Zdravím Vás. Mám tohle auto v automatu a když sešlápnu plyn, tak nevyrazí jak by mělo, ale sílu motor dá znát jen cuknutím. Pak je to zase lenoch. Občas jde tak jak má. Displej nic nepíše, spotřeba je 7,5 litrů, starty naprosto výborný, nekouří, chod motoru pravidelný. Co to může být? Turbo, vstřiky, filtry, hadice, váha vzduchu,....? Děkuju....
bohuzel az doma. nebo jsem to spis nepoznal. dela to jen obcas. mam pocit, ze kdyz pridavam plyn plynule a pomalu, tak to jede jak ma. kdyz seslapnu rychle, tak nejede, jen občas cukne.
hele mě to dělalo to samé..., defakto jsem vyměnil všechny filtry, a co bylo potřeba a auto netáhlo vůbec...a postupně se to zhoršilo do fáze, že jsem se šoural d kpce 50 a na dálnici jsem jel 110 a byl jsem rád, zjistil jsem že mám po smrti termostaty...., a neregeneruje se mi PDF, teplota motoru byla po 200km jen 50st....čili jsem koupil termostaty, pracně jsem vyčistil PDF a hurá...a taky jsem od "diagnostiků" poslouchal, váha vzduchu...regulace turba..atd....i když nevím jestli se to týká i tebe s rv 03.....každopádně kdyby váha tak pohledej na netu...v obchodě za ni chcou nesmysl a na netu ji podle čísla seženeš za 3500,-
V pátek jsem si přečetl tohle vlákno a dnes mě potkalo to samé. Po roce s E61 525d první závada. Při plynulém rozjíždění si sem tam cukne, natankoval jsem plnou Vervy a doufal že je to naftou. Bohužel, zkusil jsem to protáhnout a navíc zjistil, že auto ze začátku vystřelí ale pak jako by se dusilo, jak kdyby bylo zničeho nic přicpaný sání. Koupil jsem komplet filtry, ale moc šancí tomu nedávám. Snad případně něco ukáže diagnostika.
mari píše:V pátek jsem si přečetl tohle vlákno a dnes mě potkalo to samé. Po roce s E61 525d první závada. Při plynulém rozjíždění si sem tam cukne, natankoval jsem plnou Vervy a doufal že je to naftou. Bohužel, zkusil jsem to protáhnout a navíc zjistil, že auto ze začátku vystřelí ale pak jako by se dusilo, jak kdyby bylo zničeho nic přicpaný sání. Koupil jsem komplet filtry, ale moc šancí tomu nedávám. Snad případně něco ukáže diagnostika.
Díky moc! Tento týden jdu na servis. Říkal že filtry určitě vyměníme, což jsem stejně chtěl. Pak napíšu kde je problém. Možná budu za blbce, neb tomu zas tak moc nerozumím, tedy kdybych tomu rozuměl, tak se tady neptám..... ale co je to to PDF? Děkuju.....
DPF - Filtr pevnejch částic, auto mi ukazuje do výměny DPF ještě 60 000 km, neznamená to ale že to nemůže bejt ono, nicméně bych čekal že se rozvítí jeho kontrolka kdyby v něm byl problém, stejně tak to může být hromada dalších věcí, svody, váha, vstřiky, turbo atd. V pátek udělám komplet filtry, dáme novej olej a pak se uvidí. Přes zimu jsem ve velkejch mrazech nechával auto v garáži a jezdil benzínem tak se mi za to možná mstí.
mari píše:DPF - Filtr pevnejch částic, auto mi ukazuje do výměny DPF ještě 60 000 km, neznamená to ale že to nemůže bejt ono, nicméně bych čekal že se rozvítí jeho kontrolka kdyby v něm byl problém, stejně tak to může být hromada dalších věcí, svody, váha, vstřiky, turbo atd. V pátek udělám komplet filtry, dáme novej olej a pak se uvidí. Přes zimu jsem ve velkejch mrazech nechával auto v garáži a jezdil benzínem tak se mi za to možná mstí.
Jo, DPF....už mi to taky došlo. Mě to ukazuje 80tis. Asi jsme na tom stejně. Mě to auto taky stálo, ale v bazaru. V sobotu a v neděli po dálnici no problém. Fakt to vypadá, že při plynulý jízdě to jede jak má. Okresky to občas zablbne, když na to šlápnu rychleji....
Zkus vyzkoušet jestli si cukne i studený, mě to ráno do práce jede jak má, ani necukne. Samozřejmě nezkouším mu nakládat když je studenej, ale normální jízdou je vše v pořádku, jak se zahřeje, tak si cukne a při plnym plynu se dusí.
mari píše:Zkus vyzkoušet jestli si cukne i studený, mě to ráno do práce jede jak má, ani necukne. Samozřejmě nezkouším mu nakládat když je studenej, ale normální jízdou je vše v pořádku, jak se zahřeje, tak si cukne a při plnym plynu se dusí.
Taky mám pocit, že to dělá až když se ohřeje, ale není to tak drastický, nedusí se.