má na 100% u man. si nejsem jistý.Jinak přiznávám,že ten můj pos. komentář byl neuplný...
Mimochodem o 3jkové řadě se to píše i v tom odkazu co si sem dal :idea:

to s převodovkama nebylo adresováno tobě ale když už jsi navázal tak ještě jednou:
motor s převodovkou nemá nic společného a klapky jsou z důvodu ekologie a to ať u trojky, pětky, X5 atd. Může se výjmečně vyskytnout motor s nižším označením emisních limitů .. ten je nemá .. první roky výroby, ale jinak naprostá většina je má. Záslepky jsme montovali již do spousty aut včetně pětky v manuálu i automatů a verze 135kW.
Otec řeší profesionálně záslepkami s otočením ovládacího táhla o 180° čímž je možné uvedení do původního stavu bez nákupu nových komponentů (vylámaných klapek se šroubkem, táhla od ovládacího ventilu apod). Zatím nikdo ze zákazníků návrat do původního stavu nechtěl, ale ta možnot tu je.
Navíc novější auta s elektronickým řízením při odpojení EGR ventilu a klapek zobrazují vadu, což při výše popsaném způsobu nehrozí.

Já jsem si je vymotoval a vyčistil sání výsledkem je nižší spotřeba. Ještě řeším odpojení EGR, ale protože již mám elektronickou regulaci tak to není jen o zaslepení.

Tady je to célé...
Prospeedy

#37 Příspěvek od Prospeedy »

Tak jen přidám do diskuze..chtěl jsem klapky vyndat a odstranit je a žádný jsem nenašel ..tak jsem jen vyčistil sání a ucpal podtlak od egr.. 142kw 12/01 e39. Měl jsem za to (než jsem si ted pročetl toto téma), že klapky mají všechny 3.0d, ale asi teda nemaj.. Jinak sání ven+zpět je práce cca na 2h opravdu lehkym tempíčkem pro ty co váhaj zda jo či ne :wink:
jarda

#38 Příspěvek od jarda »

Prospeedy a máš automat nebo manuál?
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Prospeedy

#39 Příspěvek od Prospeedy »

manual
gunner

#40 Příspěvek od gunner »

Prospeedy píše:Tak jen přidám do diskuze..chtěl jsem klapky vyndat a odstranit je a žádný jsem nenašel ..tak jsem jen vyčistil sání a ucpal podtlak od egr.. 142kw 12/01 e39. Měl jsem za to (než jsem si ted pročetl toto téma), že klapky mají všechny 3.0d, ale asi teda nemaj.. Jinak sání ven+zpět je práce cca na 2h opravdu lehkym tempíčkem pro ty co váhaj zda jo či ne :wink:

O těch 142kw motorech jsem to na 100% nevěděl...říkal mi to kamarád,že to u man. asi není...
Odpovědět