Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zamrzlé dveře
Mám stejnej problé!! Včera jsem to dokonce vyřešil tak, že jsem (abych to zavřel) přidržel zavřené dveře a zámkem se to povedlo zavřit ... ale když chtěla přítelkyně vystoupit, tak nevystoupila
S tím prostříkáním olejíčkem...jen ten mechenismus na dveřích a nebo rozdělat tapec a prostříkat uvnitř dveří?

S tím prostříkáním olejíčkem...jen ten mechenismus na dveřích a nebo rozdělat tapec a prostříkat uvnitř dveří?
LUKAJDA píše:Mám stejnej problé!! Včera jsem to dokonce vyřešil tak, že jsem (abych to zavřel) přidržel zavřené dveře a zámkem se to povedlo zavřit ... ale když chtěla přítelkyně vystoupit, tak nevystoupila![]()
já jsem prostříkal jen ten zavírací mechanismus ve dveřích a zatím, ťuk, ťuk je to vpořádku. No mně to nešlo zafixovat ani zámkem, tak jsem musel dveře přivázat šálou ke středové opěrce vzadu

u mě mít namazanej zámek nestačí... jak klesnou teploty k nule, u řidiče to nemůžu zavřít... dveřma prásknu a mechanismus zámku se nechytí, takže se v klidu zase otevřou... a to to mam prostříkaný WDčkem tak, že to v něm pomalu stojí
) sem magor na promazávání. Budu muset sundat tapec. Jak se auto malinko ohřeje, jde to zase normálně. Dneska sem tam stříknul kapalinu na rozmrazování čelního skla 

Taky mi nedržý zavřené dveře,tak jsem to zamknul centrálem a domáčkl a držely,jenže pak nejdou otevřít ani zvenku ani zevnitř,takže lezu ven dveřma spolujezdce
Nechám to stát na mrazu a po čase to jde zase normálně otevřít,mazal jsem to a stejně prd platný.Dneska bylo -16 a neohřál se ani motor na provozní teplotu po 17km,ohřálo se to na 85 a víc ani ťuk 

motor se mi čoveče ohřeje po 5ti kilometrech, to mi nedělala ani Vectra snad, takhle rychle.
no já mam problém ten, že mi to nechce napřed odemknout, otočim klíčem a prd... kolík povyjede ale ne ouplně. Tak sem ho zadníma dveřma do-vytáh a řidičovy se otevřely... no ale zavřít pak už nešly
)). Zkusim dneska koupit nějaký spešl mazadlo do zámků a uvidim, další krok je tapecy-off, mě to nebaví... nakonec se mi dveře chytly na krajíčku, tak sem jel celou cestu s nacvaknutejma dveřma a fučelo mi na bok
) pač sem se to bál otevřít, když se auto ohřálo, co kdyby se to pak nepovedlo zavřit zase vůbec
). Musí tam bejt ještě něco jinýho, nějakej bowden nebo tak, protože zámky mam ze všech stran jak sem psal prostříkaný dost a těsnění napuštěný...
no já mam problém ten, že mi to nechce napřed odemknout, otočim klíčem a prd... kolík povyjede ale ne ouplně. Tak sem ho zadníma dveřma do-vytáh a řidičovy se otevřely... no ale zavřít pak už nešly

koupil jsem olej na mazání zámlů a promazal to ještě jím. Co ale pomohlo a kudy jsem olej do té doby nedodával, na tapecíru kolem toho kolíku, co signalizuje zavřeno/otevřeno. Tam jsem chvilku kapal olej, on si asi stekl někam do bovdenu, kde to nejspíš zamrzalo a už je to OK. Udělal jsem tak všechny dveře a teď si tak pěkně olejově mlaskaj, že to prostě musí potěšit 

koupil jsem olej na mazání zámků a promazal to ještě jím. Co ale pomohlo a kudy jsem olej do té doby nedodával, na tapecíru kolem toho kolíku, co signalizuje zavřeno/otevřeno. Tam jsem chvilku kapal olej, on si asi stekl někam do bovdenu, kde to nejspíš zamrzalo a už je to OK. Udělal jsem tak všechny dveře a teď si tak pěkně olejově mlaskaj, že to prostě musí potěšit