Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW svolává řady 5 a 6, mohou hořet

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
m.deejay

#1 Příspěvek od m.deejay »

BMW zveřejnilo krátké tiskové prohlášení, v němž ohlašuje svolávací akci pro všechny vozy řad 5 a 6 předchozí generace, které byly vyrobeny v letech 2003 až 2010.

http://www.auto.cz/bmw-svolava-rady-5-6 ... oret-65955
EX:E36 318-320i,E46 320d,E60 530d mpaket komplet...teď Mustang 5.0 GT...k tomu na "zimu" X3 3.0i
clay

#2 Příspěvek od clay »

m.deejay píše:BMW zveřejnilo krátké tiskové prohlášení, v němž ohlašuje svolávací akci pro všechny vozy řad 5 a 6 předchozí generace, které byly vyrobeny v letech 2003 až 2010.

http://www.auto.cz/bmw-svolava-rady-5-6 ... oret-65955

byl jsem před měsícem v BMW servisu a už mi stihli poslat jarní nabídku... tak doufám, že pokud se mě to týká, tak mi zase napíší :) už má někdo obálku s pozvánkou ve schránce?
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Včera to bylo i v TV.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Misa Moderátor
Moderátor

#4 Příspěvek od Misa Moderátor »

Jenom mě tak v téhle souvislosti napadá, jak BMW zjistí majitele a jeho adresu? Ve spolupráci s úřadama? Z těhle let už dost pravděpodobně spousta aut změnila majitele od koupě ...
E87 120dA & E36 325iC & G07 xDrive40d
ex E36 316iCompact
mcconrad

#5 Příspěvek od mcconrad »

přesně, dnes jsem nad tím špekuloval, komu dají jako vědět, když auta mají jiné majitele, už jsem koukal na stránky BMW, jestli tam nemají třeba seznam VIN nebo tak něco, podle čeho se mají lidi hlásit...pecka
clay

#6 Příspěvek od clay »

Misa píše:Jenom mě tak v téhle souvislosti napadá, jak BMW zjistí majitele a jeho adresu? Ve spolupráci s úřadama? Z těhle let už dost pravděpodobně spousta aut změnila majitele od koupě ...
chodi dopis prvnimu majiteli a je tam pripravena odpoved, ze majitel je jiz jiny a jaka je jeho adresa, prvni moznost. Druha moznost, kterou hadam je, ze navsteve znackoveho servisu vas zanesou do databaze a uz vas eviduji. Me od doby pozadani manualu k autu, taky zasobovali letaky apd, po navsteve servisu a jedne oprave, uz mi chodi dalsi nabidky na prislusenstvi k autu. Takze asi tak :)

Kdo si neni jisty, zavola do servisu a za VIN dostane odpoved. Jeste mesic bych jim dal...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Neplašte, zatím je to jenom mediální bublina.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
janbrasna

#8 Příspěvek od janbrasna »

To je třeba hlavní důvod, proč BMW nabízí gratis český manuály jen za registraci VIN a adresy… aby dokázali sledovat kudy kam jaký auta proudí, importy atp., je to takovej dobře maskovanej CRM systém ;}

Nicméně pokud to chápu správně, tak jde jen o uchycení kabelů, tzn. pokud někdo už třeba baterku měnil a hýbal s tím, tak by tam neměly být nějaké vůle?
PPetr
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od PPetr »

Kdy a na jaký TV to bylo???
mimochodem já mám rok 9/06 a už 3. baterku.... tak mě to trochu děsí...
Filozof

#10 Příspěvek od Filozof »

Tak psali jsme mail na RENOCAR a zatim žádná reakce ? kde je problem ?
asi to bude chtít telefon. Je to 530xd 2006 ročník a baterie původní stále.

Prostě drží a startuje na drc. Asi to je tou výrobou v DE kde jsou kvalitnější BMW a taky baterie :)

Nevíte co to je zač o jakou úpravu se jedná co se tam mění ?
Přijde mi to jako sběr dat kolik tady E60/61 ještě je v ČR.
ARMAN

#11 Příspěvek od ARMAN »

nebuďte tak paranoidni je to mnohem jednodušši, jedna zprava do zpravodajstvi ČTK od BMW (ať už ta zprava je pravdiva nebo ne) a tim se zvyši obrat servisů po cele republice, až tam přijedete tak vam nabidnou prohlidku, servisni prohlidku, vyměnu olejů, kola, geometrii atd, ziskaji na vas kontakt a budou vam posilat reklamu na akce, dny otevřenych dveři apod je to vyborny reklamni trik jak naučit ty co si auta dovezli ze zahraniči, a těch je dnes požehnaně, jezdit do origo servisu
Misa Moderátor
Moderátor

#12 Příspěvek od Misa Moderátor »

janbrasna píše:To je třeba hlavní důvod, proč BMW nabízí gratis český manuály jen za registraci VIN a adresy… aby dokázali sledovat kudy kam jaký auta proudí, importy atp., je to takovej dobře maskovanej CRM systém ;}

Zajímavý, máš k tomuhle vce informací? Ztratila jsem manuál a novej by se hodil :lol:
E87 120dA & E36 325iC & G07 xDrive40d
ex E36 316iCompact
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Jendix »

Misa píše:
janbrasna píše:To je třeba hlavní důvod, proč BMW nabízí gratis český manuály jen za registraci VIN a adresy… aby dokázali sledovat kudy kam jaký auta proudí, importy atp., je to takovej dobře maskovanej CRM systém ;}

Zajímavý, máš k tomuhle vce informací? Ztratila jsem manuál a novej by se hodil :lol:

http://www.bmw.cz/cz/cs/owners/bmw_owne ... ction.html

tady se nechá zaregistrovat, pošlou ti to domu poštou.
Marek-is

#14 Příspěvek od Marek-is »

ještě k tomu manuálu....je pouze formou cd...
PPetr
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od PPetr »

Marek-is píše:ještě k tomu manuálu....je pouze formou cd...

A na novější modely, tenkrát na starou e46 už neměli...
PetanE60tka

#16 Příspěvek od PetanE60tka »

Tak to mam potvrzene z RenoCaru, ode dneska to maji ofigo pry, takze budou svolavat vozy. Problem je, ze nemaji nahradni spravne kabely pry :)))
Filozof

#17 Příspěvek od Filozof »

Tak už nám psali taky že máme dát vědět informace o majiteli vozu kdo jej vlastní zda člověk či firma a pak prý nás objednají na výměnu. Prý nějakej kryt kabelu u baterie či co ... tak uvidíme.

Doufejme že to bude grátis protože to je závada od přímo výrobce BMW.

Ještě by měli odstranit závadu kabelu v posledních 5tých dveří kufru to se taky ozve každému do 5-7mi let. podle používání.
Na tohle svolávačku neudělají lajdáci z DE přitom by to měli taky odstranit.
janbrasna

#18 Příspěvek od janbrasna »

Tak na tohle téma radši ani nezačínat… stačí projít servis buletiny na různý svolávačky, který potichu objednávají buď podle VIN, nebo jen když se ten problém zákazníkovi objeví. Stačí pak mít stejně dementní díl, ale nebýt v rozsahu VIN, a čau, nezájem, za hotový… :(
Couloo

#19 Příspěvek od Couloo »

Asi na tom něco bude. Mě totiž už málem začala u E60 hořet spolujezdcova sedačka od vyhřevu sedadla a kamarádovy před dvěma lety u E60 taky od sedadla ale řidiče, shořel celý interiér a jinému člověku shořelo auto celé taky od váhřevu sedadel, ale to byl model E39.
janbrasna

#20 Příspěvek od janbrasna »

Jj, to je klasika… s dobou popraská topná spirála výhřevu, většinou stačí když se člověk zvenka pro něco natahuje, tak si na sedačku kleknout, to je skoro jistá cesta do pekla…

Podobných slabých míst je víc, blbě umístěné moduly, do kterých nateče voda a zkratují, špatně vyrobená relátka v pojistkové skříni která probíjí a zkratují… To pak krásně celým autem voní spálenina a z kufru se valí dým ;DD

Už jsem přestal sbírat servis bulletiny E6x s podobnými problémy — původně jsem chtěl dát dohromady všechny co se mě týkají a najednou to nechat v servisu vyměnit, ale popravdě… už mi došly síly hledat další a další, ten seznam co jsem měl mě děsil dostatečně ;}
Odpovědět