Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Regenerace filtru pevných částic při nezahřátém motoru?
Nedávno se mi stalo, že motor měl hrubý zvuk, automat si držel vysoké otáčky (E61 530D, kolem 2/tis místo 1,5tis) a spotřeba šla nahoru. už jsem z toho byl nervózní... samozřejmě mě napadlo, že probíhá regenerace filtru, ale bylo to u neprohřátého motoru (jel jsem 25 km tam, nechal to dvě hodiny stát a při cestě zpět se to dělo)...
co vaše zkušenosti? Čekal bych to hlavně na dálnici nebo při jízdě po cca 30 - 60 min.
co vaše zkušenosti? Čekal bych to hlavně na dálnici nebo při jízdě po cca 30 - 60 min.
s tím taky laboruju každej říká něco jiného mě zas hodně lidí tvrdí že bmw musíš prohnat a koncern musí jet ustálenou rychlostí v klidu taky mi přišlo že byla regenerace nemělo to takovej výkon a dunivej zvuk tak jsem ho večer prohnal 180 na 5tku cca 40 km a jede zas jak fík..koukni na koncovky jestli jsou špinavé
rooc píše:s tím taky laboruju každej říká něco jiného mě zas hodně lidí tvrdí že bmw musíš prohnat a koncern musí jet ustálenou rychlostí v klidu taky mi přišlo že byla regenerace nemělo to takovej výkon a dunivej zvuk tak jsem ho večer prohnal 180 na 5tku cca 40 km a jede zas jak fík..koukni na koncovky jestli jsou špinavé
přiznávám, že jsem ho po 10km taky prohnal, což je ale špatně. Opravdu pak jel jako dřív, co víc líp, menší spotřeba apd a teď jsem naštvaný, že jsem to nenechal doběhnout...

To mi přijde divný, řekni mi kde mám jet konstantně 180-kou 40km. To abych vstal ve 2 ráno a jel někam na dálnici. Koncovky mám čistý, když šáhnu do vejfuku tak ani nemám ruku od sazí. Kouknu do manuálu co tam k tomu píšou, ale aby regenerace probíhala v těchle rychlostech takovou dobu mi příde nepravděpodobný.
mari píše:To mi přijde divný, řekni mi kde mám jet konstantně 180-kou 40km. To abych vstal ve 2 ráno a jel někam na dálnici. Koncovky mám čistý, když šáhnu do vejfuku tak ani nemám ruku od sazí. Kouknu do manuálu co tam k tomu píšou, ale aby regenerace probíhala v těchle rychlostech takovou dobu mi příde nepravděpodobný.
To jsi spatne pochopil, regenerace probihala nez jsme zrychlili, pak se prerusila. Vykon dostal prednost. Neco se vypalilo a hlavne regenerace prestala, proto to pak jelo lip. Podle me nejde pri regeneraci o rychlost auta.
Tak to jo, já už myslel že to musím někde kulit jak hovado
Já se rozhod že ho stejně zlikviduju. Navařim skrz něj nerez trubku a nechám smazat spouštění regenerace a fertig. Filtr pod autem bude takže nikdo nic nepozná a nebudu muset tenhle výmysl už nikdy řešit. Původně jsem tam chtěl dát přímo mezikus místo DPF co se prodává, ale tohle bude efektnější.

mari píše:Tak to jo, já už myslel že to musím někde kulit jak hovadoJá se rozhod že ho stejně zlikviduju. Navařim skrz něj nerez trubku a nechám smazat spouštění regenerace a fertig. Filtr pod autem bude takže nikdo nic nepozná a nebudu muset tenhle výmysl už nikdy řešit. Původně jsem tam chtěl dát přímo mezikus místo DPF co se prodává, ale tohle bude efektnější.
čert ví jestli EURO 4, budou chtít řešit ještě zpětně.... tam je tolerance na hraně, ale pokud by to hodlali měřit nějak líp, měl bys smůlu - to bych ho raději vytáhnul celý, schoval a případně se k němu vrátil než ho zničil a pak kupoval nový... no ruku na srdce, víš proč tam je a dřív nebyl, že jo? Že je jemné vstřikování a popílek se "ti" dostane rovnou do plic... to u hnusné kouřící avie se až tam nedostane... jen jestli je vůbec morální ho dát pryč.
Jestli budu mít tim že ho vyndám z Eura 4 Euro 3 mi je fuk, emisema to projde absolutně bez problémů a zelenou plaketu pro vjezd do Německejch měst mi nikdo neveme. A když pak jedu kolem Mittalu a vidim co lítá do ovzduší tak si já mám hrát na ekologa kvůli pár gramům sajrajtu? To je nesmysl. Svuj filtr si schovám, to je jasný, použiju na to filtr kterej je po smrti.