Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Airbag a dětská sedačka v E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Radecek_271

#1 Příspěvek od Radecek_271 »

Zdravím,
Mám e39 předface a na zadních dveřích mám napsáno airbag. Kde je tento airbag umístěný a kam vylítne. Jde mi o to jestli mužu na zadní sedačku dát proti směru vajíčko s novorozencem. Aby mi v připadě vypálení pytle nebouhnnul do vajíčka... Díky
e155

#2 Příspěvek od e155 »

Taky jsem to řešil, když jsem auto pořizoval. Veškeré dostupné info máś tady.
Přílohy
airbag.jpg
airbag.jpg (90.48 KiB) Zobrazeno 409 x
airbag 2.jpg
airbag 2.jpg (88.93 KiB) Zobrazeno 409 x
Radecek_271

#3 Příspěvek od Radecek_271 »

Díky, tohle je skvělý...Ale moc mi to na klidu nepřidalo... Jak mam dítěti vysvětli že se tam vyklánět nemá, a dát sedačku co nejdál od dveří, co je to za blbost. Když jí tam dám a přitáhnu pásama tak se snad posune na místo kde má bejt a to je uprostřed sedačky.... Spíš mám nutkání si ty zadní pytle na nějakej čas nechat odpojit. Co si o tom myslíte???
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Brátn Moderátor »

že si vyřadíš kompletně všechny, protože jakmile ti ho nenajde jednotka, tak se ti rozsvítí na palubce airbag a deaktivuje zbytek
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
JaneCk

#5 Příspěvek od JaneCk »

Hele, můj laický názor je ten: Já mám tuším 6 pytlů. 2 přední, 2 v předních dveřích a 2 boční (hlavové). Jsi si opravdu jistý, že máš pytle i v zadních dveřích? Já je tam nemám, ale nejsem si teď úplně jistý. Nicméně si myslím, že prcek je ve vajcu, tudíž je chráněný i z boku (hlavička). Takže při nárazu by se mu nemělo teoreticky nic stát, protože hlava je zafixovaná. Dospělý při nárazu vyrazí proti pytli že jo.
A další otázka do pranice, máš před face, já mimochodem taky, kdoví, jestli ty staré pytle by vůbec ještě vystřelily.
Ale chápu tvé obavy, taky jsem si tím prošel.
A poslední věc: Jak píšou v tom manuálu, že se má montovat správně a co nejdále od dveří, tipnul bych si, že je to taková ta alibistická věta od výrobce, aby byl krytý. Analogicky, jak se píše, že auto si může cucnout litr oleje na 1000 km a je to v pořádku. :wink:
Hele nevím, třeba to jsou blbosti, ale tak bych to viděl...
e155

#6 Příspěvek od e155 »

Tak já si myslím, že to jsou obvyklé řeči, které výrobce píše na svou ochranu. Testy NCAP to myslím absolvovalo se sedačkou a zadním airbagem. Z vajíčka se mě teda děti nevykláněly - jsou tam pořádné zafixované pásy. Teď mám už ty směrem dopředu, koupil jsem Romer, tam se zase nemůžou vyklonit díky konstrukci sedačky. Asi bych to už dál neřešil 8)
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Pyron »

Já dětské autosedačky fixuji standardními bezpečnostními pásy, takže svou polohu si "najde" sedačka sama. Pro jistotu používáme sedačky s bočnicemi kolem celého tělíčka dítěte i hlavy, osobně doufám že by to mělo stačit.
bibikuba

#8 Příspěvek od bibikuba »

otázka další je když máš odrostlejší dítě a sedí na origo podsedáku v sedačce-kterej u nás tuším neni schválenej-i když má Euro schválení nebo sedí dítě na podsedáku tak co mu udělá ten boční pytel kterej vyletí ze zadních dveří???Na vlastní oči jsem to teda neviděl ale myslím to bude mít menší následky než bez pytle...Když koukáš jak se děcka na zadních sedačkách melou a nemaj už fixovanou hlavu-krom teda zadní hlavové opěrky tak tak je asi nejlepší nepřemejšlet co se při bočním nárazu stane s jeho krkem-pokud bude při nárazu směřovat jeho hlava na dveře a vyletí pytel tak budiš ale co když jeho hlava při nárazu z druhé strany poletí směrem do středu vozu???Odrostlejší děti už bohužel boční vedení pro hlavu nemaj...
Odpovědět