nechal jsem si poslat VIN a v Renocaru mi rekli, ze melo v roce 2010
403 000 to jako dneska nekdo kupuje takovou ojetinu a nezkontroluje si tohle? Nebo jak si mysli ti borci, ze to prodaji? To ma cenu tak 200 000 a spis asi na dily.
code píše:Škoda že stáčení není trestným činem, politici to řešili nedávno ale jaksi se jim to nechtělo schvalovat
Když koupíš auto se stočeným tachometrem, tak je to trestný čin podvodu. Díky tomu, že auto mělo podstatně nižší cenu a tím, že ti stočili tachometr tě vlastně obrali o peníze.. Teoreticky to tak je, ale jaká bude realita? Hlavně, než to soud vyřeší, tak to je na 5 let..
Ale, pokud si majitel auta hleděl, tak i 500000km nemusí být problém..
Také jsem před časem v Avanti cars narazil na moc pěkné a důvěryhodné BMW. Tenhle bazar asi bude hodně kvalitní a doporučeníhodný, když těch zkušeností s nimi je víc...
No, ale pro nás dobře, ne? Na 400kkm pro nezkušený oko nevypadá. Jasně, už z fotek je vidět ten "vožvaněný" sedák, na fotce 12 oleštěná hlavice řazení, možná je jen upatlaná a ramena volantu vykazují také opotřebení. U mého BMW je oťukané levé rameno volantu také a to mělo najeto 170kkm za 3 roky. Ale vlastnila ho nějaká "frau" takže asi od nehtů.
Jinak pedály nejsou ošlapané a celkově vypadá dobře. Vzpomínám když jsem se byl podívat na jednu 535d v Inveltu kde byla i servisovaná, tak ta neměla na plynovém pedálu už žádný žlábek a měla origo servisku se zhruba 150kkm. Jo souhlasím je to bordel a dneska ten návrh se stáčením km smetli pod stůl.
Eks
je fakt že to auto vypadá dobře.. na 400 bych to rozhodně netipnul..
ale upřímě, člověk kterej koupí takový auto za takovou cenu, aniž by si nechal přinejmenším zkontrolovat VIN, bude trochu naivní..
jen tak mimochodem, když jsem ještě hledal auto, narazil jsem i na jednu e39 530i v německu, která měla stočený kilometry taky.. zhruba o 150tiskm.. takže i v německu pozor..
JJ, ja taky slysel o stocenym aute v Nemecku o 200 tis. km. Byla to X3. Proste kdyz to ten bazarista stoci o takovy ranec, tak si hned kilo navic muze prihodit.
ARMAN píše:auto po 400.000 km muže byt po všech nutnych opravach když auto po 150-200t to jen čeka, zaleži na stavu a udržbě
to jo, ale v tom případě si ho chci koupit jako 400tkm auto a né spocitem že kupuju zajetou vonavku.. ,co potom cena.. to už je uplně někde jinde.. ten vývar co na tom autě maji, pokud ho někdo opravdu koupí.. je trochu smutný že po tom nikdo nejde.. přitom je to jen dotázka českých STK s ostatníma v evropě..
Meda píše:Proc na dily? KM najezd neznaci stav auta a i tohle, ktere ma temer pul mile muze byt v lepsim stavu, nez auto se 150t km..
Nerikam, ze je spravne stacet kilometry, ale ruku na srdce, kolik aut u nas neni stocenych? A ze by byly na dily mi neprijde..
Přesně tak
Nechapu jak někdo muže říkat ,že auto co ma najeto 400tkm patří už na díly .Znam a viděl jsem spousto aut ,který měly tyhle km a i více a vypadaly na 150tkm a ve vnitř jak nový. Je to jen o chovaní majitele k autu
code píše:Tak jsem si volal s tou firmou nebo s týpkem co to prodávaj a ten říkal že není problém zajet do bavoráku a podívat se na ty km .
No jak rikam, me poslali VIN s tim jsem zasel v Brne do Renocaru a tam mi rekli jasne, rok 2007 - 140 000km, rok 2010 - 403 000km. Ze by podmazli nehoko v BMW v Praze aby jakoze rekl, ze km sedi? Dnes je mozne vse, ale to uz by bylo dost silne kafe.
BMW ma cca od roku 2004 (odhad) system ktery posila data z klicku (ukladaji se do neho km) na BMW server a pokud ten ridic jezdi do autorizovaneho servisu tak se da 100% overit prubeh km. Umi vam to ukazat primo u nich v PC. Tzn. pokud on tam zada VIN a je tam vyssi hodnota, tak 100% jsou ty km stocene. Jeste je varianta, ze by to bylo kradene auto a nekdo ho legalizoval na jiny VIN, jine doklady.