BMW520 E39 - občas se mi při jízdě rožne žlutá /olejnička/ kontrolka oleje, po vypnutí motoru a novém staru je vše v pořádku. Hladina oleje na horní rysce. Hledal jsem ve fórech, ale na toto jsem neuměl najít odpověď ... Poradí někdo?
Tak, tak. Je to nízká hladina oleje. Mám taky e-39 a podobný problém. Když mám olej na max. tak pohoda a jak se dostane do polovičky risky, tak se mi rozsvítí žlutá kontrolka oleje. Ale až když vypnu motor. Olej je rozházenej po motoru, takže než steče do vany.. Mělo by to svítit až na minimu rysce. Nějaký vtipný čidlo, ale to neřešim..
Maxiczech píše:Tak, tak. Je to nízká hladina oleje. Mám taky e-39 a podobný problém. Když mám olej na max. tak pohoda a jak se dostane do polovičky risky, tak se mi rozsvítí žlutá kontrolka oleje. Ale až když vypnu motor. Olej je rozházenej po motoru, takže než steče do vany.. Mělo by to svítit až na minimu rysce. Nějaký vtipný čidlo, ale to neřešim..
jj, to isté na 520iaT. Občas pre istotu skontrolujem hladinu oleja, ale zatial to je v poho.
A mě se ta kontrolka zase nerozsvítí ani když tam málo oleje skutečně je Ikdyž sem tam nikdy neměl olej na úplným minimu, ale těsně nad.Tak nevim, radši to kontroluju každej tejden nebo dva
Jo, dnes se mi stalo to samé. Po cca kilometru jízdy se rozsvítila žlutá kontrolka oleje.
Přitom oleje je tam na maximum, a i na pohled vypadá dobře. Večer přesně ta samá situace. Kilometr po rozjezdu se kontrolka rozsvítí žlutě. Po restartu už většinou nerozsvítí.
Ještě bych se zeptal, tu žlutou kontrolku mají jen facelifty? Nebo i předface? Mě při testu palubovky samozřejmě svítí i žlutě, ale nikdy se mi nerozsvítila při jízdě apod, jak popisujete. To čidlo je ve vaně? Dá se to nějak pohledem zespod auta identifikovat?
Hm, tak to mi nesvítilo nikdy a to jsem možná 2x měl olej nad minimem. A to čidlo se jakoby vyšroubuje z vany a nebo musí vana dolů? No mrknu do katalogu...
Díky za vysvětlení
Olej je třeba kontrolovat po vypnutí motoru.Protože obvykle vyteče do vany ca půl litru oleje z filtru(6 válec benzín).Divil jsem se proč se mi rosvítilo mazání při sjezdu prudkého kopce,i když byl olej na značce min.Ve skutečnosti byl pod min.(V té době jsem měl vadný snimač hladiny).