Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zvýšení 530D MPacket

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Killingman »

Takže ve středu provedu kompletní opravu - či spíše upgrade:

Výměna tlumičů a pružin vpředu (B8 + origo BMW pružiny a uložení), vzadu B6 tlumiče. Měchy jsou snad v pořádku, nikam to nepadá. Pak dám vědět, snad se to zlepší...

Jak jsem psal, podle testu tlumičů jsou ty vpředu OK (vyměním je, když už se to bude rozebírat celý, ať s tím pak není dvoje práce), vzadu údajně na 50% životnosti, tak ať to mám hotový celý...

Onehdá jsem tu našel video jak vyměnit tlumiče vpředu na youtube, ale nemůžu ho dohledat, kdyby to měl někdo v hlavě, poprosím o post :-)
kukmak

#22 Příspěvek od kukmak »

Ja jsem vyresil to tak dal jsem na predek 225/50/17a na zadek 235/45/17 a je to o hodne lepsi
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Killingman »

Jo, to asi lepší bude, do prvního crashe - ať to zaviníš a nebo ne, pokud ten druhej, popř. pojišťovák bude důslednej, nedají ti ani korunu
kukmak

#24 Příspěvek od kukmak »

to mas pravdu.dokonce sezony dojezdim a pak neco vymislim
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Killingman »

Takže nejnovější poznatky - včera vyměněny všechny 4 tlumiče a vpředu pružiny + všechna 4 uložení:
Původní test tlumičů ukázal, že jsou "slabší" ty tlumiče vzadu. Po vyndání tekl pravý přední což test tlumičů neukázal - dost divný...

Starý pružiny po sundání z auta byly o cca 1cm nižší než ty nový (dá se říct, že o sílu pružiny), ale po nandání na auto jsem na předku 37cm od středu kola k lemu blatníku, což je o 2,5cm více než jsem byl - takže unavený pružiny vpředu, ale tak, že v roztaženým tvaru 1cm, při pružení 2,5!
Trochu mě zaráží, že zadek tam má mezeru menší, ale asi to tak má být :-))

První dojmy: auto není na stranu (měl jsem pocit, že padalo jakoby doprava ale možná to byl jen můj pocit, starý pružiny byly stejně vysoký po sundání z auta, nicméně možná byla jedna "unavená víc"). Jinak stále stejná 530D :-)
pesa

#26 Příspěvek od pesa »

Pristi tyden jdu vymenit predni pruziny za standarty, tak pak take napisu vysledek...
E30STORM

#27 Příspěvek od E30STORM »

Kdyby něco, mám uplně nové pružiny , jednou nasazené a jelikož auto bylo výše než na unavených, tak v ten den ještě sundáno :D a nahrazeno jiným podvozkem :D.
Takže kdyby něco, napiš SZ, překáží mi to v garáži, udělám cenu.
Ahoj.
pesa

#28 Příspěvek od pesa »

skoda - v patek objednal a dnes vyzvedl predni pruziny za 1.100 czk/ks
davcer

#29 Příspěvek od davcer »

K tem testům tlumičů: řešil jsem to několikrát s mechanikem, a ty testy jsou opravdu neobjektivní. Aby to vypovidalo realne hodnoty, muselo by se auto nastavovat několik hodin a muselo by byt postaveno na milimetr přesně a pak znova premerovano. Sám jsem byl na testech před výměnou tlumičů. To mi bylo sděleno že životnost je cca 75%. A po výměně, bylo to stejne stk a bylo řečeno že cca 30% životnosti. Kdyz jsem mu povídal že total new, hádal se že musí byt něco v nepořádku. Auto bylo 99% v top stavu, nehledě na ty nové tlumiče.
Nechci se s někým hádat, toť moje zkušenost..
jaradaf

#30 Příspěvek od jaradaf »

Zdarec proc neni v etk u e39 zadne cislo pruziny a zadny vyber ted na to hledim a docela me to zaskocilo :?
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... il_spring/

Jeste jake jste kupovali neorigo tlumice mam "M sportfahrwek II" na 530D
Predem dik za odpoved Jara
Player1
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Player1 »

jaradaf: Číslo v ETK není, protože na výběr pružiny je speciální program, do kterýho zadáš výbavu a vše o autu - následně dostaneš číslo dílu. Z hlavy mě teď napadá jenom http://www.voton.cz , tam ti poradí
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Killingman »

jardaf: Tlumiče jsem objednal Bilstein, kontakt jsem našel tady na fóru, dopředu B8, dozadu B6. Tel. číslo je 777080602, dal jsem mu VIN a podle něj se objednali tlumiče na E39... Cena byla kolem 20.000 za všechny 4 (origo BMW je tuším za zadek za kus 12.000, což je rána).
Jinak teď poslední poznatek při geometrii - i přes výměnu tlumičů a pružin vpředu je auto stejně o cca 1cm NÍŽ než by mělo být, podle BMW za to můžou neoriginal tlumiče vpředu. Už to nehodlám řešit, 1cm nějak přežiju, hlavně že už neštrejchám mpacket nárazníkem v každý díře...
jaradaf

#33 Příspěvek od jaradaf »

Kluci diky za rady 8)
Whizour

#34 Příspěvek od Whizour »

Killingman píše:Chtěl bych se zeptat, řešil jste to už někdo? Je mi jasný, že zadek se dá zvednout přes diagnostiku, ale předek? Jde mi tak o 1-2cm, ten Mpacket fakt není pro naše silnice, koupil jsem boční plasty a už je zase ten pravej prasklej a to jsem nejel žádnej offroad :-((

Ahoj. Není nejjednodušší tam dát podložky pod tlumič a tím to zvednout o kolik chceš?
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Killingman »

Ne, bylo jednodušší tam dát nový originální pružiny, který to auto zvedly o 3cm, protože ty starý byly tak unavený :-)
Couloo

#36 Příspěvek od Couloo »

Já mám taky M-packet podvozek a po koupi 18´ al.kol jsem měl zadek níže než předek a to mě fakt vadilo.Takže následovala koupě sport.pružin na předek a teď jsem spokojenej a i když mám m podvozek origo + 18´kola a teď i přední sport pružiny tak můžu říct že je to vše stále v poho a neměnil bych ani náhodou. Než jsem koupil BMW tak jsem jezdil s Octávii na 17´al.kolech s sport.podvozkem a to teprve bylo UTRPENÍ.V BMW to je fakt o něčem jiném.Jinak ty origo M pružiny mi zbyly tak kdyby někdo měl zájem tak bych je i střelil.
Odpovědět