Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 dotazy týkající se motoru 525d a automatu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
jorokw

#1 Příspěvek od jorokw »

Zdravím,

Současně jezdím Audi A6 2002, 2.5TDI quattro v automatu a nejsem moc spokojený. Tedy auto je OK, tiché pohodlné, Quattro dává na sněhu fakt pocit jistoty. Motor má 132kW. Co mi ale vadí je automat. Jízda s ním je taková gumová (zejména rozjezdy) a jsem si jistý, že to nebyla dobrá volba. Proto jsem si řekl, že automat opravdu ne-e. Chci koupit E60 a našel jsem moc pěkný kousek: v kůži, serviska, r.v. 2006, kombi ale motor 252d a také manuál, který jsem původně hledal. Mé otázky:
1. je u E60 lepší jít do automatu nebo manuálu? Jezdím hodně delší trasy a tam mě "kvedlání" moc nevadí.
2. motor A6 2.5TDI a 525d mají papírově podobné hodnoty. U Audiny něco spolkne ten proklatý automat + něco také quattro. Takže teoreticky by mělo BMW mít navrch.
Jo A6-kou jezdím za 8.5l (dlouhé trasy).
Nabízené BMW je ale dost daleko a nevím jestli tam jet. Cena je 250 000 a je to kombi (chci), manuál (nevím) ve výborné výbavě (polepšil bych si kůži, xenonama a kombíkem a nejspíše spotřebou). Hledat dále podobný kousek v 530d a s automatem?
Jsem vděčný za dobré tipy a rady!
Pavel525

#2 Příspěvek od Pavel525 »

Tak jsi přesně v pozici ve které jsem byl před rokem. Měl jsem Audi A6 Avanta 2,5TDi, ale v manuálu(já automat nemám rád). Prodal jsem a koupil Passata 2,0Tdi= to nejhorší co jsem mohl udělat po 6 měsícich šel pryč a pak jsem vsadil na jistotu a koupil BMW 525d 2006 manuál. Mám ho teprve tři měsíce a jsem moc spokojenej. Počítej s tím, že je to rozhodně tvrdší než Audi, pokud máš rodinu tak počítej, že prostor mezi předníma a zadníma sedačkama je taky menší než v audi, kufr je tak nějak srovnatelný a jako velký plus je pro mně u BMW otevírací zadní okno. Jinak jezdím za nějakých 7,7l podle počítače a po přepočtu na km a nádrž to tak sedí. :D
PS: jinak ta cena je dost dobrá já zaněj dával 300 v podobné výbavě co píšeš.
mari

#3 Příspěvek od mari »

Mám e61 525d manuál 9 měsíců a nemůžu si na nic ztěžovat. Zatím jsem neřešil žádný problém, auto jsem si ale vybíral v Německu jako moje všechna auta, ale chtěl jsem dát Čechám ještě jednu šanci a objel tu 4 auta. Zkušenost ale opět děs běs. Jednou bazar v Praze na Černym mostě, auto bylo o rok omlazený, další ani nekomentuju. V telefonu to každej vylíčí jako kšeft století, všechno funguje, nic neni problém. Nakonec nejde klima, každý kolo jiný atd. Nejspíš jsem neměl štěstí na slušnýho prodejce, ale tohle mě na Čechách štve. Každej dělá blbýho a o ničem neví, než aby to přiznal tak čeká co kdo vyčmuchá. Vrchol byl když jsem jel 300 kiláků pro auto za 3 kila a přijel kořen s autem od bláta a ve vnitř takovej bordel že jsem odmítnul nasednout :-), pokřižoval jsem se a jel domu. Proto raději Německo, auta jsou tam o něčem jiným. 525d jede slušně ale 530d je přirozeně živější, chipem se dostaneš na výkon 530d. Jestli jezdíš dálky a nejezdíš extra rychle tak je 525d dostačující. Dálnice 130 tempomat žere 6,5. Cukačky město kolem 9.
Pavel525

#4 Příspěvek od Pavel525 »

Bohužel mám podobné zkušenosti, když jsem ho kupoval já taky jsem objel prakticky celou republiku a opravdu děs co si lidi za některé auta říkají.
beny-maser

#5 Příspěvek od beny-maser »

nemám zkušenost s 525d, ale BMW bych si v čechách nikdy nekoupil. Bavorák je doma v německu a tam bych pro něj taky jel, tady nikdy nevíš co kupuješ.
PPetr
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od PPetr »

Mám od července e61 530dA 170kw a musim říct že občas lituju že jsem nekoupil tu 535d, ale to je jako se vším. Kupoval jsem ji v německu přímo v BMW autohausu a upravdu to stálo za to...(Nechtel jsem auto ze štěrkovýho placku od nejakýho Turka, kterýmu je fuk že se tam nesmí stahovat km) i ta štreka kterou se pro to jelo, auto se blejskalo jak psí koule a vyleštěný byly i podběhy, prostě jak nový. Serviska atd vše O.K. ale nezatracoval bych ČR v globálu, byl jsem se podívat v inveltu na jednu, ta byla pěkná ale nebyla odpočtová. Takže pro mě o ničem..
Jinak asi bych si zkusil najít 3,0d což byla i 525d ale myslím že od roku 2007 nebo tak nejak. Jinak počítej s tím že to je fakt dost tvrdý (a to mám ted jen 16ky a NE run flat)
force

#7 Příspěvek od force »

automatu bych se u 525d ani 530d nebál... je to o dost jiný svezení než s 2,5 TDI s automatem - tiptronic je hodně nepřesnej, takovej divně gumovej- pojezdil jsem s ním v passatu pár tisíc km a přišlo mi že bud podtáčí nebo opačně jak kdy. skoro stejná převodovka na E39 i E60 funguje daleko líp, sám ale půjdu do benzínu už mě ty servisy turb vstřiků a různejch čidlo nesmyslů vyšly na tolik že bych měl jiný auto (je fakt že mám nájezd 60-65 tkm ročně), když jsem naposled měl v servisu auto a jezdil 528i s průměrem 9,5 došlo mi že to nemám zapotřebí, takže pátrám po E60 530i nebo 540i
rooc

#8 Příspěvek od rooc »

já mám 530D v manuálu e61.., a jsme spokojenj jak želva a hlavně neřeším jestli něco s automatem bude.., nebo ne :D
Kejmar

#9 Příspěvek od Kejmar »

Zdravím,

já mám E61, 530d, 2006 v automatu a sem maximálně spokojenej. Taky sem ze začátku váhal jestli automat nebo manuál. Dokonce jsem do té doby pořádně s automatem nejezdil, ale nakonec jsem to zkusil a spokojenost. Rozhodně bych neřekl, že je automat v BMW gumovej, když sem to půjčoval kamarádovi, kterej je zvyklej na automaty z VW a ze SAABů tak celkem čuměl jak to fofrově odřazuje a pekně podřazuje - na to do tý doby nebyl zvyklej. Dlouhodobej průměr mám 8.5. S převodovkou žádnej problém, jen cca po 60 tis. je potřeba měnit olej s filtrem a chovat se k tomu slušně. Stejně tak jako s manuálem, kdo neumí řadit tak kupuje setrvák dřív než ten kdo umí atd...
Jinak 525d před facem je podle mě spíš slabší motor pro 5 řadu, takže bych hledal spíš po face a nebo bych šel do 530d :-)
rooc

#10 Příspěvek od rooc »

tak já měl předtím mercedesa v automatu...nic jiného než automat jsem snad už nechtěl.., niméně toho auta mě zbavila paní v olomouci.., když do mě čelně vletěla...pak jsem jezdil v subaru impreza wrx sti, což bl manuál....a pak jsem, při koupi vozu vůbec nelaboroval jestli manuál nebo automat.., prostě jsem vzal manuíl a pohoda..stejně jezdím štreky
JiFa

#11 Příspěvek od JiFa »

Mam 525da po F/L, cili 145kW s automatem. Musim zaklepat, radi presne, zadne problemy ani cukani. Dlouhodoba spotreba 6,9 (denne prace 20 km, ale je pravda , 1-2 / mesic delsi cesta)
PPetr
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od PPetr »

Hm tak o takovýhle spotřebě se mi může jen zdát, já mám na 530dA touring 170kw dlouhodobou 10,3 ale je pravda že poslední 3 měsíce jenom po Praze a když jsem někam vyjel tak jsem ho protáhl, takže spadla jen minimalně.
Kejmar

#13 Příspěvek od Kejmar »

Ta spotřeba během jízdy po městě leze u 530d slušně nehoru. Neni to prostě na popojíždění ve městě, ale když se zrovna musí, co člověk nadělá. Každopádně pravej opak je pak pohodovka po dálnici nebo po okreskách. Já sem celkově s dlouhodobou spotřebou spokojenej, cca 8,5 u třilitru je podle mě super vzhledem k tomu jak jezdim :-)
Odpovědět