Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
svíčky do 523i
-
-
-
- Kontaktovat uživatele:
beny-maser píše:ještě bych popřemýšlel o BERU ,ale bosh a brisk je oničem, taky vlastní zkušenost a tím nechci nikomu křivdit, do Jawy nic lepšího než brisk nekoupíš. Ale do německýho auta patří německé svíčky a bosh to nejsou, jak se jednou uchlastaj tak jsou v pr...
No dřív jsem měl ještě v e36 Brisk PREMIUM a musím říct že drželi naprosto bez problému. Nevim jestli to byl jenom pocit, ale tenkrát jsem vypozoval i nepatrnou změnu spotřeby oproti původním Bosch svíčkám.
-
Brátn
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Bosh nebyl špatně, jenže důležité je to, že NEBYL, dnes je bosch jinde a to bohužel pro M52 znamená jiné svíčky jako náhrada a ty jdou prostě jinak, opravdu NGK BKR6EK je jediné na co ten motor jede na 100% navíc ta svíčka stojí 98Kč, tak proč vymýšlet něco extra, já sám teď už rok testuju za tyhle náhrady "iridia" a zatím OK i s LPG, ale jedna vyšla na 600 za což mám koupenou celou rezervní sadu klasických a neí v nich rozdíl, krom ceny
-
Máš pravdu,Bosch už není co býval ,patrně vyrábí jinde,jako skoro všichni.Proto je i nízká odolnost proti ulití.Svíčku dělá z99,9% keramika izolátoru a ta je nyní jiná.Dvou elektrodovou svíčku s výsutým jiskřištěm taky už nedělá.A místo původní tepelné hodnoty 7 je širokorozsahová 7/8.Uffff
BRISK jsou špatné?Většina produkce jde na vývoz.Že to ti hlupáci v cizině kupujou. Když to potom nejede.
NGK je jen marketing a dobré marže, pro prodejce,bezproblémová reklamace.Stejně jako Castrol není nejlepší olej,Creative nejsou nejlepší zvukové karty a Danone není jogurt.Probertese!
EDIT: Oprava Bosch dělá dvou elektrodovou FR7LDC+
BRISK jsou špatné?Většina produkce jde na vývoz.Že to ti hlupáci v cizině kupujou. Když to potom nejede.

EDIT: Oprava Bosch dělá dvou elektrodovou FR7LDC+
-
- Kontaktovat uživatele:
magorcondoria píše:Máš pravdu,Bosch už není co býval ,patrně vyrábí jinde,jako skoro všichni.Proto je i nízká odolnost proti ulití.Svíčku dělá z99,9% keramika izolátoru a ta je nyní jiná.Dvou elektrodovou svíčku s výsutým jiskřištěm taky už nedělá.A místo původní tepelné hodnoty 7 je širokorozsahová 7/8.Uffff
BRISK jsou špatné?Většina produkce jde na vývoz.Že to ti hlupáci v cizině kupujou. Když to potom nejede.NGK je jen marketing a dobré marže, pro prodejce,bezproblémová reklamace.Stejně jako Castrol není nejlepší olej,Creative nejsou nejlepší zvukové karty a Danone není jogurt.Probertese!
No jsem od Tábora, v Brisku nepracuju, ale svíčky od nich mám v několika strojích

Jinak jestli se nepletu, škodovka dává Brisk svíčky do nových aut. Zase až tak bych to nezatracoval a pokud jsem dobře slyšel, tak nevyrábí jenom pod značkou Brisk (tzn. klidně můžet koupit německý svíčky z Tábora). Jsou svíčky, který se jim samozřejmě moc nepovedli, ale pak jsou i typy, který jsou bezproblémový, mnohdy lepší než konkurence.
-
přesně u Brisku musíš mít vyzkoušený daný model svíčky na daný model auta, u š120 jsem měl taky brisk a nebyl s nima nikdy žádný problém, ale u německejch aut to občas nebylo ono nebo jsem je musel úplně vyměnit,NGK byl vždy Ok na první pokus.
Držím se pravidla:
Německý auto, německý svíčky. Český auto, český svíčky(je mi jasný, že je to koncern takže to český auto není zas tak český).
Držím se pravidla:
Německý auto, německý svíčky. Český auto, český svíčky(je mi jasný, že je to koncern takže to český auto není zas tak český).
-
-