Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Setrvačník???
-
-
-
-
-
To se ti rozrezonuje setrvačník.Ty dvě hmoty mezi sebou jsou spojené přez pružiny,stačí ubrat a zase přidat a je to ok.Je tam třecí tlumič aby se to potlačilo a ten už má také dost.Proto to udělá.
Ty šíšatý kola je naprosto přesné přirovnání.
Peklo je také příčně vlnitá silnice ,při malé zátěží a pomalejší jízdě na vyšší kvalt.Normálně to bouchá do řadičky a je to cítit v podlaze. Jak se ten setrvačník odlehčuje a zatežuje.Měl jsem zato že se mi něco hodně pojeb.. než mi to došlo co to bylo.Do léta mi to musí ještě vydržet.
Ty šíšatý kola je naprosto přesné přirovnání.
Peklo je také příčně vlnitá silnice ,při malé zátěží a pomalejší jízdě na vyšší kvalt.Normálně to bouchá do řadičky a je to cítit v podlaze. Jak se ten setrvačník odlehčuje a zatežuje.Měl jsem zato že se mi něco hodně pojeb.. než mi to došlo co to bylo.Do léta mi to musí ještě vydržet.
jjj,vypadá to že máš pravdu-alespon to tomu nasvědčuje,oklepání motoru při zhasínání-když zhasínám s vyšláplou spojkou tak to nedělá,při popojíždění to poškubává,horší řazení a přeřazování neni moc plynulé-občas to jako drcneStudna píše:bibikuba píše:totéž pozoruju při popojíždění nebo rozjíždění u 530D
ondra to má při puštění plynu, ty naopak. U tebe to skutečně může být setrvačník.

-
-
-
-
-
U některých aut se dá dvouhmota zaměnit za jednohmotu-dokonce mám někde o tom článek-musí se vyměnit celá sada-jako náhrada za dvouhmotu...Tuším se tam psalo že se zhorší jízdní vlastnosti ale jde to....Pokud to najdu vložím.. http://cs.autolexicon.net/articles/dvou ... etrvacnik/ http://www.tipcars.com/magazin-dvouhmot ... -4252.htmlondrapohl21 píše:Aha.Jak to vyjde finančně a nezmění se jízdní vlastnosti?
-
První odkaz O.K.
Druhý odkaz."neumí si ani představit, jak by řídící jednotka zvládala korekci na volnoběh"(s jednohmotovým)Věřím že pan Martinec si to neumí představit.Korekci volnoběhu jednotka právě nezvládá s vadnou dvouhmotou.
Malá poznámka k tlumiči záběru v lamele.Novější lamely na Š 120 také meměly odpruženou lamelu.Žeby příprava na dvouhmotu?
Druhý odkaz."neumí si ani představit, jak by řídící jednotka zvládala korekci na volnoběh"(s jednohmotovým)Věřím že pan Martinec si to neumí představit.Korekci volnoběhu jednotka právě nezvládá s vadnou dvouhmotou.
Malá poznámka k tlumiči záběru v lamele.Novější lamely na Š 120 také meměly odpruženou lamelu.Žeby příprava na dvouhmotu?

-
Já zkoušel vytočit auto na 3.000 otáček a pak ho zdechnout....nic...normálně to chcíplo a nic se nezaklepalo jak někdo říká,že by mělo když je v prdeli setrvák.Někdy ale za jízdy zařadím rychlost a auto se chová jako těžce podtočený.Jako bych jel na pětku dvacet.Udělá to však tak jednou za týden....možná.Nevím kde je chyba.