Čau všichni,
prosím, neřešil jste někdo uzamknutý volant u E60-E61ky? Šel jsem do obchodu nakoupit a po návratu se neodemkl volant... na obrazovce svítí "Electric steering lock defective"... tak jsem zkoušel odpojit baterku, zase připojit.. a nic.. K tomu ještě po připojení mi to napsalo že baterka je slabší..tak jsem to šupl na kabely na druhé auto a zase nic...Nevíte někdo kde je třeba od toho zámku pojistka nebo tak něco? Nebo jak jde třeba vyřadit abych to mohl nechat odtáhnout (mám automat) a nemusel volat jeřáb ) ?
Díky moc za rady...P.
A ještě vlastně...: Když zastrčím klíč, tak se mi kromě hlášky o zamknutém volantu nerozsvítí nic...žádná kontrolka a ani nenaskočí obrazovka...Obrazovka blikne - ohlásí tu chybu a hned zhasne... a konec...
ahoj, jednou se mi to stalo, po tom co jel s autem brácha a jakoby malinko předšponoval volant tak že byl malinko v tahu...
při odemykání pak stačilo s volantem malinko zatočit - jakoby vyrovat sílu od kol a řízení, tak aby se volant netlačil na stranu.. pak auto normálně zamklo..
možná je to i tvůj případ, od té doby se mi to nestalo?
to mari: Díky za video To mi začalo dělat před týdnem...a než jsem stačil zajet do servisu tak se mi to zamklo a zčervenalo... Chodím teď aspoň na ten parkál odmetat z bafíčka sníh ) Dnes jde na odtahovku...
Jsem na baterku napojil další přes kabely z druhýho auta a nic se nezměnilo... Divný je, že jsem tam dovezl kluka s notebookem a kromě palubky byly všechny systémy jakoby vyplé...nekomunikovaly...Baterku jsem objednal, tak ji tam dneska šupne...ale moc nevěřím že by to mohlo být tím... Nejsou někde zapojovačky odkud kam co teče a přes co?
To Jendix: Taky mne to napadlo... zkoušel jsem hejbat s volantem, šťuchat do auta a nic... všechno je vyplé (i obrazovka)... poze se rozsvítí červenej volant a na chvilku blikne hláška na obrazovce a potom se to celé vypne... chjo )