Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

poprosil bych o radu, jk postupovat při podvodu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
rooc

#1 Příspěvek od rooc »

zdravím pánové...mám takovej dotaz...., trochu to zkrátím, bylo by to povídání celkem nadlouho..., stalo se to, že jsem boural svůj mercedes, měl jsem známého, který mi něco dlužil, čili byl okolo auta akční, že se opraví a pod, jelikož jsem ho již opravovat nechtěl..., poprosil jsem ho, že ho zkontaktuje pán, který ho vydražil v aukci na pojišťovně a domluví se s ním, kdy si proto přijede, jelikož jsem na to neměl čas toto řešit a navíc olomouc je mnohem lépe sjízdnější nežli rýmařov. uběhla nějaká doba a auto zmizelo.., dneska vím, že stojí u nějakého pana pejskara(pokud to píšu dobře) snad v Domažlicích.., no věc se má tak, že můj rádoby "kamarád" šel zfalšoval kupní smlouvu, kde zfalšoval podpis mé přítelkyně(auto jsem napsal na ni) a auto vesele prodal (velký TP) mám doma já....po x urgencích a dohadech jsem se dopátral pravdy...nebavilo mě furt poslouchat výmluvy stylu že si někdo zlomil nohu peníze poslal jinam atd...frajr dostal za auto keš a tradá do night clubu nebo bůh ví, co s tím udělal frajera na druhé straně lakuje, že TP je...ani nevím co si navymýšlel..., čili nemám auto ani peníze..., frajer mě má totálně v piči.., když jsem přijel k němu dom že mu aspoň rozkopu hubu..., odvezla mě z tama policije.. ( a to jsem jen zvonil na zvonek) policie je v tomto ohldu rychlá asi jako zácpa...frajer se mi směje...a když jsem se potkal...s nějakým právníkem.., známým, nebo co to bylo, od toho pána z domažlic, řekl mi, že smlouva je sepsaná dle nějakého zákoníku ????, že se o auto budu tahat tak 2 roky... a j se ptám proč..., když mu auto prodal člověk který k tomu neměl žádné oprávnění, vše zfalšoval atd...???:.... jak mám v tomto postupovat prosím....moje nervy
rooc

#2 Příspěvek od rooc »

jen bych poprosil zatím to nemažte, nemohu se dostat ani do sekce pokec.., nebo krádeže a podvody, nemám prý povolen přístup do této sekce....za každou dobrou radu děkuji...
Raadii

#3 Příspěvek od Raadii »

Člověče v týhle situaci už asi rozkopávání huby nepomáhá, ba naopak možná i uškodí (tobě). Tady jsou asi všechny rady k hovnu, tohle bys měl asi řešit přes svýho právníka (nejlíp známýho abys neplatil jak zmrd). A nahlásit to jako krádež nejde, normálně regulerně na benga že ti to auto prostě zmizelo a nevíš kde je, nevíš že ho někdo prodal atd...? Jen že je prostě psaný na tvojí paštiku a máš velkej TP?
rooc

#4 Příspěvek od rooc »

jo mám velkej tp mám doma.., nahlášené to je.., ale oni neví jak to maj řešit...a to jsem se dozvěděl, že frajer je venku z basy od května, že má podmínku do roku 2015 a ž seděl za podvod...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Když to vydražil jako totálku na pojišťovně, tak ti pojišťovna vyplatí škodu + kačky z dražby, tak o co go?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
rooc

#6 Příspěvek od rooc »

tys to nepochopil já jsem řekl..., že ho bude kontaktovat chlap.., kterej to vydražil.., al on nelenil a prodl to někomu uplně jinému a love si nechal...stačí číst
Raadii

#7 Příspěvek od Raadii »

Tak to je jejich problém, že neví jak to řešit buzeranti, hlavně že ví jak řešit když mu chceš vyfackovat držku ty vole, tady jsou zákony, to by jeden blil, to je jak s těma morgošema. Já bych teda asi počkal, až zjistí jak to řešit, protože jestliže on má tu podmínku za podvod, tak maže zpátky do chládku jen co se to vyřeší a prokáže se mu to. Jen bejt tebou, tak to furt urguju aby se v tom aspoň někdo hrabal a neodložili to, jak oni to umí.
rooc

#8 Příspěvek od rooc »

já už jsem byl i taková svině.., po tom.., co mě od něj odvezli.., žeprej ho ruším, že jsme ho nahlásil.., ze jezdí bez papírů.., s přesným popisem atd.... a víte jak to dopadlo.., asi má v Olomouci pár známých a přímo z policie mu to někdo zavolal, že tam je taková hláška, že si má dát pozor...dote´d se s tím chlubí..nervy moje.......... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :?: :?: :?: :!: :!: :!: :!:
Kugelig

#9 Příspěvek od Kugelig »

rooc píše:já už jsem byl i taková svině.., po tom.., co mě od něj odvezli.., žeprej ho ruším, že jsme ho nahlásil.., ze jezdí bez papírů.., s přesným popisem atd.... a víte jak to dopadlo.., asi má v Olomouci pár známých a přímo z policie mu to někdo zavolal, že tam je taková hláška, že si má dát pozor...dote´d se s tím chlubí..nervy moje.......... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :?: :?: :?: :!: :!: :!: :!:

Máš náhradní klíče? Tak si ho vysleduj a auto si odvez.
e155

#10 Příspěvek od e155 »

rooc píše:jo mám velkej tp mám doma.., nahlášené to je.., ale oni neví jak to maj řešit...a to jsem se dozvěděl, že frajer je venku z basy od května, že má podmínku do roku 2015 a ž seděl za podvod...

Jak neví, jak to řešit? Vždyť to je loupež a podvod. Vyslechnout tri lidi a je to. Na tvém místě bych si zažádal o setkání s jejich nadřízeným, když ne, tak http://www.gibs.cz/e-podatelna
jurasis

#11 Příspěvek od jurasis »

Majitel je ten, kdo je zapsán v TP poslední. Což jsem pochopil, je Tvoje přítelkyně. Vem ji na policii, ať ohlásí krádež vozu a uveď do protokolu, že asi víš, kde se vozidlo nachází. Toť vše. Auto Ti po nutných procedurách bez zbytečného prodlení vrátí, ať má nový majitel smlouvu dle 10ti zákonů dohromady nebo s čertem...

Pokud se zmíníš, že jsi tomu "kamarádovi" auto poskytl "na opravu" či za podobným účelem DOBROVOLNĚ, kopnou Tě do řiti a budeš muset podat žalobu k soudu v občanskoprávním sporu, kdy budeš muset dokázat všechny skutečnosti toho podvodu. I když vyhraješ, soud se potáhne dlouho... Tipuju rok až dva. Navíc je tu hrozba prohry (blbej právník a je to raz dva, i když jsi v právu) a zaplacení soudních výloh, což jsou dardy... A tak...

PS: žádné násilí, ani v pokusu. Už sis pěkně nadrobil prvním pokusem, pokud dojde k soudu... V tomhle státě, světe div se, soudy nesoudí podle zákona, ale podle nálady, jakou soudce zrovna má... Čest výjimkám...

PS2: Hromada policistů ani nezná trestní řád, tedy je celkem zbytečné si primárně myslet, že Ti poradí... Mimochodem, to samé platí obecně na každém úřadě... Jj, zákony jsou prostě pro úředníky moc složité... :idea:
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
rooc

#12 Příspěvek od rooc »

klíček mám.., ale u mercedesu když ho nepoužíváš, tak přestane reagovat..., já ty klíčky bohužel nestřídal, takže je dead..max si s ním odemknu
Couloo

#13 Příspěvek od Couloo »

Policie přece má svého grafologa který pozná že podpis je falešný a pak už to musí jít ráz naráz ne ?? Do této situace bych se vážně dostat nechtěl ale bohužel se toto stává.Držím palce ať dobro zvýtězí nad zlem. Zabít takového zmrda co toto udělá !
rooc

#14 Příspěvek od rooc »

to ano nicméně grafologický rozbor si prvotně zaplatíš...což je skoro 50k....a trvá až rok...jojo...v takovéto situaci, by měl být zákon, že si člověk může vzít spravedlnost do svých rukou...moc věcí by se tím vyřešilo s patřičnou rychlostí...., zas když mě od něj tahali ti policajti a já jim řekl, co sestalo.., sami mi řekli, že si ho mám chytit jinde..., ale to je prd platné
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#15 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

V druhým klíči je maximálně vybitá baterka. nabíjí se stejně jako v BMW indukčně ze spínačky. Zkusit dobít v jiným merglovi, ale nahlásil bych krádež auta, potom auto vyhledat a policajtům nahlásit, že jsi ho našel.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od matal Moderátor »

OT: Pokud se chceš dostat do Pokecu a ostatních částí foru, musíš se stát členem klubu a O.S. a zaplatit si členství.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
bibikuba

#17 Příspěvek od bibikuba »

když se tuná diskutuje mimo téma BMW-teda o problému jiného ražení tak se taky přidám,Rooc mi snad půromine že mu předělávám téma ale je tu spousta znalejch lidiček a snad mi teda taky někdo poradí :? krom E39 mám ještě stavebního Favorita kterej je už nepotřebnej taj jsem dal inzerát a prodal ho..Auto bylo plně pojízdné-pouze kosmet.vady a byla horší spojka což jsem do inzerátu uvedl!!!Zavolala žena-žel bohu tmavé pleti že vozidlo koupí a abych jí ho kamsi dovezl...Takže jsem sebral kámoše auto jim dovezl-upozornuju že na spojku Favorit bez problému odjel 60km i přes Prahu,příslušník tmavé pleti mi podepsal smlouvu že stav odpovídá stáří,opotřebení atd....odjel po vlastní ose a druhý den volá že auto nejede-spojka KO-čemuž se ani nedivím vzhledem k jeho stylu jízdy a načaté spojce...Nicméně mě ted atakují že bud auto vezmu zpět nebo jim dám 2 000kč na opravu spojky..Zapoměl jsem napsat že auto jsem prodal za 3 000kč bylo po tech stránce v cajku-krom horší spojky-za ty koruny teda ještě super přibližovadlo :D :D Nevím teda co ted s tím-auto po černej zpátky už nechci a prachy na spojku jim dávat nebudu-nejsem magor :mad: Nicméně jsem docela rozhozenej že jsem se s nima dostal do kontaktu a zajímá mě nějaká rada či názor zdejších-možná i názor jak je to vlastně po nějaké právní stránce při prodeji-i když tuhle formu asi využívat nebudu..Nicméně v archívu bazaru je inzerát kde je jasně napsáno že je spojka horší-což samozřejmě neřeší můj problém s černejma...Každopádně názory mě zajímaj :( PS-Rooc-omlouvám se.. :? :?
Kugelig

#18 Příspěvek od Kugelig »

bibikuba píše:když se tuná diskutuje mimo téma BMW-teda o problému jiného ražení tak se taky přidám,Rooc mi snad půromine že mu předělávám téma ale je tu spousta znalejch lidiček a snad mi teda taky někdo poradí :? krom E39 mám ještě stavebního Favorita kterej je už nepotřebnej taj jsem dal inzerát a prodal ho..Auto bylo plně pojízdné-pouze kosmet.vady a byla horší spojka což jsem do inzerátu uvedl!!!Zavolala žena-žel bohu tmavé pleti že vozidlo koupí a abych jí ho kamsi dovezl...Takže jsem sebral kámoše auto jim dovezl-upozornuju že na spojku Favorit bez problému odjel 60km i přes Prahu,příslušník tmavé pleti mi podepsal smlouvu že stav odpovídá stáří,opotřebení atd....odjel po vlastní ose a druhý den volá že auto nejede-spojka KO-čemuž se ani nedivím vzhledem k jeho stylu jízdy a načaté spojce...Nicméně mě ted atakují že bud auto vezmu zpět nebo jim dám 2 000kč na opravu spojky..Zapoměl jsem napsat že auto jsem prodal za 3 000kč bylo po tech stránce v cajku-krom horší spojky-za ty koruny teda ještě super přibližovadlo :D :D Nevím teda co ted s tím-auto po černej zpátky už nechci a prachy na spojku jim dávat nebudu-nejsem magor :mad: Nicméně jsem docela rozhozenej že jsem se s nima dostal do kontaktu a zajímá mě nějaká rada či názor zdejších-možná i názor jak je to vlastně po nějaké právní stránce při prodeji-i když tuhle formu asi využívat nebudu..Každopádně názory mě zajímaj :( PS-Rooc-omlouvám se..

Už jsi slyšel o trestném činu nebezpečné vyhrožování? To je když někomu pohrozíš zabitím, či újmou na zdraví a přitom budeš mávat klackem. Tak si sežeň svědka a přivolej pomahače a chrániče. Smlouvu máš, tak buď v klidu. Zítra Zoltán vymontuje motor a bude tvrdit, žes mu to prodal bez motóra. Má smůlu a pokud cikorky necítí tvrdou ruku hned zkraje, tak jsou jak psi. Začnou si dovolovat čímdál víc. A to se ještě příprav na možné patálie s registrem vozidel. Páč tím jak na všechno kálejí, tak úřad půjde cestou nejmenšího odporu. Tzn po poctivci.
bibikuba

#19 Příspěvek od bibikuba »

No co se týká tohodle tak zatím to je jen o telefonování a SMS leč takhle jednoduše to určo nezkončí :? :? Určitě se jich nebojim ale představa že jednou přijedu dom a budou tam černý mě děsí :roll: Jinak velkej TP mám a půjdu na ně převést-takže z ouřadu problém nebude.jestli to nedohlásí už neni můj problém stejně jako zrušim pojistku po odhlášení..Situace je to ale prekérní-je to hnus a to nejsem rasista :D :D
bibikuba

#20 Příspěvek od bibikuba »

možná mě i docela zajímá kdo je vlastně v právu-i když černej versus bílej tam asi neni o čem :mad: Nemám ve zvyku s někým takhle vyjebávat a o problému se spojkou jsem je upozornil i když auto normál jezdilo...Jsem teda já ta svině když nechci auto vzít zpět a nebo jim dát prachy na opravu??????????????????????????
Odpovědět