Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

poradit při koupi E 61

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
martin621975

#1 Příspěvek od martin621975 »

Zdravím všechni milovníky BMW,
na začátku přeji všem krásní den.Jsem zde nový a měl bych na začátku pár otázek.Rád bych se připojil do hrdé rodiny majitelů BMW a proto bych rád koupil E 61 (530d),ale nic o tom modelu nevím.Rád bych věděl klik je optimalní najetí km na rok výroby 2005-2006?Na co jsi dát pozor při koupi?Jestli koupit automat(nikdy jsem ho neměl a nevím jaké jsou náklady na jeho provoz a poruchovost) nebo manuál?Jestli koupit auto v čechách nebo v německu?Předem děkuji za opovědi a doufám že najdu nějaké krásné BMW.
MILUNAK

#2 Příspěvek od MILUNAK »

Máš SZ.........
pesa

#3 Příspěvek od pesa »

za me E61 2007 525i (benzin!!!!) a výš, M-paket exterier i interier, velka "navi" (poznas podle 2 mechanik pod sebou)

prevodovka: pokud jezdis mesto, popr. caste rozjizdeni na jednicku, tak kvuli vaze auta a konfortu rozjizdeni radeji automat. Jinak manual, u jetyho auta je to prece jen mene nakladnejsi nez resit prekvapko se spatnym automatem.

pokud hodne najezdis tak to dej do kvalitniho plynu
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Jendix »

nebál bych se ani nafty.. a co se týče nákladů do automatu.. u manuálu máš zase dvouhmotu.. automat bude o něco dražší na opravu.. ale velký rozdíl tam nebude.. navíc u faceliftů vykazujou automaty pomalu nižší spotřebu než manuály..

víceméně je to závislé podle toho kolik chceš investovat.. já bych dneška šel spíš do plnohodnotný faceliftový verze.. ale je to o tom si připlatit..

koukni ve foru.. dost často se tu na to tema diskutuje..
martin621975

#5 Příspěvek od martin621975 »

Ahoj,předem děkuji za příspěvky.Asi jsem se rozhodl pro 530d.Četl jsem o tom motoru že byl vyhlášen motorem roku a já si mislím že motor je základ auta.Benzín asi pro mě není,měl jsem vždy naftu a byla vždy spokojenost.Ale rád bych se zeptal kolik ten naftový motor vydrží.Koukal jsem na mobile.de a tam mají 530d rok výroby 2005-2006 kolem 180000km.Je to na ty roky výroby normální?Vým že je v německu trestné stáčet kilometry,ale nikdy nevýš.Předem děkuji za odpověd.P.S.zkoušel jsem projíždět forum,ale je tady toho mraky a já jsem těd zrovna pracovně v zahraničí a ta rychlost připojeni na internet je zde katastrofa,tak jse předem omlouvám že jse ptám na otázky které jsou už zodpovězeni.
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jendix »

martin621975 píše:Ahoj,předem děkuji za příspěvky.Asi jsem se rozhodl pro 530d.Četl jsem o tom motoru že byl vyhlášen motorem roku a já si mislím že motor je základ auta.Benzín asi pro mě není,měl jsem vždy naftu a byla vždy spokojenost.Ale rád bych se zeptal kolik ten naftový motor vydrží.Koukal jsem na mobile.de a tam mají 530d rok výroby 2005-2006 kolem 180000km.Je to na ty roky výroby normální?Vým že je v německu trestné stáčet kilometry,ale nikdy nevýš.Předem děkuji za odpověd.P.S.zkoušel jsem projíždět forum,ale je tady toho mraky a já jsem těd zrovna pracovně v zahraničí a ta rychlost připojeni na internet je zde katastrofa,tak jse předem omlouvám že jse ptám na otázky které jsou už zodpovězeni.

No trestný to sice je, ale to neznamená že se to tu nedělá. Pokud auto z Německa, tak raději od privátu než od nějakých turků. Případně autorizák bmw, ale tam je to o jinejch penězích.

Nájezd při tomto stáří je normální. Jsou e60 který nalítaji ročně 80tk, ale pak i jen 20tkm. (Obecně rozšířený mýtus že auto v Německu jezdí ročně min. 50tkm je nesmysl.)

Do německa se dostávaji i auta z Itálie, tam bych si možná dal trochu větší pozor.
martin621975

#7 Příspěvek od martin621975 »

pesa píše:za me E61 2007 525i (benzin!!!!) a výš, M-paket exterier i interier, velka "navi" (poznas podle 2 mechanik pod sebou)

prevodovka: pokud jezdis mesto, popr. caste rozjizdeni na jednicku, tak kvuli vaze auta a konfortu rozjizdeni radeji automat. Jinak manual, u jetyho auta je to prece jen mene nakladnejsi nez resit prekvapko se spatnym automatem.

pokud hodne najezdis tak to dej do kvalitniho plynu

Tak my to nedalo a začal jsem na internetu schánět recenze toho motoru a musím uznat že mě to nadchlo.nikdy jsem nemněl(kromě Lada 1200)benzín,ale ten test byl motoru hodně příznivý.já najezdím ročně tak kolem 20000 km a převážně mimo město,tak my při součaní ceně nafty my vychází benzín příznivěji.jak psali v testu tak má motor o 1 až 1,5l větší spotřebu než naftové motory.Rád bych znal vaše názory na tento motor?Jaké mají poruchy?
Odpovědět