Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

iPhone konzole pro E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Neviem či som objavil Ameriku, ale po dlhočiznom browsovaní na realoem k môjmu konkrétnemu autu mi vypľuvlo toto:

01 Snap-in adapter, Basic IPHONE 4 1 84212199389 See EBA 0442850

Klik...

Obrázek

Budem zisťovať v nemecku, možno zmením namzor a nechám OEM BT v aute... :)

P.S.: podotýkam že mám factory fitted origo Bluetooth a loketnú opierku s adaptérom pre N6310i
d(- -)b
Dandy33 Člen Klubu
Člen Klubu

#22 Příspěvek od Dandy33 Člen Klubu »

Ahoj tak je něco novýho ohledně redukce na Iphone 4.Zapojit do loketky místo orig telefonu.Ví už někdo jestli se to dá kouput origo BMW do e39.Je už to přeci starší model :D
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Po dlhej dobe malý update. Volal mi kamoš a majú to teda v Nemecku, je to ten part number čo som sem postoval, akurát to nemajú skladom a musí sa objednávať. Cena je cca €80, ja som si to tam objednal tak potom poreferujem až to bude, aj s fotkami. Chlpace za prepážkou vravel že by malo fungovať normálne výmenou za ten diel ktorý tam mám (mám k N6310) a funguje na ňom klasicky aj nabíjanie telefónu, tak ma potešili :)
d(- -)b
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Killingman »

Tak to dej vedet, ja mam konektor na motorolu a tohle bych za ty prachy vzal hned!
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Killingman píše:Tak to dej vedet, ja mam konektor na motorolu a tohle bych za ty prachy vzal hned!

Jasne. Cez víkend to tu mám mať, hneď to vyfotím pred aj po :)

Ešte k tej komunikácii s BT, tak iPhone (mám 4 a 4S) cez BT nasharuje akurát telefónny zoznam, to BT a systém v aute je tak starý, že nič iné sa nedá ani očakávať. Takisto ten adaptér nemá podporu pre audio/video práve z tohto dôvodu. Preto práve premýšľam aj nad výmenou originál BT za Dension modul, ktorý sa chová tak isto ako origo, akurát nahradí v jednom aj CD changer a má BT 2.1 (podpora streamingu hudby z telefónov cez A2DP)...
d(- -)b
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Killingman »

Tak já BT modul v autě nemám vůbec, stsačí mi, když dám iPhone do konzole v loketce, bude se mi dobíjet a když zavolám já a nebo někdo mi tak to uslyším přes repráky co mám v autě. Nic jiného bych od toho snad ani neočekával :-)
bibikuba

#27 Příspěvek od bibikuba »

nemá náhodou někdo tušení čím se dá nahradit ta stará předpotopní motorola s kabelem aby vše fungovalo,teda hlasové vytáčení atd...ne že by ten aparát nefungoval ale něco modernějšího :wink: myslím je to škoda,když je v autě komun.paket to jen tak zahodit že je to zastaralé.. Obrázek
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Tak je to tu. Buď je nemec dement, alebo neviem :D Ten snap-in tam neide, horná vystúpla časť je širšia než ten snap-in čo tam mám (65mm vs. 57mm) a tým pádom to je vo hovne. Takže buď majú chybu na realoem.com a k E39 to proste nemá byť, alebo sa dá možno vymeniť ešte ten samotný "nosný" diel čo je v stredovej konzole napevno. Hľadal som, niečo som snáď našiel, dnes si to ešte overím podľa čísiel a dám to späť kamarátovi aby to tam vzal, spýtal sa prípadne na ten druhý diel (nosný, pod iným číslom) a ak to nepasuje do E39 tak im to vrátim a experiment skončil :D Úsmevný je práve ale fakt, že nemec dostal VIN kód, videl že to je E39. Podľa toho aj hľadal a vravel že to tam proste sadne a hotovo... Tak asi ne :wink:
d(- -)b
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Ďalší updatík ohľadom toho snap-in-u. Nedalo mi to a rozobral som loketeku skrz naskrz a zistil som že aj ten diel, do ktorého sa to zacvakáva, je výmenný. Poslal som teda späť ten snap-in z iPhonu 4 do reichu aj s tým mojim dielom z loketky, nech mi povedia či existuje "spodok" ktorý by šiel do tejto loketky na E39 a nemal tak hrubé steny po okrajoch, prípadne keby mal výkus aby sa tam ten oný vošiel. Ak by aj nemali, dívali sme sa dívali a preblikávali kontakty, zdá sa že nabíjanie sedí presne tam kde má byť... tak v najhoršom mi ešte napadlo nejak pekne vyrezať z toho môjho dielu v konzoli tie dve krajné medzere, aby sa tam ten snap-in vošiel. Toto všetko až po tom, čo mi nemci potvrdia že sa teda nevyrába nič "pod" ten snap-in do E39, prípadne ak potvrdia že kontakty sedia aj s novými modelmi ako E60 a spol. V tom prípade by som asi šiel do toho rezania, akurát to bude chcieť dobre premyslieť čím, ako, aby to bolo esteticky krásne ako všetko čo mám :lol:
d(- -)b
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Ešte pár foto, prečo to tam neide a tak :) ...zatiaľ :twisted:
Přílohy
Stredová časť v konzoli...
Stredová časť v konzoli...
beemer_2.jpg (153.84 KiB) Zobrazeno 139 x
Stredová časť, spodok do ktorého lezie snap-in
Stredová časť, spodok do ktorého lezie snap-in
beemer_1.jpg (175.27 KiB) Zobrazeno 139 x
Origo kompletka k N6310/6310i
Origo kompletka k N6310/6310i
beemer_3.jpg (152.98 KiB) Zobrazeno 139 x
iP4 snap-in, ktorý tam nevlezie...
iP4 snap-in, ktorý tam nevlezie...
beemer_5.jpg (175.56 KiB) Zobrazeno 139 x
...lebo je o 8mm širší
...lebo je o 8mm širší
beemer_4.jpg (142.75 KiB) Zobrazeno 139 x
d(- -)b
Dandy33 Člen Klubu
Člen Klubu

#31 Příspěvek od Dandy33 Člen Klubu »

Ahoj držim ti palce,napiš hned jak to dopadlo.Taky mě to zajímá chtěl bych Iphone propojit místo telefonu.Já tam mám origo Siemens bez kabelu 8O
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Dandy33 píše:Ahoj držim ti palce,napiš hned jak to dopadlo.Taky mě to zajímá chtěl bych Iphone propojit místo telefonu.Já tam mám origo Siemens bez kabelu 8O

:) ďalší update bude za 2 týždne zhruba, kámo teraz nešiel svojim autom a do BMW to má nejaký kus tak nechce nikoho tam otravovať aby ho tam vozili. Zbehne tam až na budúci týždeň nakoniec. Mne to nevadí, v aute mi to nechýba, vydržím bez toho :D
d(- -)b
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Dobrý deň vospolok. Update je tu rýchlejšie než som očakával :) Stáva sa z toho najdrahší držiak a nabíjačka ajfonu do BMW, ale mne to za to stojí :D Volal mi kamarát, majú k tomu aj ten spodný diel a stojí 90EUR. Dohromady teda spodok a snap-in pre iPhone 4/4S teda vychádza zhruba na 4.5k CZK

Teraz chvíľu nebudeme v kontakte, tak neviem kedy to nechám doviezť, ale až bude, nahodím foto a ostatní čo o to mali záujem sa sami rozhodnú, či si to tiež zaobstarajú, alebo sa na to kvôli cene vybodnú. Každého vlastná vec :P
d(- -)b
atimen
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od atimen »

a kod dílu BMW by byl ? :)
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Killingman »

Za držák s nabíječkou je to dost, pokud to umí i telefonovat a je to i hands-free, tak bych to chtěl do E39 taky - ovšem jak jsem psal, nemám BT modul ale jen díru s kusem drátu pro motorolu V50, půjde to i mi?
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

atimen píše:a kod dílu BMW by byl ? :)

Kód toho snapinu je tu na prvej stránke, kód toho spodku budem mať od neho neskôr :)
d(- -)b
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Killingman píše:Za držák s nabíječkou je to dost, pokud to umí i telefonovat a je to i hands-free, tak bych to chtěl do E39 taky - ovšem jak jsem psal, nemám BT modul ale jen díru s kusem drátu pro motorolu V50, půjde to i mi?

Je to dosť a ide presne o to čo si písal, držiak s nabíjačkou :) K telefonovaniu potrebuješ ešte zbytok, teda BT modul s kabelážou :oops: To ja ale neriešim, to tam mám :D
d(- -)b
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Hola, ako som sľúbil, dávam sem čísla dielov. Takže ako rekapitulácia, ak máte v aute BT handsfree (čo asi nie je podmienka), a v stredovej konzole snap-in adaptér pre nejaký z telefónov (N6310, Motorola, atď.), tak to celé sa dá vymeniť za spodný diel, kábel a snap-in pre iPhone 4. Potrebovať budete nasledovné diele:

Eject-Box Rahmen SERVICELOESUNG..........84212222122
Adapter cable, eject box..............................84109205271
Snap-in adapter, Basic IPHONE 4.................84212199389

Dohromady to je cca. 200 ojro, bo ceny si už niesom istý že boli tie čo som písal, ja som tam mal menšiu zľavičku.
d(- -)b
marazt

#39 Příspěvek od marazt »

pro připojení iPhone do e39 bych spíš doporučoval vybrat si z jedné z těchto variant: http://www.mp3auto.cz/bmw/ , k tomu když bys zvolil nějakou tu kolíbku, tak by se to do loketky mohlo nějak ubastlit.
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

marazt píše:pro připojení iPhone do e39 bych spíš doporučoval vybrat si z jedné z těchto variant: http://www.mp3auto.cz/bmw/ , k tomu když bys zvolil nějakou tu kolíbku, tak by se to do loketky mohlo nějak ubastlit.

To máš to isté ako OEM BT akurát to je aj mp3 prehrávač (viem o tom, poznám to, sám to plánujem kúpiť a vyhodiť CD changer). Ale keď niekto nemá kabeláž v aute (neviem či sa tam dávala ako príprava alebo nie), tak mu to bude zbytočné. Jednotky Dension sa pripájajú navyše za rádio (navi), takže do loketky by si zbytočne ťahal káble :) To že si niekto kúpi toto mu ešte nevyrieši problém ktorý tu riešime a tým je držiak na iPhone 4 do stredovej konzoly :)
d(- -)b
Odpovědět