Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Bauset celniho okna

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Meda

#1 Příspěvek od Meda »

Mam popraskany bauset celniho okna na sve E39 a doma se mi vali jeden pekny-chtel jsem je prehodit, ale nejsem si jisty vrchni casti, jestli se da zandat i k uz zalepenymu oknu-nepotrebuju ho pri tom menit..

Menil ho uz nekdo bez vymeny celniho skla?

Diky :)
ardo

#2 Příspěvek od ardo »

Ano jde vyměnit samostatně
Meda

#3 Příspěvek od Meda »

Diky
beny-maser

#4 Příspěvek od beny-maser »

nejde vyměnit pouze v případě, že ti skloměnilo nejaké prase a bude přilepený přebytkem lepidla.
DawletE30

#5 Příspěvek od DawletE30 »

podle mě a podle toho co jsem viděl když měnili sklo u mě tak sklo a bauset se přilepi na kastli společně a pochybuju že to pujde jen tak vyndat
Meda

#6 Příspěvek od Meda »

Okno bude asi jeste original, prave podle toho jak vypada bauset..

Zkusim to tedy prehodit, kdyz to nedopadne, necham vymenit i okno :)
beny-maser

#7 Příspěvek od beny-maser »

origo montáž jde v pohodě sundat(osobní zkušenost), vycvaknout a zase nacvaknout, pokud poškodíš plastíky co to drží, daj se koupit v autokelly
johnyw

Re: Bauset celniho okna

#8 Příspěvek od johnyw »

zdravím, hledal jsem na foru zda-li to tu už někdo neřešil, a tohle téma zde popsané je asi nejblíže.

Známý mi nabízí 530D E61, 06/2004 v plný palbě a pěkným stavu za ještě celkem rozumný peníze, zvažuju to, ale zarazily mne dvě věci ... zcela zpuchřelý bauset čelního skla a oprýskaná barva držáku zpětných zrcátek.Tvrdil mi, že se to samostatně vyměnit nedá a že je to stejně jen na okrasu, žádnou praktickou funkci to neplní. Nicméně na tak pěkným autě to vypadá dost hnusně a docela by mě to sra.l.o.

Co se týče těch zrcátek, koukal jsem na mobile.de, ne že bych to tam na pár autech neobjevil, ale bylo to spíš výjimkou. Samozřejmě to se opravit dá celkem snadno, ale mě by spíš zajímalo, dá se z toho usuzovat něco o předchozím "životě" auta a jeho majiteli? Ten známý mi tvrdil, že je to prostě jen bolest týhle řady BMW a že to mají po letech skoro všechny auta.

Přikládám ilustrativní obrázek o co mi jde, tedy není to to auto co můžu koupit (byť teda to o kterým je řeč je prakticky stejný)

Obrázek
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JaraX »

to bych chtěl vidět tu 530D v plné palbě, to zas bude holota co nebude mít ani komforty, ani logica, schválně hod vin.
nezapomen že to auto musíš kupovat s mechanikem co se vyzná, pokud ti někdo tvrdí že bauset je jen na paradu, tak bych od něj moc auto nechtěl.
zrcátka u E60 hodně oxidují, dá se to nalakovat.
johnyw

#10 Příspěvek od johnyw »

No on sám ten člověk je mechanik, co má takovou menší autodílnu a sem tam tahá auta zvenku. Jinak VIN je wbanj71090 B512917. Ověřoval jsem u BMW i stav km a zdá se že to dle servisní historie sedí.

Každopádně dá se to samostatně vyměnit nebo ne? Někdo nahoře psal, že jo, někdo zas že ne.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od JaraX »

vyměníš to i samostatně, ale je to bastl, musíš řezat do lepidla, pak to tam tmelit apod, nebo uřezat kus bausetu

ten mechanik tě tahá za nos, ta pětka rozhodně není full ani se mu neblíží, ale je to takový střed

nevidím
- softclose
- velkou navi
- audio je uplný základ, ani hifi, ani DSP ani Indi
- DVD changer to nemá
- výhřevy vzadu to nemá
- roletky to nemá
- hydrokufr nemá
- nightvision nemá
- ACC nemá
- webasto nemá
- comfort access
- a hlavně to nemá uplně to nejduležítější a to je dynamic drive

a mraky dalšího
Corleon

#12 Příspěvek od Corleon »

Souhlasim s jaraxem, je to takovej obycejnej stred, co se vybavy tyce. Chyby tomu fakt hodne..
johnyw

#13 Příspěvek od johnyw »

OK, no díky za reakci, je fakt, že ve výbavě BMW se teda vůbec nevyznám, každopádně u spousty věcí co jsi vyjmenoval jsem ani vůbec nevěděl o co jde a k čemu by mi to mohlo bejt, takže jsem musel zapátrat na internetu 8-)

každopádně
- softclose ... hezký, ale že bych to musel mít na autě? nevím, třeba bych tomu přišel časem na chuť
- velkou navi ... asi bych stejně používal externí
- audio je uplný základ, ani hifi, ani DSP ani Indi ... na tomhle nijak neujíždím, většinou si vůbec rádio nepouštím
- DVD changer to nemá ... to ani nevím k čemu by mi to mohlo být
- výhřevy vzadu to nemá .. možná by se hodilo
- roletky to nemá ... no ty by se asi hodily
- hydrokufr nemá ... zajímavý, tohle bych asi uživil
- nightvision nemá ... zajímavý
- ACC nemá ... známý to má v passatu a je z toho nějakej rozpačitej, prej ale dobrý v kolonách
- webasto nemá ... a ani nechci
- comfort access ... mě osobně to nepřijde nijak zajímavý, klidně si stisknu DO
- a hlavně to nemá uplně to nejduležítější a to je dynamic drive ... hmm, to je hezký

taky mě ale napadá, jestli se to v tý době vůbec do těch aut osazovalo (2004 ??)

no chce za to 120k, což se mi zdá, že je tak nějak normální cena, v Německu se to dá sehnat, jak jsem koukal, asi při troše štěstí levnejš, najeto údajně cca.260k, má to tažný zařízení
Corleon

#14 Příspěvek od Corleon »

Chyby tam toho vic, nez je vypsano nahore, ale to uz jsou jenom takovy "drobnosti" jako automaticky dalkovy, venkovni samozatmavovaci zrcatka atd..

jinak

každopádně
- softclose ... hezký, ale že bych to musel mít na autě? nevím, třeba bych tomu přišel časem na chuť .. jednou mas a uz nikdy nechces bez toho zit
- velkou navi ... asi bych stejně používal externí ... tohle neni vubec jenom o velikosti displeje u navigace, neco si o tom zjisti, napr. ZDE
- audio je uplný základ, ani hifi, ani DSP ani Indi ... na tomhle nijak neujíždím, většinou si vůbec rádio nepouštím ... vubec nevis o co prichazis, logic je super vec !
- DVD changer to nemá ... to ani nevím k čemu by mi to mohlo být ... k nicemu, bez logicu to nema cenu vubec hudbu poustet, ten zaklad neda se to poslouchat
- výhřevy vzadu to nemá .. možná by se hodilo
- roletky to nemá ... no ty by se asi hodily
- hydrokufr nemá ... zajímavý, tohle bych asi uživil
- nightvision nemá ... zajímavý ... zajimavy, ale tim to konci, v praxi k nicemu
- ACC nemá ... známý to má v passatu a je z toho nějakej rozpačitej, prej ale dobrý v kolonách ... na kolony by to musel byt novejsi model s funkci stop&go, jinak je to dobry i na okresky, dalnici..
- webasto nemá ... a ani nechci ... nechapu proc ??
- comfort access ... mě osobně to nepřijde nijak zajímavý, klidně si stisknu DO ... s CA nemusis strkat klic do zapalovani, takze nemusis porad jak ocas lovit klice po kapsach a strkat ho do zapalovani jak v sade
- a hlavně to nemá uplně to nejduležítější a to je dynamic drive ... hmm, to je hezký ... DD neni hezky, DD je primo uzasny!!!

Hrozne zalezi v jakym je to auto stavu, jak je na tom automat a dalsi veci. Ale ja bych mel pochybeni uz jenom v tom, ze ti mechanik tvrdi u podprumernyho kusu, ze ma full vybavu. Bud ti keca nebo vubec nema paru o cem mluvi. Rozhodne nekupovat bez nekoho kdo se v tom vyzna + diagnostiku, jinak v tom muzes taky pekne zahucet :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JaraX »

o takovém autě ale nemůžeš mluvit jako full, pokud tvuj kamarád tomu říká full, tak asi taky řekne "super stav" převodovce před smrtí, ucpanymu DPF, rozvodama před smrtí, vstříkama taky,(nemusí to tak být, ale je to obvyklá praxe, socky s nápisem full znamenaj celkem automaticky že to je i vrak), a přesně jak píše Corleon, oni lidi co maj fakt naložený auto i s těma sofclosama atd, tak si toho auta víc váží než ti co maj "todle mi stačí" a pak odpovídá i stav.
a pokud nepotřebuješ tu výbavu, tak si BMW vůbec nekupuj, BMW je prostě o výbavě, ty auta bez výbavy jsou nudná a moc se nerozlišují od zbytku produkce nějakých koncernů apod.

a třeba zrovna ten dynamic drive, představ si že jedeš 130 a skočí ti tam srnku, a díky DD víš že můžeš uhnout a bez DD nemůžeš, to je velkej rozdíl ne?
ale o tom se nedá psát, to si musíš sám zkusit.
Jestli chceš pětku, zajet za někým kdo má pořadnou naloženou pětku, at ti to ukáže, co to umí, co to má umět, ideálně s V8, pak se sám rozhodneš.
já nabízím svezení v 7er E65, E66 a v 6er e64.
johnyw

#16 Příspěvek od johnyw »

hoši, hoši, vy mi dáváte :) každopádně platí. že já s BMW (a i jinýma prémiovýma autama) opravdu žádný zkušenosti nemám a všechno co o to vím je jen to co jsem tak nějak pochytil z nějakých diskuzí a článků na webu ... kdysi jsem asi půl hodiny řídil Audi Q7 4,2L co mi půjčil známý na svezení, a to je asi tak opravdu všechno, takže budu jen rád, když mi bude někdo ochoten s tím poradit .... nicméně to je asi pak na přesun do jiného vlákna a nemá smysl to tady dál plnit věcma, který jsou offtopic od názvu vlákna

s tím svezením ... samozřejmě pokud by byla možnost, tak vítám, takže odkud jseš?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od JaraX »

nedaleko Olomouce
Giovany1971
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Giovany1971 »

Vše záleží jaký máš rozpočet na koupi auta...a pak počitej že musís mít rezervu na servis..nelze za poslední peníze koupit auto..a pak rešit servis z výplaty....120 chtějí dnes ještě za pěkné E39
johnyw

#19 Příspěvek od johnyw »

JaraX: hmm, tož to je dost daleko cca.300km, to asi nedám :(
Giovany1971 : 120k=cca.4600 EUR, na mobile.de jsou takových aut za +/- stejnou cenu desítky, a to včetně nabídek 1.majitel, otázkou je spíš výbava, to zpravidla z těch popisů poznat moc nejde
za poslední peníze z výplaty to není, ale víc jak 120 - 130k se mi za auto dávat moc nechce, byl jsem u toho známýho s něčím drobnějším na opravu toho s čím se momentálně pohybuju (Golf IV Variant 1,6i), on mě nechal pro srandu svézt tím BMW a mě to docela zaujalo, oproti tomu Golfu (Das Auto :) ) je to teda sakra rozdíl
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od JaraX »

ale počítej s tím že E60 za 120k se rychle dostane na 200k, spíš napiš odkud jsi ty, blízko tebe bude taky nějakej nadšenec
Odpovědět